Jump to content

Miten tarkistaa onko kori notkahtanut?


Recommended Posts

Tuolla taas projekti osiossa asiaa mietin, mutta sinne harva eksyy joten tehdään taas yksi avoin topic kun en vastaavaa löytänyt haulla (joka alkaa kyllä jo ärsyttää kun aina saa odottaa vaikka hakutuloksia ei tulisikaan että saa uuden haun).

 

Eli hommahan meni näin että kori seisoi tallin toisella laidalla pukeilla ja testasin ovea paikalleen kun laitoin helman laitapeltiä. No kesken sen homman jouduttiin siirtämään koria tallilla (helmapelti oli kyllä vähän täppäiltynä paikoilleen ja turvavyönkiinnikkeen kohdilta oven A-pilarin kohdille täpättynä kulmarauta kiinni). Sitten ei tullutkaan mieleen kokeilla ovea uudestaan paikoilleen vaan hitsasin helman kasaan jonka jälkeen vasta kokeilin ovea ja yllätys yllätys ottaakin yläkarmista kiinni. No yhden illan pähkäilin tallilla jo pelkään tuota asiaa ja yritin mittailla vino mittaa ja oven karmin poikittain mittaa mutta eipä noista mitään ihmeellistä selvinnyt verrattuna toiseenpuoleen jossa ovi tuntuu asettuvan suoraan kohilleen.

 

Saranoiita sisäänpäin työntämällä sain oven menemään sillein että ei enää raapase joka kertaa ylänurkasta koriin mutta kylkipokkauksessa on edelleen heitto ja kun nuo saranat on vielä vähän väljät niin oikeasti heitto on varmaan vähän isompi.

 

Olisiko nyt vikaa etsittävä saranoiden kiinnityspisteestä vai mistä? yläsaranan alle kun laittaa pelti palan niin alkaa jo asettumaan kohilleen mutta ei siellä semmoista kyllä aikaisemmin ollut.

 

Pahoittelen taas huonoja kuvia. Kuvissa oranssiovi, mutta kokeilin myös alkuperäisellä vihreällä ovella ja sama ongelma esiintyi.

post-2295-0-21177100-1402820709_thumb.jpg

post-2295-0-39083000-1402820728_thumb.jpg

post-2295-0-12536200-1402820754_thumb.jpg

post-2295-0-07474800-1402820775_thumb.jpg

Edited by Henkar
Link to comment

Eipä tuota taida mittailut muuksi muuttaa... Kuvien perusteella on alareunasta supussa, eli taitaa olla vaan tarvetta alkaa miettimään kuinka korjata. +20 vuotta sitten samaa murhetta esiinty kummassakin tekemässäni laikka-avossa, toisen sain välttäväksi laittamalla sopivia shimmilevyjä korin ja saran väliin, mutta toiseen piti tehdä spesiaali mitoilla olevat ovet :-)

Link to comment

Mittailin tänään vähän koppaa ja ensin en meinannut löytää millään että missä mättää, mutta sitten taisi löytyä. Nimittäin tuosta kylkipokkauksesta kun mittasin oviaukon yläkarmiin on toisella puolella millin kahden heitto. Mutta mistä tuo heitto nyt tuohon kohtaa voi tulla?

post-2295-0-12809600-1402859921_thumb.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...