Jump to content

"Aurinkokatto"/"haitarikatto", yms...


Recommended Posts

Niin kuka tietäjä muistaa missä kaikissa automerkeissä ja malleissa noita "aurinkokattoja" on vuosien mittaan ollut? Jossain uudemmassakin pikkuautossa tuommoinen haitarikatto oli mutta kun en merkkiä ja mallia muista en niin millään...

 

Aivan olisin tutkinut tuon sopivuutta kuplaan!

 

Museolaitetta kun en ole tuosta omastani enää aikonut tehdä joten voisi pikkaisen saatella ko. laitetta uusille urille jossain vaiheessa...

Link to comment

AInakin jossain pikku-Suzukissa oon joskus nähnyt tuollaisen, oliskohan sit ollut Swift. Juurikin sama systeemi kuin guubelissa eli rätti vedetään katon takareunaan laskoksille.

 

EDIT: Niin ja tää Suitsa oli ehkä jostain vuodelta -90 tai jotain, näköhavainto joskus 90-luvun loppupuoliskolla. Ei siis ihan tuore juttu mut saattaahan noita silti vielä hyvinkin löytyä.

Link to comment
Guest sippo

tännekin

Yks valmistaja on Britax, joka tekee esim näiden nykyautojenkin rättiluukuja. Kuplaan on oma malli, sen verran on pyöreä katto että en lähtis suoraa siihen sovittamaan.

Link to comment
Rellu Twingo on yx malli jossa on satavarmana

 

Jossain Ultimate VW:n numerossa oli pallokeuladoppeliin istutetu tollanen Twingon rätti. Hyvin näytti sopivan.

Juse

Link to comment
  • 2 months later...
Guest Toheltaja

vuosikerrasta riippuen on tullu vastaan Splittiin ja varhaiseen ovaaliin 500-800€ ovaalista 50-luvun loppuun about 350-700€ ja 60-lukuiseen 250-500€

 

Ja näihin kaikkiin on yleensä tarvinnut rätin ja sisäverhoilun uusimisen, alumiiniosien putsaamisen, peltiosien entraamisen. Riepu on materiaalista riippuen luokkaa 100-200€ sisäverhoilu about 50-70€ Ja tietysti katon hitsaaminen paikoilleen. Tuo asennusvalmissarja ei tartte ku reiän kattoon ja luukku kiinni.

Link to comment

Heitetään nyt vielä knoppitietoo VW:n orkkisräböistä, ellei joku vielä tienny: Eka oli Ns. 3-fold, eli kolmella laskoksella. Tuli joskus '49 tai '50 markkinoille ja oli pokattuovisissa eli '55 saakka. Tässä katossa on terävät rätinnurkat. Onko myös hiukka pitempi kuin myöhemmät, tietäjät varmistakoot.

 

'56 oli 'one-year-only' kaksilaskoksinen terävillä takanurkilla ja pyöreillä etunurkilla.

 

'57-'63 kaksilaskoksinen pyöreillä rätinnurkilla ympäriinsä. Stanussa tätä sai vuoteen '67 saakka.

Link to comment
  • 1 year later...

Oisko jollain ystävällisellä ihmisellä laittaa kuvia noista hot cars/aircooled myymistä jälkiasennettavista aurinkokatoista ja niiden sisältämistä palikoista?

 

Kuinka tuo asennus? Tuossa joku jo kertoikin, että ei tartte kun reiän kattoon... hitsataanko nuo kiini vai tulevatko jollain liimalla kiini (liimasta muistaisin jostain lukeneeni). Onko tietoa tuosta ulkonäöstä onko miten eroa orkkiksiin?

 

Entä millaiset asennusohjeet tulee noiden valmis settien mukana? Eli lähinnä noi mitat kiinnostaa, että tuleeko ohjeet mukana, että miten kauas tuulilasista se reikä tällätään jne...?

 

Onko aurinkokatolliseen saatavana sisäverhoilua jostakin vai meneekö verhoilijan hommiksi?

 

Ja sitten tietenkin tuo katsastus, eli vaatiiko ko. operaatio muutoskatsastuksen vai ei?

 

Kaipaisin nyt lähinnä operaation suorittaneilta tahoilta vinkkejä kun omaan ovaliin ois tarkoitus moinen rakennella. Orkkis vai tuollainen "tarvike" olisi järkevämpi?

Link to comment

Malli Britax: neliö reikä kattoon ja taka reunaan rivi soikeita reikiä. Luukun reunoihin liimakitti + lista kiinnitys, takareunen reikiiin pultiellakiini, soikeat reiat sen takia, että pystyy tarvittaessa kiristämään. Kaikki kikeet mukana, luukkuosassa valmis sisäverhoilu, muuten kattuverhoilu kuten kattopeltikin. Itellä ei ekassa leimassa reagoitu mitenkään, kun kyselin. Merkintä otteessa kuten ennenkin "umpi", eli tulkitaan kattoluukuksi, koolla ei väliä. Nämä 70-lukuseeen asennetusta tarvikeluukusta.

 

Ovaalin kattopelti on niin vanhaa, että se hylkii voimakkaasti tarvikeluukkuja.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...