Jump to content

Kuplan moottorin kesto?


Recommended Posts

Tuo 100 000 km mitalli on 50-luvun juttuja,silloin usemmilla pikkuauton moottoreilla ei päässyt lähellekään sataatuhatta ennen peruskorjausta.

En muista milloin tarkalleen tuo mitallien jako loppui,50-luvun puolella kuitenkin,alkoi käydä tehtaalle kalliiksi kun kaikki Kuplan moottorit alkoivat kestää yli tuon rajan.

Peruskorjausjakso keskimäärin 150 000 km,huonolla/huolimattomalla käytöllä ja huollolla vähemmän,hyvällä enemmän,150 000:nen jälkeen alkaa riski 3.sylinterin pakoventtiilin katkeamista kasvaa,kansiremontilla pääsee sinne 200 000:nen paikkeille.

Jos Kuplassa on vielä se alkuperäinen tehtaalla asennettu moottori niin sitä ei kannata eikä pidä vaihtaa,alkuperäinen peruskorjataan.

Link to comment
Guest k1200rs

Valaiskaapa aisiasta viisaammat tällaisia tietämättömiä kuten minä, millä konstilla saa selville onko alkuperäinen moottori. Onko joku taulukko jossa vuosimallit ja mootori numerot josta voi tarkistaa?

Link to comment
Tuo 100 000 km mitalli on 50-luvun juttuja,silloin usemmilla pikkuauton moottoreilla ei päässyt lähellekään sataatuhatta ennen peruskorjausta.

En muista milloin tarkalleen tuo mitallien jako loppui,50-luvun puolella kuitenkin,

 

Lainaus Sambasta

A letter from VW went out on the 25th of May 1961, and again on the 5th of June 1961, notifying the end of the 100,000km awards

 

edit. Itse en voi vahvistaa tietoa, koska olin tuolloin (1961) vielä margariini paketissa.

 

-Pete-

Link to comment

Moni kuplan kone kestää/kesti 100-200tkm ennen hajoamista/väsymistä.

 

Taulukoita löytyy nestistä ja useista kirjoista, eli kaivat laturijalan juuresta kirjaimet/numerot esiin niin tämän palstan kautta saa helposti noin kuukauden tarkkuudella koneen tai sen lohkon ikämäärityksen.

 

VWn museolta ( kait vieläkin ) saa syntymätodistuksen josta näkee alkuperäisen moottorin numerot. Tosin itselle on tullut ko paikasta yksi virheellinen todistus.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...