Jump to content

Sähköt hukassa - HÄTÄ!


Guest Ozmopolite

Recommended Posts

Guest Ozmopolite

Terve!

 

Kun hätä on suurin, toivottavasti on apukin lähellä. Huomenna pitäisi lähteä aika pitkälle muuttomatkalle ja sähköt hukkuivat -65 6 voltin kukkaiskuplastani.

 

Startissa on ollut pienoista ongelmaa, sellaista, ettei nappia painamalla startti sano mitään. Sitten taas sanoo ja kone käynnistyy. Äsken kun yritin (auto täyteen pakattuna), kuului jostain napsahdus ja molemmat valot (punainen ja keltainen) sammuivat eivätkä sen jälkeen uudelleen syttyneet millään - sähköt siis poikki, eikös?

 

Mistähän pitäisi vikaa etsimän? Taustaa sen verran, että säädin laturia vast'ikään ja nyt se ehkä lataa hieman liian suurella jännitteellä. Voisiko siinä olla ongelma? 7-8 voltin kieppeillä mennään.

 

Kertokaa - oi viisaat - missä on vika ja miten sen saisin kuntoon helposti ja nopeasti. Suuret kiitokset!

 

Oz.

Link to comment

Epäilisin et päävirtakaapeleissä jotka akulta lähtee on katkos,hapettumaa liitoksissa tai johtimet poikki... Tarkista ainakin akunkenkien liitokset ja startin päästä johtoliitokset ja 6v järjestelmässä ei 8v latausjännite ole vielä yhtään liikaa se voisi olla jopa 9v...

Link to comment

Joihinkin 6V kupliin on asennettu erilline starttirele, löytynee takapenkin alta akun läheltä, sen liitokset voi myös tarkistaa. Ellei sitten starttinapille (joka on jälkiasennus) ole otettu virtaa sulakerasiasta, tällöin voi sulake palaa startattaessa.

Link to comment

Todennäköisin vika on hapettuneet akkukengät. Ilmenee juuri kuten kuvasit, eli napsahtaa kerran ja sähköt katoaa. Penkki ylös ja akunnavat irti ja puhdistus.

 

Multasen kanssa samaa mieltä, että 8 volttia on jo liikaa, 7.2 olis hyvä. Liian suuri latausjännite saa akusta purkautumaan höyryjä jotka hapettavat metallia tehokkaasti, myös juurikin akunnavat/kengät.

Link to comment

Starteissa miulla on myös ollut joskus huono liitos startin kylkeen menevässä lattaliittimessä joka kytkee solenoidin. Ei se kyllä muistaakseni valoja sammuta mittarista, mutta yksi käynnistyksen estävä paikka kuitenkin. Vähän hankalassa paikassa mutta kyllä sinne vielä käsi yltää.

Link to comment
Guest Ozmopolite

Kiitokset suuret!

 

Näinhän se oli - hapettuneet akunkengät. Huonosti ne olin kiinni laittanut. Nyt hieman rasvaa ja kiinni kunnolla - ja taas sähköt löytyy! Mahtaa tosiaan olla hieman liikaa jännitettä, mutta jos ajovalot pitää päällä niin, ehkä se auttaa..

 

Kiitoset siis ja hyvät kesät kaikille!

Edited by Ozmopolite
Link to comment

Latausjännite pitäisi muuten aina mitata akun navoista, siis ei esim. akun kengistä - laturin navoista tms. puhumattakaan. Tässäkin oli mahdollisuus että korkea lukema johtui huonosta akunnapojen kosketuksesta (jos siis mitattu muualta kuin akun navoista).

Hyvä tietysti mitata sekin jännite mikä on muualla autossa, en vaan itse kutsu sitä latausjännitteeksi.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...