Jump to content

VW 1200


Guest Nispe

Recommended Posts

Olen yrittänyt tässä selvitellä, miltä on mahtanut vuoden -68 VW 1200 näyttää alkuperäisenä, mutta homma onkin osoittautunut yllättävän hankalaksi. Koska tuolloin kuplaa oli saatavilla jo isommalla koneella, niin itse olen onnistunut netistä löytämään vain sellaisia linkkejä, joissa mainitaan, miltä tuollainen isommalla koneella varusettu kupla on näyttänyt. Hyvänä esimerkkinä se kojetaulun päällinen, jota ei ilmeisesti ole ollut tuossa 1200:ssa ja kojetaulu muutenkin on näyttänyt erilaiselta (esim. bensamittari ei ole nopeusmittarin keskellä vaan siinä vieressä).

 

Eli mitenköhän paljon noita muutoksia on mahtanut tuohon 1200:n tulla!? Jos pysytään kojelautaesimerkissä, niin se näyttää hyvin paljon vuoden -67 kojelaudalta, mutta kuitenkin autoon on tehty jotain vuoden -68 muutoksia eli esim. bensatankin suu ei ole enää etupellin alla.

 

Osaisiko joku siis auttaa!?

Link to comment

-68 1200 on karvalakkimalli 1300:sta. Halvennettu mainitsemallasi mekaanisella bensamittarilla, vanhan mallisilla puskureilla (tästä syystä erilaiset etulokarit ja etuhelma), voi puuttua listat ja kromit, raitisilmaräppänä puuttuu kojelaudasta, sähköt ovat vanhat 6 volttiset, takavalot vanhempaa mallia ja varmaan jotakin muutakin...

Link to comment

Bensamittaria 1200 mallissa ei ollut ollenkaan,mekaaninen erillinen mittari joita niissä usein näkee on aina jälkeenpäin lisätty,tehdaslisävarusteena oli kyllä mahdollista saada bensamittari mutta silloin se oli nopeusmittariin yhdistetty sähköinen niinkuin muissakin Kuplissa.

Pehmustettu kojetaulu oli vain 1500 mallissa,1300 peltinen mutta ei kuitenkaan samanlainen kuin 1200 mallissa,Ketsan mainitseman raitisilmatuuletuksen lisäksi pois oli jätetty myös"kromi"listat ja kiiltävä mittarin kehys,ratti on yksinkertaisempi,ei äänikerkinantokehää ja kerkinappi musta,tuulilasin pyyhkijät 1 nopeuksiset,ei säädettävää mittarivalaistusta,valonvaihdin jalkakytkimellä.tuossa aluksi lähinnä kojetaulun erot.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...