Jump to content

Vinyylin liimaus


Recommended Posts

Eli tilanne seuraava, vanhat pahvit annettu pois malleiksi, jäljelle jäi hyvät  vinyylit jotka nyt tarkoitus liimata uusiin pahveihin kiinni? Millä liimaus? Ensi yritys oli kiillon kontaktiliima. tarttui kyllä mutta jäi ns.ilmakuoppia ja jotenkin ryttyinen ja epäonnistunut. liimaa kyllä yritin levittää lastalla ja pensselillä joka paikkaan. Onko 30e maksava 3M vinyylille tarkoitettu sprayliima etolasta ainoa vaihtoehto vai tuleeko yhtä susi? vai mikä menee pieleen? En vaan osaa??? TMS? ideoita, vinkkejä, ehdotuksia?

Link to comment

En tiedä miten vinyylin kanssa toimisi mutta kaikkea muuta on tullut viimeisen vuoden aikana liimailtua Bisontixillä. Tätä olen verhoilumateriaalien kanssa käyttänyt niin, että liima vain kiinteään pintaan ja heti perään päälle verhoilukangas. Sitten käsin tasoittelu kun liima on vielä märkää.

Link to comment

Itse huomasin tuossa viimeviikolla sellaisen että kun levitti kiillon TIXOA vanhan verhoilun päälle jonka sitten liimasin uuteen pahviin niin reagoi todella pahasti vanhan lliiman kanssa ja tuloksena ilmakuplia pahvin ja vinyylin välissä. Mutta kun taas liimasin uutta vinyyliä uuden pahvin päälle TIXOlla niin ongelmia ei ollut muutakuin liimaklömppien kanssa eli jos liimaa ei saa levitettyä tasaista kerrosta niin se näkyy myös lopputuloksessa.

Link to comment

Kyllähän se sprayliima paras vaihtoehto on, tulee tasainen kerros ilman könttejä. Ja tietenkin nopein ja helpoin levittää. En osaa sanoa mitä noissa 3m scotch weld liimoissa on niin ihmeellistä että maksaa hunajaa, mutta on niitä vähän edullisempiakin. Itse liimasin kattoverhoilun 3m 08080 liimalla, joka maksoi 18€ paikallisella maalikauppiaalla. Todella hyvä liima, tarttuu lujaan ja voi irroittaa ja uudelleen asettaa. Purkissa luki että tarkoitettu juuri auton verhoilutöihin.

Link to comment

Noh täällä tuo 08080 liima maksaa sen 23,90 joten rupeaa olemaan ihan sama kumman ostaa. Mutta, se että, ei jäisi niitä ilmakuplia, se olisi tärkeintä. Kokeilen seuraavan liimauksen tuolla 08080:lla . Täytyy yrittää hinkata vanhat liimat oikein kunnolla pois jos siinä vika piilisi?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...