Jump to content

Kuplan virranjakajalle valinta-apua?


Guest Kalsuto

Recommended Posts

Guest Kalsuto

-65 kuplassani alkuperäinen virranjakaja on lähes jumissa. Alkuperäisen jakajan numero on 0 231 147 002 ja VW 111 905 205 M. Moottorina on vakio 1200 ja 28 pict kaasutin. Voinko vaihtaa alkuperäisen tilalle 009 jakajan? Alkuperäisessä on alipainesäädin mutta reiän osaan tarvittaessa tulpata.

Link to comment

Kesän olen ajellut 1385cc koneella jossa on solex 28-pict, pikkaisen isommat suuttimet ja tuo 034. Niin ja tietysti 6 voltilla... ;-)

 

Pelaa mielestäni hyvin, ehkä jopa hieman paremmin kuin 009:llä, joka pitäisi siis olla samanlainen jakaja kuin 034 mutta ilman alipainetoimintoa.

 

Jakajista on keskusteltu paljon palstalla, uskoisin että kun kahlaat kaikki keskustelut läpi saat kyllä jonkinmoisen kuvan asiasta.

Link to comment

Mitä tarkoittaa lähes jumissa?

 

Ko. virranjakajassa ei ole kuin alipainesäätö, ja se ei kovin paljon liikukaan. Alipaineletkusta kun imee, niin jakajan levyn kuuluu kääntyä kuitenkin melko herkästi ja palautua alku asentoon kun imu loppuu. Komppaan vwagenia, eli helppo puhdistaa ja rasvata, jos vain alipainekello on ehjä. 009:n käyrä on vakiokoneelle liian jyrkkä, ja alipainekellon puuttuminen haittaa normaalissa maantieajossa. 034 on hyvä yleisjakaja, mutta halvemmalla saat kunnostettua alkuperäisen jakajan. Mulla on purettuna useampikin tuollainen jakaja, tai vastaava, joten osiakin löytyy tarvittaessa.

Link to comment
Guest Kalsuto
Mitä tarkoittaa lähes jumissa?

Akseli pyörii vain reilua voimaa käyttäen pyörijästä pöyrittämällä. Avasin jakajan ja akseli on jonkin verran syöpynyt laakeripintojen kohdalta. Laakeritkaan tuskin ovat täydessä iskussa. Varaosia katselin mutta uusina heikosti tuntui olevan tarjontaa pl. kärjet yms. Alipainesäätö toimii moitteetta.

 

Käytetty varaosajakaja voisi olla paras vaihtoehto.

Link to comment
Guest Kalsuto

Sain herkitettyä akselin ilman, että siihen tuli yhtään ylimääräistä välystä. Alipainesäädin näyttäisi toimivan, kuten edellisessä viestissä kirjoitin mutta pienehkö vuoto siinä on. En muista enää saako säädin vuotaa yhtään kun edellisen kerran tälläisen kanssa olen pulannut +10v sitten.

 

Toinen ongelma on rikkoutunut bakeliittiprikka. Varaosaliike myi ei oota ja verkkokaupoista en ole sellaisia löytänyt. Onko vinkkiä mistä vähäpätöistä mutta tärkeää osaa kannattaa kysyä?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...