Jump to content

Hullu Päähänpisto osa 2. -74 Kupla


Guest ElBata

Recommended Posts

  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest ElBata

Telttakärryn kankaat oli yllättävän hyvässä kunnossa. Itse kärryn kankaassa ei ollut yhtään reikää, mutta muutama tumma läntti, sivuteltassa oli enemmän länttejä (punaviiniä tai vastaavaa). Kankaat oli ollut liiterissä halkokasan alla noin 10-15 vuotta. Ihmeen kaupalla ei ollut hometta, eikä hiiren paskaa ollenkaan.

Pesussa leväytettiin vanhaan matala laitaiseen peräkärryyn pressu ja sen päälle muovi. Sitten vaan muuripadasta lämmintä vettä ja mäntysuopaa. Annettiin kankaiden uida litkussa tunti jos toinenkin ja hierottiin kankaat läpi juuriharjalla. Sen jälkeen kuivateltiin ja tuuleteltiin kankaita kaksi vuorokautta.

Link to comment
Guest ElBata

Jos jollakin on tietoa nuiden Skif-M telttakärryjen historiasta, niin kertokaa toki ihmeessä minullekin. Koska niitä on tuotu Suomeen? Paljonkohan on maksaneet aikoinaan jne.

Link to comment
Jos jollakin on tietoa nuiden Skif-M telttakärryjen historiasta, niin kertokaa toki ihmeessä minullekin. Koska niitä on tuotu Suomeen? Paljonkohan on maksaneet aikoinaan jne.

 

Mullakin löytyy juurikin samanlainen mistä teltta ja yksi jalka hukassa.

 

BTW kun ton verta hyvin olet omasi lläpikäynyt niin mistä löytyy runkonumero tuohon kärryyn.

 

Aisan päällä on joku numero mutta en usko että se olisi runkonumero.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Hienot on vanteet, tuollaiset olis ajatus jostain pöllästä tuohon meidänkin seiskaneloseen. Itekkö nuo väsäilit? Sorvihommia varmaan kuitenkin?

 

Mites en lukenut vielä tarkkaan topicia läpi, mutta onko autolle jo väriä valittu?

Sen verran tuli kyllä katottua että vähän tuli ajatus kokeilla itsekkin tuota koritinaa kunhan alkaa laittelemaan, ilmeisesti jotain etuja kuitenkin kittiin verrattuna.

Link to comment
Guest ElBata

Kiitos. Ajattelin pitää tuon alkuperäisen vaaleansinisen sävyn. Joo takavanteen kyhäilin itse mersun vannekehistä. Tein kuplan olka-akselista ja jarrurummusta ruuvipenkkiin kuvassa näkyvän sinisen työkalun, johon vanteen saa kiinni ja suhteellisen tarkkaan (ainakin luulen) sai kehät keskitettyä.

Link to comment
Guest ElBata

Kyllä tuo korin tinaaminen kannattaa ainakin opetella. Mielenkiintoista hommaa. Monessa vanhassa autossa on tinat säilyneet täydellisessä kunnossa vuosikymmenet. Kyllä se käy järkeen että metallia metallille. Kyllähän kittikin toimii, kunhan oikein tekee eikä senttitolkulla työnnä. Monta melko ikävää pakkelipommia on ainakin meidän tallilla saatu todistaa.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...