Jump to content

Auton rekisteritiedot


Guest Mika Raussi

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Pääseeköhän mistään tarkistamaan autosta muutos/rekisteröintikatsastuksen yhteydessä merkittyjä tietoja? Minkähänlaiseen rekisteriin nää pitäs olla yleensäkään merkattu?

Link to comment
Guest Mika Raussi

No sieltähän noita löyty joo. Pikkusen valottaa toikin, mutta missähän rekisterissä vois olla sit tarkempaa tietoa vaikkapa ruiskun tyypistä, vaihdetuista osista ja muista semmosista?

 

Miulla on nimittäin poikkeusluvassa mainittu, että T4 1700 kone ja k-jetti, mutta mietiskelin tässä, että pyrkiskö sitä vaihtamaan megaruuttaan vai onko jossain mainintaa, että pitää olla just toi k-jetti. Senverranhan tossa on ehtoa, että polttoainaan syöttöön ja pakoputkistoon tehdyt muutokset ei saa lisätä moottorin tehoa.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei ollu kummassakaan tarkempaa tietoa. Vaihdettujen osien kokonaismäärä, moottorin tilavuus ja teho löyty.

 

Ei sikäli, että ei taida perus katsastajallakaan olla ton enempää tietoa näpissä jos sitäkään kun autoa katsastaa. Vähän rupes vaan mietityttämään jos ton ruiskun vaihtas. Tosin ihan hyvin toi nyt on toiminu toi mekaaninenkin.

Link to comment

Jos otteeseen merkitty ruiskulaitteisto ja ei mitenkään yksilöity niin voi vaihtaa.

Ja nykyään ei tainnut edes prossia mennä tuosta kun lisäs. Ainoastaan lukevat 10% tehonlisäys,

mutta ruisku jo ennestään, niin ei tätäkään ongelmaa.

Link to comment
Guest Mika Raussi

"Moottoria ei saa tehon lisäämiseksi jälkeenpäin muuttaa, mistä katsastuksessa tehdään merkintä rekisteritietoihin. Katsastuksessa tulee esittää selvitys siitä, että moottorin polttoainesyöttölaitteistoon ja pakoputkistoon tehdyt muutokset eivät ole lisänneet moottorin tehoa."

 

Ja haettu muutos moottorin osalta: "Auton alkupäisen iskutilavuudeltaan 1,28 litran moottorin (teho 32kW, massa n. 120 kg) tilalle vaihdetaan saman valmistajan iskutilavuudeltaan 1,67 litran (teho 50 kW, massa n. 140 kg) typ-4 moottori (lohkon tunnuskirjain Z), joka varustetaan Bosch K-Jetronic -polttoaineen suihkutuslaitteistolla. Massan lisäystä kompensoidaan vaihtamalla pakoputkisto ja lämmönvaihtimet, sekä siirtämällä akku eteen."

 

En tiiä sit missä tiedoissa tuokin mainittu merkintä on tai pitäs olla. Onko se jääny tekemättä vai onko hukkunu järjestelmiä uudistaessa. Teholappu on kuitenkin esitetty ja alkuperänen poikkeuslupa on luovutettu konttorille. Tiiä sit onko sillä väliä mikä ruisku tossa on ja tietääkö kukaan kovin helpolla mikä siinä pitäs olla.

 

Takajarrut meinasin kyl vaihtaa suurempiin ihan surutta vaikka luvan ehdoissa mainitaankin, ettei jarrutasapaino saa olla tavanomaisesta poikkeava. No poikkeaahan painon jakaumakin tavanomaisesta. Järjenkäyttö toivottavasti ainakin tältä osalta sallitaan.

Link to comment

Viimeksi kun käytin auton muutoskatsastuksessa niin katsuri puheli, että tiedot menee Trafille arkistoitaviksi. Eli jos otteessa ei ole mainintaa siitä ruiskusta niin lienee aivan yksi ja sama mikä ruisku siellä on kiinni vuosikatsastuksessa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...