Jump to content

kaikki varaosat samanlaisia???


Guest ritariässä

Recommended Posts

Guest ritariässä

siinäpä kysymys jota hyvä pohtia. nyt esimerkkinä kolme kuplan IRS-vetonivelten suojakumia. nyt ei oteta kantaa onko jonkin keltapassivointi väärä vaan mikä noista on alkuperäinen, ovatko kaikki vai ei yksikään??!! sittenkin joku noista toista parempi tai huonompi ja miksi...

 

ottakaa kantaa, arvatkaa, kysykää, tietävät kertokoot, vittuilkaa, syyttäkää pilkun nussimisesta, heittäkää pölykapselilla jne...

 

nyt esillä alkukuvat. linkkien takaa löytyy hiukan isommat kuvat, joten en yritä piilotella päältä mitään. tää ei oo mikään kompajutzka vaan tieto sellainen.

 

tämän topicin tarkoitus ei oo nyt haukkua tiettyä osakauppaa paskan myymisestä, eli hotcarsit ja keiteleet jää nyt rauhaan, keskitytään osiin. kerron kyllä sitten aikanaan mistä noi on tulleet jos kovasti haluatte tietää.

 

koska tää on harrastus, ei riitä et hakee osat kaupasta, parempi ostaa samoja osia useammasta paikasta ja pyöritellä niit kädestä toiseen yhden talven ajan ja arpoo suurennuslasin kanssa mikä olis se oikein osa omaan projektin. näin se menee. muutenhan tää olis liian helppoo ja tylsää!

 

ok, lähden hakemaan ne punaiset ja keltaiset aamulääkkeet ja varalta tuplaan tän päivän annoksen:)

 

4705.jpg

4706.jpg

 

isompi kuva

toinen big pic

Link to comment
Guest Mika Raussi

Onhan niillä selkee ero. Kaikki menis varmaankin omaan projektiin, mutta keskimmäiseen mie oisin kyl pettynyt.

 

Tosin eihän noistakaan kumeista aina voi sanoa pelkän ulkonäön perusteella. Oli käsijarrukahvan kumikin oikeen hieno ennen ensimmäistä talvisäilöntää. Oli nimittäin vetäny pinta lämpimässä ja ilmastoidussa tilassa nätin harmaaks.

Link to comment

Mun arvaus on melkein sama kun Tuomon.

 

En usko että vasemmanpuoleinen on oikeasti saksalainen, teksteistä huolimatta. Muotti on kulunut. Peltiosan laatu näyttää huonolta. Kiinalainen saksalaisten vanhassa muotissa?

 

Keskimmäinen on luultavasti Brassi. Ainakin kumi on yhtä huononnäköistä kun brassiosissa yleensä.

 

Mä valitsen sen oikeanpuoleisen. Kumilaatu näyttää siinä parhaalta. Myös peltiosan laatu näyttää paremmalta kun muiden. Merkkien perusteella alkuperäisosa. Jos on kopio niin hyvälaatuiselta näyttää.

Link to comment
Guest ritariässä

keskimmäinen on nos!

 

vasemmalla on saksalaisen firman tekemä/teettämä tarvike. firmalla on netissä kotisivut ja sen mukaan tekee varsin paljon tän tyyppisiä osia, joten varmaankin täyttä laatua vaikka kumin ulkopinta ns huonoimman näköinen puhtaana, asialla ei lien merkitystä, pelkkiä muotista tulevia jutskia.

oikealla onkin sitten vaikeampi tapaus. äkkiseltään ko tuote näyttää ns parhaalta. toisaalta kumi metallilaipassa on/oli kaikken heikoiten kiinni ja kumin vw/audi logot ei sovi yhtään yhteen laipan vanhan vw-logon kanssa. tätä kaupataan myös saksalaisena. mikä lienee sitten totuus, hecho en mexico merkintöjä en kuitenkaan löytänyt ja intian/kiinan/jne suunnalta en oo vielä näin siististi tehtyjä kuplaosareproja kumisten osien suhteen nähnyt.

 

toi keskellä oleva nos näyttää ns huonolta, koska kumin pinnassa on nos tiivisteille/kumeille tyypillinen vahamainen suoja-aine. laipassa on vw/audilogot. kumiosassa on ns piilossa valmistenumerot ja ainoana näistä osista päiväysmerkinät. lisäksi ikä tehnyt jo vaalentavan vaikutuksensa keltapassivointiin. hiukan esim autoglymin muovinhoitoainetta ja näyttää paljon siistimmältä!

 

pitää myös huomata että tätä osaa käytetään muissakin kuin aircooled volsuissa.

 

jani aiemmin mainitsi nähneensä näita ei kaltapassivoituna, pitää paikkansa. aikaisempana ajankohtana tehty osa. lisäksi volkkari lisäs noin 70-luvun puolessa välissä vw logon sekaan myös audilogon vaikka osa olis ollutkin kuplaan valmistettu.

 

yksikään noista ei vaikuta paskalta osalta, kaikki kesti hirveen repimisen ilman repeilyjä, paitsi oikeanpuoleisen kumin sai vetämällä urastaan irti. NOS osassa toi kumi oli prässätty parhaiten metallilaipaan kiinni. vasemmalla olleen tarvikeen kumi oli ohkasempi kuin muissa, mut vaikutti jotenkin elastisemmalta ja kumin sisäosissa oli pokkausten pohjalla ns vahvistukset.

 

täs on vielä näihin liittyen pari juttua jotka selvitän ensviikon aikana, joten palaan asiaan. toivottavasti joku sellainenkin jolla lisätietoo.

 

nii, ja tripleen en laittais tota oikealla olevaa osaa vaikka näyttää vitun hyvältä muuten. toi pelkkä vw-logo ei oo oikee 70-luvun loppupuolen volkkariin. kestäviä noi orkkikset ainakin on, jos triplessä orkkikset vielä ehyinä paikoillaan.

 

kommentoikaa tavalla tai toisella

Link to comment
Vasemmanpuoleinen on kiinalainen kopio

Keskimmäinen on orginaali

Oikea on mexikaani tai brassi

 

Pari perustelua, että miks mä noihin päädyin (hyvä näin jälkikäteen puolustella ;-)

 

Ensinnäkin tarkastelin asiaa pitkälti vain noiden metalliosien perusteella, kumiosien "laatua on mielestäni vaikeampi kuvista havaita, pitäis hypistellä...

 

Vasemmassa kuvassa prässäyksen jälki on ihan p**kaa, purseeet reikien reunoissa yms. Työni puolesta olen nähnyt kiinalaisten työnjälkeä, ja tuo sopi aika hyvin siihen, vieläkään en usko että olis "Made in Germany"

 

Keskimmäisessä metalliosa on selkeästi paras. Katsokaa eritoten reikien reunoja, ei minkäänlaisia purseita. Ja useinhan alkuperäinen on se paras, joten siksi siihen päädyin.

 

Oikea oli jotain noiden välistä. Prässäyksen laatu ainakin kuvassa suurinpiirtein ok, mutta ei niin hyvä kuin keskimmäisessä. Noi VW/AUDI stanssit johti mut päättelemään lähtömaaksi brasiliaa tai mexikoa..

Link to comment
Guest ritariässä

kun laippoja kattelee/sormeilee tarkemmin, huomaa niiden kaikkien olevan eri prässikoneesta lähtöisin. se missä noi reunimmaiset on 100% oikeesti tehty on mullekin viel???

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...