Jump to content

lohkon oma paineventtiili


Guest risu

Recommended Posts

Miten toimiva tuo uudempien 2-venttiililohkojen "takimmainen" paineensäätöventtiili on? Kelasin alkuun jotta pistäisin pumpun kanteen tai lähelle ylipaineventtiilin pitämään ö-paineet kurissa kylmänä. Lohkon oma venttiili tekee kuitenkin samaa, riittääkö se hoitamaan hommaansa riittävän hyvin? Vois kans tietty tutkia voisko sen oman venttiilin kanavia suurentaa mitenkään..

 

-K-

Link to comment

Joo toi on yksi vaihtoehto mutta hyödyttääkö toi mitään? 1-venalohkoilla varmasti mutta 2-venalohkoissa se lisätty venttiili tekee käytännössä ihan samaa asiaa, eri asia sitten riittääkö sen lohkon venttiilin kanavien koko?

Link to comment

Kiitokset tiedosta Kyöstille. Mutta tietääkö joku syytä tähän? onko ne lohkon omat kanavat tosiaan niin ahtaita ettei se lohkon paineventtiili pysty päästämään kylmänä tarpeeksi? Voisko sen lohkon oman ylipainevenan poistokanava ahistaa kun ei luulis että pääkanava ainakaan?

Link to comment

Full flow kierrossa on ne letkut ja suodatin jo paljon ennen tuota venttiiliä ja ne sieltä tuppaa ensin paukkumaan eli panosta hyviin (lue kalliisiin) letkuihin niin kyllä se toimii. Tietty suodattimen tiiviste on kanssa kovilla. Framin HP-1:sen kanssa ei ole ollut vuoto ongelmia. Toi paine kansi auttaa jus tuossa lähdössä ettei letkut ja suodatin ole niin kovilla.

Link to comment

Noi hyödyt tiedän ja klemmariletkuongelmat. Tietenkin kuplaan laitetaan suodatin jossa on ylipainevena, oli se sit frammi tai manni tai mikä tahansa joka on suunniteltu tohon käyttöön ja toimii.

 

Jos se paine oikeasti pääsee sieltä lohkon kanavan päästä veke niin ei sitä painetta myöskään kasaannu filtteriin eikä liitoksiin.

 

Pohdin lähinnä kuplan öljykanavien ahtautta. Tietäis edes ahistaako noi pääkanavat, filtteri vai se painevenan kanava/itse vena.

Link to comment

Mann W 719/5 Golf 2 1.6 moottorin suodatin on hyvä sekä full flow:lle että suodatinpumppuun,yksikään ei ole vuotanut kun kaikki on ollut kunnossa eikä tartte maksaa kalleista frameista ainakaan jos enemmän ajaa ja niitä menee useita. Ei toki tarkoita että kestää jos vedät kylmällä koneella startin jälkeen 6500rpm lasissa.

Link to comment

Ei kestänyt mulla 30mm pumpulla. Samoin hengst td tölkin putsarin tiiviste petti. Sen verran on noilla muilla ollu ongelmaa et hukkaan menneillä öljyillä saa frameja pitkäks aikaa, kun öljytilavuus on 7,5l ehtii aika paljon öljyä häipyä ennenkuin näkyy valossa tai mittarissa.

Link to comment

No niin,se selittääkin sitten homman. Itselläkin vuoti tavallisella kannella patruuna tiivisteestä norona maahan kylmänä,lisäksi jäähdyttimen tiivisteet kusi,kaikista näistä "ominaisuuksista" pääsin eroon tuolla. Eipä sillä ei se pihan öljyäminen kovin järkevää ole jos tuntuu että ei kestä,mutta melkeimpä uskaltaisin väittää että tuon laiton jälkee kestää.

Link to comment
Mitäs se virittäminen siihen vaikuttaa.

Jos viritetään pumppua isommaksi.

 

Ei suodatinpumpun kanssa ole mitään ongelmia tuon kanssa koskaan ollut.

On ollut, minä meinasin öljykylvyn saada kun Paven suodatinpumppu posautti suodattimen heti startin jälkeen. Mutta kuka todistaa oliko vika pumpussa, suotimessa vai asentajassa...

Link to comment

Asentajassa olj vika, suodattimen asennuksessa ei käytetty ohjeita vaan väännettiin se mutulla liian löysälle... ja oli siinä ainakin puol metriä marginaalia. Suodatin ei posahtanut vaan se tiiviste muljahti urastaan poies.

 

Kyseessä oli tuolloin halppis-suodatin kun oli halppis-konekin.

 

Puavo @ dwl

Link to comment

Ei ollut 26mm Shadek suodatinpumpulla mulla ainakaan ongelmia kun yhden talven ajoin ja viime kesä meni puoliksi toisessa koneessa vastaavalla jne. Tosin välttämättä se 20w-50 Racing ei oo sitten suositeltavaa talvikäytössä öljynä nollaasteessa jo siirappia....

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...