Jump to content

Henkar

Members
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Henkar

 1. Se on Tikkurilan tai Teknoksen, aivan tarkkaan en nyt muista, 2k-epoksia. Varmasti enemmänkin ruiskumaalaushommiin tarkoitettua, mutta pensselillä olen sitä tuonne koteloihin yms. paikkoihin sotkenut. Vaikeuttaa huomattavasti hitsaamista kyllä kun joutuu tulppahitsien kohdalta sitten putsailemaan pois, mutta jotenkin on vain varmempi olo kun ei jää ainakaan isoja puhtaalla pellillä olevia pintoja ruostetta odottamaan.
 2. Vähän on taas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä, niin päivitellään nyt vähän missä mennään. Ensimmäisenä mainittakoon asia mikä tulee kyllä seuraavista kuvistakin selvillä, että tänä kesänä ei ajella vielä. Palliksen osalta hommat ovat seisseet taas muutaman kuukauden. Into tekemiseen ei niinkään ole laantunut, mutta aika ei vain riitä kaikkeen. Nyt tärkeys järjestyksessä edelle on ajanut kotitallin tilojen valmistelu, että pääsisi eroon hintavissa vuokratiloissa rakentamisesta. Katsotaan sitten kuinka syksyllä lähtee hommat taas etenemään kun talliin olisi enää kotiovelta vain 15 metriä. Mutta missä nyt mennään. Edellisessä viestissä oli noita etutukivarsien laakeripintaongelmia. Ne on näillä näkymin selätetty ja hyvät käytetyt hankittu tilalle. D-pilarin kanssa painiskelin maaliskuussa jonkin verran. Uutta en raaskinut alkaa tilaamaan niin vanhaahan sitä piti oikoa. Oli aikalailla mutkalla ja kerran oikomista varten piti ottaa auki niin samalla tuli poistettua pinta ruosteet. Taaskaan en tiedä oliko mitään järkeä levitellä epoksia ennen hitsailua, mutta jotenkin antaa itselle vaan paremman mielen ettei kotelot ole heti ruostumassa sisältä uudestaan. Toivottavasti hyvä ja vielä mahtuisi ulkopellitkin päälle. Kuvista havaittavissa myös epoksia saaneet kyljen sisäosat ja samassa hätäkässä kiinni hitsailtu vasemman puolen "akkuhylly". C-pilarin alapäätä jouduin vielä vähän näpertelemään ja kylkipeltiä muuten silpomaan ja sovittelemaan, että sain pellin istumaan tarpeeksi syvälle. Hyvin oli tavallaan tehty kylki aikoinaan kun ei se sinänsä silmille hypännyt vaikka varmaan 1,5cm ylimääräistä, pelti vähän liian ylhäällä, ulkona jne. Tässä nyt vain soviteltu kylkeä, mutta periaatteessa varmaan olisi hitsattavissa jo paikalleen. Huomioitavaa myös sisälokasuojan laita. Alkuperäinen rakenne oli mielestäni liian vaikea väkertää, ajattelin nyt kokeilla saisi tarpeeksi tukevan rakenteen noin, että hitsailee vain tuolta ylempää sisälokasuojan ulkopeltiin ja kaaren laita ja yhdelle pellille. Tässä vaiheessa alkoi kuitenkin tuo takakulman tekeminen maistumaan puulta, niin päätin siirtyä välillä taas auton etuosan kimppuun. Räppäilin sitten ohjaamon lattian paikalleen. Paljon on hankalia muotoja kyllä ja vaikka valmiit pellit, niin ei se silti istu paikalleen tuosta vaan. Kuten tapoihin kuuluu, lopputulos ole taaskaan kaunis, mutta vähän kun hioskelee niin eiköhän nuo saada saumamassan ja maalin alle sen verran piiloon ettei kukaan auton alle kömpivä järkyty. Sisäpuolellahan on matot kumminkin lattiassa 😁
 3. Uppista. Olisiko kellään tarvetta Palliksen osasille? Mikäli hinnat kauhistuttaa, niin tarjouksiakin kuunnellaan. Myös vaihtokauppaa. Tarvitsemme omaan projuun vielä mahdollisesti mm. -Takapenkit, -Z-bed tai rock'n roll saranat -Etuvalot + kehykset -Ehkä 1 istuttava apukuskin penkkikin voisi kiinnostaa -Hyvä kuntoisen lukkosarjan -Huoltoluukku konetilan kattoon -Etujarrusatulat, uudet tai hyvät käytetyt -Takajarrusatulat
 4. Itellä riittä 7 vuotta sitten tulostettu kuva jonkun myyjälafkan sivuilta (taisin ottaa hotcars), että "samanlaisia" akseleita on yleisesti myynnissä = tehdastekoisia. btw. on muuten hankala löytää tehdastekoista etuakselia sway-away paloilla toteutettuna.
 5. Juu se on tiedossa että vakuutusyhtiölle ei todennäköisesti kelpaa teki mitenkä päin tahansa. Jos vakuutusyhtiöiden ehtojen mukaan olisi aina mennyt, niin mitään ei olisi koskaan saanut rakennettua. Tuskin yksikään vuokratila joissa olen vuokralaisena ollut on täysin täyttänyt ehtoja. Kuitenkin jos lähtisi siitä, että pyritään pienentämään vahinkoriskiä niin paljon, ettei tarvitsisi koskaan vakuutusyhtiön kanssa neuvotella hiilloksen äärellä, siksi vähän inhottaa esimerkiksi ajatus että purueristeet jäisivät seiniin, mutta vähän vinkkejä kokeillut hakea mikä olisi se järkevin tyyli lähteä toteuttamaan. Avaisiko sisältäpäin vai ulkoapäin seiniä, mikä olisi kustannustehokasta jne. Nopealla laskutoimituksella pelkästään sisäpuolelle menee tuplalevytykseen lähes 100kpl 3200x1200 levyjä ja hinnat perus rautakauppa hinnoilla aika tolkuttomia. Kosteussulku uupuu kokonaan. Ilmeisesti rakenne on alkujaan ajateltu hengittäväksi = purueriste, raakalauta, bitumipaperi, raakalauta keitto- /punamultamaalilla.
 6. Pitäisi saada kotipihan talli fiksailtua siihen kuntoon, että volkkarit pääsisivät sitä asuttamaan. Foorumilla on varmasti rakennustekniikkaakin tuntevia ja sitten ihan vain asioista tietäviä kotitimpureita, niin heitetään ilmoille kysymys, mitä lähtisit tekemään? Lähtö kohtana himppa vajaa 70m², noin 3,4m sisäkorkeudella varustettu talli. Talli on kasattu jostain kasarmirakennuksen puolikkaasta. Seinät koostuu noin 1,2 leveistä, 4 korkeista elementeistä, joissa purueristys sisällä, vaakalaudat molemmin puolin, elementtien paksuus siis arviolta 15cm. Ulkopuolella vaakalaudoituksessa suoraan kiinni bitumi-/tervapaperi jossa suoraan kiinni pystylaudoitus (ei ponttia) ja lautojen välissä 50mm leveät pystyrimat. Mainittakoon vielä harkkosokkeli ja betonilattia. Yläpohjassa villaeristys. Lämmityksestä joskus vastannut pieni ilmalämpöpumppu, eli ei siis kyseessä soralattiainen kylmä konesuoja, mutta ei nyt tällä hetkellä mikään kovin hyvin eristetty työtilakaan. Tavoitteena olisi: Parantaa mahdollisesti tallin lämpöeristystä Tehdä tilasta tulitöille yms. peltitöille turvallisempi tila Ennalta ehkäistä ulkolaudoituksen mätäneminen yms. ongelmat. Ummistaa muutama ikkuna ja yksi pikkuovi siististi Onko tarpeeksi ympäripyöreä kysymys ja epämääräiset lähtötiedot 😁 Itse olen miettinyt, että sisälle olisi saatava tupla kipsilevyt paloturvallisuuden takia. Mahdollisesti puruedistyksestä olisi päästävä eroon ja en tiedä olisiko koko ulkoverhoilukin muka fiksattava, että väliin saisi tuuletusraon. Tuuletusrako ei taida toimia ns. sisäpuolelta tekemällä kun pystylautojen alalaita on miltei kiinni sokkelissa.
 7. Vähän viestiketjua lainaten. Mitä mieltä on rakentelijat kompuran hommaamisesta. Kannattaako miettiä uutta "Strong linea" tms. merkkiä vai 80-luvun V-koneisia valurauta vehkeitä "Hydor"? Hinnat näyttää vapailla markkinoilla olevan suunnilleen samaa luokkaa eli noin 1000€ pintaan. Tuotot ainakin noin paperilla samaa sarjaa 660-1000l/min (vapaatuotto). Jotenkin itselle tullut kuva, että nuo vanhemmat olisi mahdollisesti hiljaisempia käytössä kuin nuo uudet italialaiset rivikoneiset, lie sitten ihan laitekohtaista. Ero siis on vain siinä, että toinen on yli 30 vuotias ja toinen uusi, mutta jostain syystä vanhakin näyttää hintansa pitävän.
 8. Piti ihan mielenkiinnosta asiaa katsoa googlella ja tuollainen tuollainen nyt ainakin tuli vastaan https://creative-engineering.com/product/70-72-crossover-bay/ Tuolla nyt aiheesta jotain infoakin, mutta tuo 50 hampaan booritus on kyllä vähän ristiriidassa muiden tietojen kanssa. "If your bus was built between ‘70 and ‘72 (disc brake models) you must check your current spring plates before ordering adjustable ones. (see instructions on page 19 of our online catalogue) During this period the diameter and number of splines on torsion bars changed as did Spring Plate length. There is no definitive method of knowing which torsion bar size and how many splines you may have without a physical check. Remove the torsion bar cover and measure the diameter of the torsion bars. There are only two size options. You will have either 39.5mm diam with 48 splines or 42.5 diam with 50 splines. That will determine which spring plate you need. Now check length at A" Sambalta löytyi topic: https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?p=7314868 Tuolla siis kerrotaan, että -71 asti 44 sisäboori ja 48 ulkoboori. Myöhemmin 48 sisä ja 52 ulko. Kuitenkin näissähän totutusti voi olla tuossa muutoksen partaalla sitten hajontaa, että kummat osat nyt tehtaalla "sattuneet hyllystä käteen". Halkaisijoita 4 variaatiota: 26.20 mm 26.90 mm 28.10 mm 28.90 mm
 9. Kokeillaan kepillä jäätä, eli hakusessa Myöhäispallikseen käypänen vetokoukku Perälauta eli siis takahelman ulkopelti moottoriluukun alle. Ei kallis läpyskä, mutta ihan vain jos jollakulla sattuisi vaikka Pirkanmaan suunnalla olemaan ylimääräinen varastossa niin ei tarvitsisi erikseen miettiä tilausta. Tosiaan mitä lähempänä Pirkanmaa Sastamala sijaintia, niin sen parempi. Yv. tai nolla-400 - 758 neljä neljä kolme (myös whatsapp tai txt.)
 10. Onko hyviä vinkkejä kuinka jarrunestettä voi käyttää maalin poistossa? 😁 Kokeileva tallimme (siis minä) nimittäin kokeili sitäkin noiden samojen maalien poistoon mitä tuossa aiemmin mainitsin. Ei ainakaan perus dot4 muutaman kerran/päivän sivelyllä tehnyt mitään maalille. Tai no jätti vain semmoisen tummemman läikän kun kuivahti pintaan. Oma epäilys, on että jarruneste pitkässä juoksussa vie kyllä maalin, mutta se vaatii sitten viikkojen likoamisen tms.
 11. En nyt ihan jokaista riviä käynyt keskustelusta läpi, mutta kukaan ei ole tainnut mainita vielä CRC Gasket Removeria maalinpoistona? Mitä itse verrannut esimerkiksi "uuteen" Nitromorsiin tai RK Maalinpoisto nimiseen aineeseen, niin tuolla sentään tapahtuu jotain. Ei kovin hyvä laajoille pinnoille koska maksaa monta oravannahkaa per purkki, mutta pienempiin kohteisiin. Kaveri mm. putsaili moottoripyörän vanteita vuosi takaperin, niin Nitro Morsilla ei tapahtunut maalipinnalle mitään, mutta Gasket Removerilla "suli" tiskiharjalla irrotettavaksi kuten Nitromorsillakin tapahtui ennen. Tosin kaikkiin maaleihin tämäkään ei tee mitään. Palliksen maalipintaan tullut kokeiltua Nitromors, RK ja tämä CRC. Kaksi ensimmäistä eivät tehneet mitään edes päällimmäiselle jälkeen päin maalatulle huonolle maalipinnalle, CRC pehmensi päällimmäisen pinnan rätillä pois pyyhittäväksi, mutta alla olevasta alkuperäisestä oranssista ei liuennut kuin hieman väriä rättiin. Tuo Solmasteri pitäisi kyllä kanssa kokeilla tapahtuuko mitään tuon kummallisempaa.
 12. Uuh, onpas hieman rapsakan näköistä. Käsijarruvaijereiden suojaputket on osakoodiltaan 211-703-501B mikäli haluaa jostain kokeilla löytää tarkempaa tietoa. Putki taitaa olla halkaisijaltaan 12mm ja 1mm seinämällä ja pituus noin 1535mm ainakun kun katsoo lunttia . Noilla mitoilla löytyy happosta mitä itse ajattelin aiheessa käyttää. Itse satuin saamaan työsuhde-etuna työpaikalta moista, mutta pikaisella googletuksella esimerkiksi -> https://putkitukku.fi/tuote/mapress-putki-hst-12x10x6000mm/ Jotain kryptattuja muistiinpanoja minulla oli aiheesta ja jos oikein omat kirjoitukseni ymmärsin niin takana tuosta poikittaiskolmiotuesta putki on 150mm läpi, Edessä päät on noin poikittaispalkin tasalla eli hieman yli ja sivusuunnassa 190mm runkopalkeista. Huonoja kuvia mitkä kylläkin myöhäispalliksesta kuten minun tiedotkin, mutta käsijarruhommat taitaa aika lähelle olla samanlaiset varhais- ja myöhäispalliksessa.
 13. Onpas sitä hiekkaa valunut tiimalasissa sitten edellisen päivityksen. Välissä tuli siirryttyä asumisessa vuokralaisesta omistajaksi ja se nyt vähän on sitten syönyt tuota aikaa Palliksen parista. Silti kesällä 2022 ajossa? En tiedä, vähän alkaa jo oma usko loppumaan, että voiko oma-aika mitenkään riittää tämmöiseen äkistykseen. Missä mennään näin helmikuun alussa? No ei juuri kauempana kuin tuolloin marraskuun alussa. Loput tunkkauspisteet röpöttelin kiinni tuolloin marraskuussa. Samalla myös vaihdettiin perimmäiset kolmiot ihan vain koska semmoiset nyt sattuivat olemaan hyllyssä ja vanhat oli hieman rutussa. Toisaalta ihan hyvä, että vaihdettiin, koska olihan siellä tietysti korroosion alkua ja puaskaa sitä edistämässä jonkin verran. Sitten taisin siirtyä kuskin puolen C-pilarin kimppuun. Kaikkihan muistaa, että tässä rottelossa on koko kuskin kylki joskus kolaroitu ja mm. C-pilari on vähän mutkalla. Poistin pilarista vähän huonoa materiaalia ja tein muutenkin tuollaista aukkoa, että sain sitä vähän notkistumaan ja vääntelin takaisin muotoon takakylkipeltiä ohjenuorana käyttäen. Pilari kun alkoi olla lähes muodossaan, niin sitten piti vähän tuota alapäätä parantaa, että pilari olisi myös kiinni jossain. Tässä sitten menikin vähän aikaa kun ei pelti oikein taipunut haluamallani tavalla aina. Tuli siis jonkinnäköinen sätös kuitenkin ja piiloonhan se jää. C-pilarin keskiosaa vielä vähän miettinyt, että jos jollakulla on vaikka purkuautosta purettua suorempaa pilaria tarjota, niin voisin olla kiinnostunut. Tässä välissä tuli sitten muutto, Joulu, uusivuosi ja muita meriselityksiä. Nyt viime viikolla kuitenkin sain itseäni taas vähän niskasta kiinni ja ajattelin jatkaa tekemällä takakylkipaneelia / sen paikkaa. Hitsailin takakulman etulaidan liparetta mihin kylkipala tulee kiinni ja sattumalta katsoin takavalon reiästä ylös takakulman sisälle. Huomasin, että sielläkin oli vähän outoja mutkalla olevia virityksiä ja eihän se auttanut kuin tutkia asiaa vähän syvemmin. Tarkastelin takakulman "palluran" yläkalottia lähemmin ja huomasin siinä olevan reippaasti tinaa. Normaali juupas eipäs keskustelu ensin yksin ja sitten toisen autoharrastajan kanssa. Lopputuloksella lentävä käteen ja kulma irti. Helpottaa taas joitain hommia, mutta osittain tietysti toi lisää työtä. En kuitenkaan haluaisi jättää tuollaisia "pommeja" tuonne piiloon. Pommeilla nyt tarkoitan ainakin tuota aivan solmussa olevaa D-pilaria ja 30mm "pellit päällekkäin" saumaa tuossa kulmapalan keskivaiheilla. Löytyipähän sieltä samalla taas lappupaikkaa konehuoneen vasemman puoleisen pellin osalta ja samaisilta paikkeilta rungosta ylöpuolelta pari mätäpaikkaa jotka olisi tänään tarkoitus mennä ummistamaan jos ei taas suunnitelmat lennosta muutu. Ainiin ja on sitä kyllä korin ohessa näprätty muita pieniä hommia aina ohessa jos ei ole vaikka päässyt hitsaamaan tai ei ole muuten vaan napostellut peltihommat. Kaikenlaisia pisteosia mm. jarruhilppeitä, napoja, tukivarsia yms. puhdisteltu ja yksi laatikollinen lähti jo kaverin matkaan hiekkapuhallettavaksi ja pulverimaalattavaksi. Näitä ei vain ole tullut kuvattua juurikaan. Oikeastaan ainoa tavallaan yllätys mikä on vastaan tullut oli etutukivarsien laakeripinnat, jotka paljastui molempien raatojen punaisen ja tämän oranssin osalta aika huonoiksi.
 14. Pieni päivitys. Molemmat sisähelmat soviteltu paikoilleen. Vasemmalle puolelle keskihelma röpöteltyä kiinni. Vaatii vielä hitsipattien tasoituksen, että ulkohelma natsaa paikalleen. Eturungon päällä olleet kolmiolaput näytti hieman syöpyneiltä niin tekaisin sitten uudet nätit siistit. Ja niinhän siinä kävi, että ihmismieli oli heikko taas "hyvien" tarjousten edessä. No ei vaines, AlanHSchofieldillä oli 10% pois halloween alennukset, niin innostuin nyt sitten tilaamaan nuo tunkkauspisteet ja vähän muuta hilpettä joista varmaan myöhemmin mainintaa. Kalliiksihan tuo tulleineen kaikkineen tuli , mutta näillä mennään. Ensimmäinen kiinni, kolme muuta röpöttelen lähipäivinä ellen jopa tänään. Sen verran vinkkiä, että jos olet tekemässä tai aloittamassa samanlaista hommaa, niin kannattaa ehdottomasti asentaa tunkkauspisteet ennen kun asentaa sisähelmat. Tunkkauspisteet olisi auttaneet paljon helmojen asettelun kanssa. Tässähän kävi niin, että helmojen asennuksen aikaan pähkäilin vielä tunkkauspisteiden oston ja itse tekemisen välillä ja nyt helmat sitten olivat/ovat jotain millejä liian matalalla, josta tietysti aiheutui vähän komplikaatioita. Tunkkauspisteet kun vastaa sisähelmojen pohjaan, niin tunkkauspisteet ja poikittaisprofiilin väliin olisi jäänyt rako, niin taas piti tehdä vähän lisähommaa, mutta jospa tuosta ihan asiallinen kasaantuisi.
 15. Niin varmaan ajaisi asian tuo huonekaluputkikin. Tästähän nyt ei muutenkaan ole tulossa museopeli niin uskaltaa vähän ottaa vapauksia tuollaisten "piiloon" jäävien kohtuen kanssa.
 16. On tiedossa ja kovasti tuota olen pohtinut, että raaskinko hankkia. Ehkä kohtuu hintaiset nuo jos miettii kuinka monimutkaiset tehdä itse alkuperäismalliset, mutta kumminkin vähän hintavat jos toimituksineen miettii £164.17 = ~193€ + tullit + verot (vai miten se brittitilaus nykyään menee). Mietin lähinnä voisiko rakenteen korvata jotenkin tämmöiseen malliin: Kustannukset olisi jotain kymppejä ja muutama tunti töitä päälle kun hitsailisi kasaan. Jäisi samalla kökköä keräävä tunkin korvakko pois.
 17. Ei kyllä ollenkaan hyvä juttu jos Aircooled kaatuu kokonaan. Kuitenkin Suomalaisista VW osien toimittajista selvästi parhaat nettisivut ja verkkokauppa. Itse ainakin olen semmoinen ostaja, että tarvitsen tuotteet kuvineen ja kuvauksineen silmien eteen, että voin tutkia ja punnita eri vaihtoehtoja, suunnitella ja tehdä ostoslistaa rauhassa. Aircooledin sivut on kyllä mahdollistaneet tämän hyvin. Puhelimessa jos alkaisi jotain tilausta tekemään, niin siinä menisi joko puoli päivää ja / tai sitten aivan varmasti puuttuisi jotain nippeliä tilaukselta.
 18. Viime viikon etenemät. Tuollainen tuli tuosta B-pilarin alaosasta. Saattaisi olla aika lähelle. Toivotaan että istuu kun helmaa ja liukuoven kiskoa tuohon sovittelee. Tuli tuo kulmapeltikin tuohon röpsittyä ja vähän pipariksihan se meinasi mennä. Muoto heitti jotenkin hitsausvaiheessa ja nyt pitäisi vähän laikata pellistä pois ja kehittää joku lisälirpake tuohon pilarin puoleiseen laitaan. Kuva ei muutenkaan aivan viimeisimmästä vaiheesta ja aika järkyttävän näköistä vielä ennen röpötyksien hiomista, mutta katsokee vaikka silmät kiinni. Tämän jälkeen pohdin tuota takimmaisten kolmioiden kohtaloa. Vanhathan oli vielä jokseenkin ehjät, mitä nyt joku ole tunkannut ne joskus aikoinaan ruttuun. Kuitenkin kun tallista löytyi tuollaiset uudet hienot, niin päätin nyt vaihtaa ne tuohon ettei tule yllätyksiä. Toisten kolmiokoteloiden = Tunkkauspisteiden kanssa mietin, että taidan tehdä vähän yksinkertaistetut versiot. Rakenteellisesti tottakai yhtä kestävät, mutta jos tekisi L-malliset, eli ei koteloita. Mielestäni tunkkauspisteinä kyseisiä paikkoja ei tarvitse, että tunkki asettuu kyllä paremmin edessä etuakseliputken ja takana vääntösauvojen putken kohdalle. Kommentoikaa ja kertokaa toki perustelut jos näette, että kotelot kannattaisi alkuperäistyylisinä tehdä. Tässä vaiheessa olin vähällä laittaa jo sisähelmaa toiselle puolelle, mutta jotenkin vain sattui nuo runkoprofiileiden välipalkit käteen ja nehän ne sitten sitten tuli täppäiltyä kiinni.
 19. Nämä löytyisi vieläkin. Eikö umppari oveakaan kukaan tarvitse? Miten nuo takimmaisten ikkunoiden pielet? Nämä siis kovat eli vaikka korjauspaloiksi (tai puhkontaan). Kuka on ensimmäinen joka kehtaa asentaa umppariin takimmaiset ikkunat ilman keskimmäisiä? 🤣 8-10.10.2021 Pirkanmaan Volkkariharrastajien Syyskauden avaus Tervakallio Camping Sastamala. Silloin kätevä mennessä tai tullessa pyöräyttää 20km lenkki Häijään kautta (aivan Porintien varressa) ja napata osasia kyytiin.
 20. Taas on kuukausi hurahtanut. Minne tämä aika oikein häviää? Pieni päivitys, että ei pääse kasvamaan materiaali sisällöltään liian isoksi. Tanhiksen vinkkaamana otin runkopalkin alaosaa torsionputken kohdalta auki ja kurkkasin miltä näyttää. Ihan hyvä oli avata, sillä kökköhän siellä oli usean sentin kerros mikä olisi myöhemmin saattanut aiheuttaa ongelmia. Torsionputket näyttää mielestäni kumminkin ihan terveiltä. Raaputtelin irto moskaa pois ja hapotin kolosia. Hitsasin pohjat takaisin kiinni ja ajatus olisi nyt vielä joko tehdä yläpuolelle pieni kurkistus aukko mistä levitellä epoksi sisäosien suojaksi, tai sitten laitan myöhemmin vain kotelosuojan tuonne sisäosiin. Avasin myös runkopalkin sivussa olevan "vahvikekartion" alaosan ja tarina oli vastaava mitä rungon kanssa. Tervettä on, mutta kökkiä oli ja reippaasti. Runkopalkkien reiät olisi nyt keskivaiheen ruosteiden osalta hitsattu. Otin myös riskin ja purin tuon jo katkaistun liukuoven kiskon / oikeanpuoleisen helman pois vähän ajatuksella, että kaikki mitä teke on aina vähän eteenpäin. Eikä se kyllä käytännössä enää ollut kuin päästään kiinni, että mitään se ei siinä tukenut. Tässä välissä purin hieman yhtenä iltana välipuhteina punaisen mukana tullutta 1.6 konetta. Oli ihan mukava purkaa kun yksikään pultti ei katkennut, päämuljannut tms. vaan kaikki lähti ihme kyllä nätisti auki. Tästä ei nyt kumminkaan sen enempää kuin, että todella likaisen ulkokuoren alta paljastui 1640cc, ehjän oloiset ja melko siistit kannet, eikä mielestäni edes kovin paljon ajetun näköiset männät. Puristuksethan koneesta puuttui ja päittäistä on jo ihan silmin nähden liikaa, eli perusremonttia kaipaisi. Tässä vaiheessa kuitenkin, koska kori on vielä pahasti vaiheessa ja uhkarohkeat toiveet on saada auto 2022 edes yhden reissun kuntoon, niin runkokoneen teko ulkoistetaan asian varmasti osaavalle taholle. Katsotaan sitten tulevaisuudessa mitä tämän ja type4 koneen kanssa keksitään. Sitten vääntelin oikealle puolelle b-pilarin alaosaan korjauspalan toiselta puolelta korjauspalasta jääneestä pätkästä. Aika homma oli tehdä eikä lopputulos ollut kaksinen. Siksipä siitä ei ole edes kuvia. Eilen sitten päädyin tekemään kyseisen palan uudestaan suorasta pellistä leikkaa-liimaa menetelmin ja olen jo miltei tyytyväinen tuotokseen. Kyllä se ainakin etäisesti muistuttaa tuota alkuperäistä. Siinäpä päivitys ja nyt taas tallille jatkamaan ->
 21. Kiitoksia. Vielä kun osaisi hitsata, mutta onneksi on olemassa hiontalaikkoja 😁 Viime viikolla tosiaan löytyi jälleen motivaatio kesän jälkeen pellin taivutteluun ja päätin jatkaa tuosta etulokasuojan etuosasta. Tommosen siihen sitten taivuttelin ja räpsyttelin vähän kiinni. Ei todellakaan mikään kaunisluomus, mutta jos vielä vähän mukuttelisi kun hitsaa lopullisesti kiinni. Sitten jälleen lattian sovittelua ja kuten edellä mainitsin Klokkerholmin lattiapelti osottautui todella muotopuoleksi. Tovin sitä yritin sovitella ja pähkäillä, että onko muokattava autoa vai peltiä, lopputuloksena tilasin parempi laatuisen 3-osaisen pellin. Tästä tarinaa myöhemmin, mutta sen verran juonipaljastusta, että pellit tuli eilen ja laatu on kyllä äkkikatsomalta 10+. Tässä vaiheessa nyt kumminkin jäätiin vielä odottamaan lattia peltiä, joten oli aika siirtyä vähän taaksepäin. Takatilan etukeskiosa näytti vähän siltä, että vaatii jotain laittoa. Myös vaihteensiirtotangon putki pitää vaihtaa, koska joku nero aikoinaan lattiaa korjatessa on a. sahannut putkesta pätkän pois takaosasta, b. sahannut putkeen viiltoja joista putkeen pääsee roskaa ja vettä, ja c. hakannut putken vielä muutamasta kohdasta vähän lyttyyn. Samalla tuli laitettua uusia poikittaisprofiileita. Yksi uupuu vielä, mutta sekin on hitsausta vaille valmiina odottamassa. Pelti tuohon kuskinpenkin taakse. Vähän vaatii siistimistä. Osaako muuten joku kertoa kuuluisiko tuohon pellin ja B-pilarin väliin vielä joku pala? vai räpelsinkö pellin nyt muuten väärin kiinni. Pelti ei nimittäin tule nyt suoraan B-pilariin vaan tekee pienen putkan taaksepäin. Oma-arvaus on, että laitoin etummaisen poikkiprofiilin vähän liian eteen, mutta toisaalta eikö tuo penkkien välinen keskiosa kuulu kuitenkin tulla kiinni poikkiprofiiliin. Seuraavaksi takalokasuojan etuosan alalaitaan uutta palaa ja sitten pääsikin tekemään jo kuivaistutusta helman sisäosille. Tuntuisivat istuvan ihan ok. Vähän pitää vaan mittailla ja varmistella tottakai, että tulevat varmasti suoraan sitten kun kiinni hitsaillaan. "Runkopalkkeihin" vielä muutama paikka ja sitten ollaankin tässä hetkessä. Runkohan tässä on pääosin hyvässä kunnossa. Ainoat ruostekohdat on ulkolaidalla tunkkausorsien kohdalla ja sisäpuolella vastaavasti poikittaiskoteloiden kohdalla.
 22. Jaa, olisiko sitä tätäkin välillä päivitettävä. Kevät ja kesä mennyt niin hulinalla, että ei hirveästi ole ehtinyt pallista laitella. Ihan vinkkinä voin sanoa, älkää ostako käyttöautoksi mkII V70 Volvoa jos haluatte harrastaa jotain muutakin, vaikka on se nyt tietysti vähän Kuplakin vienyt kesällä aikaa että on saanut ajella rauhassa. Tässä nyt kumminkin muutama kevään julkaisematon kuva. Eli maaliskuulta kun vaihdettiin apukuskin puolen dogleg. Perusidea tietysti sama kuin toisella puolella oli, mutta ongelmaksi tässä operaatiossa ilmeni B-pilarin paikka. Liukuoven alakisko / oikean puolen helma on joskus aikoinaan ilmeisesti hypitty tai muuten onnistuttu painamaan vääräksi, tämä tietysti aiheuttanut b-pilariin vetoa taaksepäin ja ilmeisesti nyt kun vanhan doglegin päästi irti, pääsi B-pilari tulemaan yli puoli senttiä taaksepäin. Ratkaisuna sahasin helman poikki ja puskin pilarin takaisin samaan linjaan mitä kuskin puoli. Mittailin vielä, että liukuoven aukko olisi nyt samassa mitassa ylä- ja alalaidasta. En tiedä onko oikein, mutta ainakin symmetrisesti 😅 Hommahan olisi tietystiollut paljon helpompi jos sen olisi huomannut ennen kuin olin hitsannut doglekin lähes koko matkalta paikoilleen, mutta yksi uusi leikkaus (ei ao. kuvissa) ja hitsailua niin eiköhän tuo ihan hyvä ole. Doglegit oli nyt suunnilleen paikallaan, niin piti tottakai vähän sovitella ohjaamon lattiaa. Lattiapelti ei vaan tuntunut järkevästi istuvan paikoilleen mitenkään, osa syynä toki Klokkerholmin huippu hyvä laatu, mm. pellin takalaidasta puuttuu yksi pokkaus täysin. Asiaa kovasti pohdittuani, huomasin puoli vahingossa, että nurkassa seisovassa pallis-baaritiskiaihiossa doglegien etupystyosan muoto on aivan erilainen mitä näissä uusissa doglegeissä. En tiedä paljonko mentiin nyt sitten metsään, mutta muokkasin doglekit niin, että lattian pitäisi nyt istua huomattavasti siistimmin, eikä pitäisi muodostua järkyttävää kaatoa sivuilta keskelle. Kuva kokonaisuudesta puuttuu jälleen, mutta tässä nyt zoomailtuna laajemmasta kuvasta tuollainen suttuinen vedos. Kuvassa näkyy myös tuo katkaistu liukuoven kisko. Edit. Korvataan huono kuva nyt myöhemmin räpsäistyillä. Siinä siis oikeastaan kevään tekemiset. Seuraava postaus kertoo sitten missä nyt mennään. Motivaatio on kumminkin taas näin BIF:n ja Porin WestFestin jälkeen korkealla ja rukkasetkin on ladattu, eli hommat etenee.
 23. BIF2021 lähestyy. Jos joku kokee tarvitsevansa jotain myytävistä tuottehista, niin ennen perjantaita puolta päivää kun ilmoittaa niin saatetaan sopimaan matkaan. Kuljetuskalustona Compi-Camp ja Kupla, että mitään en varmaksi lupaa isompien osien osalta, mutta voidaan yrittää mahduttaa.
 24. Tämä onkin mennyt minulta aivan ohi, pahoittelut. Liukuovia löytyy tuo vihreä kukkamaalauksilla ja punainen jokseenkin pehmeä tapaus.
 25. Ei ole tainnut yhtäkään osaa sitten viime uppauksen tallista hävitä, eli vielä löytyy. Jos hinnat hirvittää niin anna toki oma ehdotus.
×
×
 • Create New...