Jump to content

Lohkolämppärin momentti ?


Recommended Posts

Bus Boyssin sivuilla olevista räjäytyskuvista onnistuin nyt bongaaman osan eli virallinen nimitys taitaa olla Oil Sump Plate (021-101-267A) ja mulla on siis sen paikalla tuo lämppäri. Mutta nuille kahdelle pultille ei tunnu mistään kirjallisuudesta löytyvän kiristysmomentteja.

 

EDIT: joissain 914 Porsche keskusteluissa osui silmään noin 10ft-lbs momentteja näille pulteille, joten taidan varmuuden vuoksi mennä näillä arvoilla, kun ei virallisempaakaan nyt tähän hätään löytynyt.

Edited by KimmoH
Link to comment

Kannatti jälleen tuumailla rauhassa. Tuossa pultteja tarkemmin sovitellessani totesin kierteiden olevan osittain pilalla jo valmiiksi :( Sain pelastettua tilanteen uusilla pulteilla/kierteillä ja nyt on lämppäri pultattu paikoilleen "korvakuulolta" ja todella varovaisesti. Tilkitään sitten mahdollisia vuotoja,  kun konetta joskus pääsen käynnistelemään. 

Link to comment

Tolle lämppärille varmaan samantekevää mihin kireyteen sen vetää, kunhan öljyt pitää sisällään.. mutta tarkempi on kiristää oljy pohjassa oleva lätkä.. Muutamat type-4 moottorit purkaneena oli toikin vedetty liian tiukkaan, josta johtuen lohkon pultin jengaa ympäröivä alumiini oli repeytynyt ja sille lätkän pultille oli momentti muistaakseni alle kilon..

Edited by arvuuttaja
Link to comment

Eurooppalaisissa yksiköissä 5,0 Nm noille pulteille,aikaisemmin luotettiin asentajan sormituntumaan mutta T 3:sen korjausohjeissa on tuokin momentti annettu,laitoithan kupariset tiivisteprikat pulttien kantojen alle?

Samassa kirjassa siivilän keskimutterille 13 Nm.

Aika raju momentti olisi tuo mikko k:n 20 Nm alumiiniin kierretyille M 6 pulteille.

Link to comment

Nuo M6:set laitoin "sormin" eli todennäköisesti aika liki tuota viittä newtonia ja kuparitiivistein. Täytyypä raapustaa tuo momentti korjausoppaaseen talteen.

 

Olis muuten ollut aika hurjasti tuo Porsche 914 keskusteluistakin löytämäni 10 ft lbs momentti ko. pulteille ainakin tässä omassa lohkossani. 

Edited by KimmoH
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...