Jump to content

penkkien verhoilu


Guest Toheltaja

Recommended Posts

Guest Toheltaja

Onko käytännön kokemusta eri materiaaleista. En halua vinyyliä, enkä plyyssiä. Eniten silmää miellyttää nuo 60-70 luvun taitteen "marimekko" tyyliset patjakankaat. harmaa, ruskeen ja sinisen sävyisenä. Ovat vaan melko ohuita penkkimateriaaliks. Auttaisko jos alapuolelle vetäis vahvikekankaan ja väliin snadin vyllin jonka sitte tikkaa kuvioidusti läpi.

 

Ja jos joku tietää mistä sais moista linja-auto/taksi yms materiaalia joka kestää atomilaskeumankin tahriintumatta, niin saa kertoa.

 

juu, ja tiedän että valmiitakin saa, mutta ku ei tässä o saumaa sellaisia käyttää...

Link to comment

esim. marimekon unikkoa saa teflonviimeisteltynä... siis siihen on vedetty sellainen kalvo päälle että hylkii likaa jonkin verran ja kestää kulutusta ihan erilailla kuin mainitsemasi lakanakangas. materiaalina tuo ko. kangas on ns. markiisikangasta, elikkäs samantapaista kuin farkut. luulisi kestävän penkinpäällisenä hyvinkin... (miedän junikseen on tulossa siitä pallit sitten aikanaan..)

 

noista marimekon kankaista ei netissä oikein ole edes marimekon omilla sivuilla tietoa, mutta marssit marimekon kauppaan ja juttelet myyjän kanssa. unikkoa on tuona paksuna olemassa juurikin musta harmaana, sinisenä, punaisena ainakin... hintaa muistaakseni oli ~25e/m kankaan leveydestä käyttökelpoista on n. 110cm (kankaassa on tosi leveät valkoiset reunat) muista kuoseista kuin tuosta unikosta en sitten ole ottanutkaan selvää, mutta asia selkiintyy siltäkin osin siellä kaupassa...käsket kaupantädin katsoa suoraan toimitusluettelosta mitä on saatavana paksumpana. markiisikangasta on saatavilla myös ilman teflonia, mutta silloin se taasen imee kaiken kuran itseensä, joten..

 

muita verhoilukankaita kannattaa käydä tutkailemassa paikallisissa kangaskaupoissa... on niitä olemassa muutakin kuin plyysi tai keinonahka..

 

vahvikkeiden käyttöä en suosittele. tai siis ei se paranna kulutuskestävyyttä muuten kuin että on vain yksi kangaskerros minkä läpi sen takapuolen on hierrettävä ennen jousia.. yleensä vielä käy niin että jos ompelet ohuemman kankaan paksumpaan (vahvistamistarkoituksessa) kuluu tuo ohuempi päällyskangas vain nopeammin, kun se on kiinnitetty toiseen kankaaseen ja ohuemman kankaan luonnollinen liike näin estetään. (ymmärsitköhän mitä tarkoitin? anyway, usko kun sanon. keinotekoisella vahvistamisella et saa kuin harmaita hiuksia. aivan turhaa hommaa!

Link to comment

Esmes joku verhoomo ?

 

Sen verran vaan, että jos kohde on vaativa, eli jos haluaa hyvän ja kestavän lopputuloksen, niin kannattaa käyttää verhoilukankaita. Niillä on kulutuskestävyys ja paloturvallisuus ihan eri tasolla kuin esim. sisustuskankaissa.

Link to comment

Itse kävin hakemassa verhoilumatskut junikseen Verhoomo Sorsasta, www.verhoomosorsa.fi/ . Tekevät aika paljon esim. uusien pakujen/minibussien verhoiluita. Niiltä löytyy jos jonkinmoista materiaalia verhoiluun ja äänieristykseen. Etupenkin verhoilutin Tapiolan Autoverhoilussa, oli aikas tyyristä, mutta tuli hienoa jälkeä enkä tosiaan osais ite tehdä paremmin.

Link to comment

Tapiolan Autoverhoilu on tunnettu myös siitä, että heillä on "taito" hankkia juuri oikeaa materiaalia - eli erinomaiset kontaktit ulkomaisiin toimittajiin, joiden kautta löytyy myös orggis-kankaita.

Link to comment

5357.jpg

 

Tämmöset tuli väsättyä pari vuotta sitten kun alkuperäiset "räjähti" (pikkupoika DooDah oli varmaan laittanu kankaan koville ;-)) ja jotkut oli saatava pikaisesti tilalle.. materiaali on nimenomaan sitä markiisikangasta. Helppo ommella ihan tavallisella kotikoneellakin. Ja varmasti kestää kulutusta.

Link to comment
Guest Forsbacka

Markiisikangas makso eurokankaassa vissiin 9€/metri. Vai olisko ollu, ett sitä oli useamman hintasta/paksusta? No kuitenkin. Joskus sitä jonkun palan ostin. Värivalikoima tuppaa vaan rajoittumaan noihin sirkustelttaväreihin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...