Jump to content

Palliksen valot


Recommended Posts

Apuja jos jollain on tarjota, eli auto käy, mittariston valot ok, vilkut/hätävilkut ok, pitkät vilahtaa kun viiksestä ne päälle kytkee, etuvalot ei toimi, takavaloista vasen toimii, jarruvalo toimii oikean puoleisessa takavalossa. Sulakkeet vaihdettu. Mitä lähteä tutkimaan? Maa? Valokytkin? Kaikki muu autossa siinä kunnossa että uskallan konttorille mennä... Apuva...

Link to comment

Toimiiko pyyhkimet? (niitten sähkö taitaa tulla virtalukolta samasta kohtaa kuin etuvalojen).

Varmaan takavaloissa toinen erillinen vika, olisko kosketyshäiriö tai sitten puolelta toiselle menevä johtonivaska poikki tms.

Muistaakseni takavalolle menee yhdet johdot jotka sitten jatkaa toiselle.

Link to comment

Mitenkäs ajovalojen rele? Sellanen ilmeisesti on, aiheuttaako sen viallisuus etuvalojen toimimattomuutta?

Lyhyiden ja pitkien valojen sähköt menee releen läp joka ohjaa kummat laitetaan.

Palaakos pitkät valot jos pidät pitkien vilkuttajaa päällä vaikka 3 sekuntia??

Link to comment

Valokytkinhän vois tosiaan olla rikki. Jos valokytkimelle tulee musta johto jossa keltaisia raitoja "X" ja valkoinen johto jossa mustia raitoja "56", ne voisi kokeeksi yhdistää. Virrat päälle ja vedä vielä valot päälle kytkimestäkin. Jos valot alkaa toimia niin vika on varmaan valokytkimessä. Sen voi avata ja yrittää tilapäis-korjata, varaudu pieniin vietereihin yms. lenteleviin osiin jos avaat kytkimen...

  • Like 1
Link to comment

Valokatkaisijaa veikkaan - eli että siinä katkaisijassa olisi rikki / sulanut se "kakkosasento" joka kytkee lyhyet päälle. Tällöin etuvalojen oireet täsmäävät juuri ilmoitetulla tavalla. Jaa mistäkö tiedän, miullakin katsatus lähestyy :)

Mut eikös se sähkö tule pitkille tule samaa reittiä?

Link to comment

Mut eikös se sähkö tule pitkille tule samaa reittiä?

No semmonen voisi olla että valokatkaisija on rikki ja päästää jonkun verran jännitettä läpi mutta ei niin paljoa että valonvaihtorele toimisi kunnolla. Tässä tapauksessa pitkien valojen pitäisi palaa suht himmeästi silloin kun viiksestä vedetään. Oli tuo valokytkin mullakin rikki.

Toivottavasti on originaalit sähkökytkennät, semmosia virityksiä hankala korjata.

Link to comment

Valokatkaisijavikaa mie veikkaan siksi, että vilkkupitkille tulee sähkö jotain eri kautta. Just testasin 30 sek sitten - miulla toimii parkit mutta ei ajovalot. Vilkkupitkät toimii normaalisti ja kirkkaasti mutta pitkät eivät jää päälle. Tämä tilanne vastasi hyvin alkuperäistä vikaa ja johtunee jonkun asian sulamisesta / hitsaantumisesta kun kaikki etuvalojen virrat menee kyseisen kytkimen läpi. Itse meinasin helpottaa katkaisijan kuormaa asentamalla samalla Bilteman relesarjan http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Autonvaraosat/Valaistus/Muu-valaistus/Ajovalojen-kaapelisarja-2000033888/ . Tuo sarja muutenkin verrattain hyvälaatuisen oloinen ja tosi helppo asentaa.

 

Puavo

Link to comment

Valokatkaisijavikaa mie veikkaan siksi, että vilkkupitkille tulee sähkö jotain eri kautta. Just testasin 30 sek sitten - miulla toimii parkit mutta ei ajovalot. Vilkkupitkät toimii normaalisti ja kirkkaasti mutta pitkät eivät jää päälle. Tämä tilanne vastasi hyvin alkuperäistä vikaa ja johtunee jonkun asian sulamisesta / hitsaantumisesta kun kaikki etuvalojen virrat menee kyseisen kytkimen läpi.

Tää on muuten ihan totta, valokytkin se varmaan onkin viallinen.

Kävi semmonen kämmi että katselin USA-mallin kytkentäkaaviota. Siellä menee virta ainoastaan valokytkimen kautta. Euroopassa menee toistakin kautta eli kaukovalovilkku toimii myös ilman että valot on päällä. Olisko joku lakijuttu tuo ero.

Link to comment

Kytkin vaihdettu, ei apuja... onko muita releitä kuin vilkkurele ja valojen vaihtorele? Yleismittatilla todettuna lyhkäsille ei tule virtaa, parkeille tulee.. kytkimen punaselle johdolle tulee virta.

Edited by boxer
Link to comment

Kytkin vaihdettu, ei apuja... onko muita releitä kuin vilkkurele ja valojen vaihtorele?

Ai vaihdoitkos jo vaihtoreleen? Jos vaihdoit niin tutki mihin asti tulee sähköä (V-mittarilla, virtakynällä, polttimolla jossa johdot). Laita miinusjohto runkoon ja tutki tuleeko valokytkimen "X" napaan jännite (musta johto keltaisilla raidoilla, sytytysvirta päällä). Seuraavana valokytkimeltä valonvaihtoreleelle menevä johto "56" (valkoinen johto jossa mustia raitoja).

Valonvaihtoreleeltä sähkö jatkaa sulakkeille, joissain niissä pitäisi sitten jännite nousta kun valokytkimestä nypätään ajovalot päälle.

Link to comment

Otin sulakerasian irti, kytkimeltä lähtevä valko/musta johto on irti sulaketaulusta:(

Mihinkäs sulakkeeseen se kuuluu??

Sulakkeet 3 ja 4 vasen ja oikea lähivalo, ei ole alempaa vastaa ollenkaan abikolle...

 

VIKA PAIKALLISTETTU JA KORJATTU,RELEESTÄ OLI JOHTO 56 IRRONNUT KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE!!

Edited by boxer
Link to comment

Sulake 10 kohdalle pitäisi tulla valokytkimen johto (ilmeisesti pyyhkijöiden sulake). Kytkentäkaavassa näyttää että virta tulee valokytkimelle suoraan ja pyyhkimille tuon sulakkeen yli.

Jos saat kasattua tähän mennessä puretut niin voit kokeilla valoreleen ohittamista, esim. "56" ja "56b" valoreleestä yhteen jollain johdonpätkällä. Pitäs virrat ja valokytkin päällä lyhyet syttyä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...