Jump to content

Suojakaasun letkupaine?


Recommended Posts

Posted

Ostin uuden Migin, Kempomat merkkisen. Nyt olen pihalla tuon kaasupaineen kanssa, mihin se säädetään jotta toimii hyvin? Kaasuna hiilidioksiidi.

 

Edellisessä koneessa toi mittari ei toiminut, joten verrata ei voi.

 

Kyseessä valovirtakone.

Posted

Heh samaa ihmettelin alkukesästä, suojakaasuna tosin seoskaasu.

 

Kun muutamilta tutuilta kysyin eikä kukaan osannut sanoa varmaa vastausta niin olen pitänyt reilussa 5 barissa sen. Jospa joku osaisi nyt sanoa valottavan vastauksen :)

Guest Mika Raussi
Posted

Siis teillä on suojakaasulla paineensätimet, eikä virtaussäädintä? wtf?

 

Sit jos teillä on virtaussäätimiä, koita luulette paineensäätimiksi, niin jostain sieltä viidestä litrasta voi lähtee kokeilemaan. Se piisaa kyl tallissa ovet kiinni ihan hyvin kun pikkusta heppiä hitsailee. Sit kun veto kasvaa ja sulan koko kasvaa, niin tarvitaan enemmin. Joskus väännettiin töissä 30 litraa tulemaan, mut ei siinä kyl enää mitään järkeä edes ollu. Veti vaan koko mittari huurun ja kaasua meni ihan tuhottomasti. Enemmin jos ois hitsattu ni ois ehottomasti pitäny keksiä tuulensuojaa.

Guest Mika Raussi
Posted

Saa seoskaasulla siistimpää ja sillä saa ylläpidettyä suuremman sulan. Se on ehkä se suurin hyöty.

 

En oo hiilidioksidilla sen kummemmin hitsannu, mutta ainakin se on paljon tarkempi langan ja jännitteen suhteesta ja tosiaan sitä tarvii sit vähän enemmin jos meinaa vähänkään ohuen pellin heppaamista suurempaa hitsata. Jossain vaiheessa se sit loppuu tyystin ja siitähän se on tullukin käsite, että mig on vain ohutlevytöihin. Niinhän se olikin ennen argonia ja seoskaasuja.

 

Argonilla tulee sit ihan pirun siistiä.

Posted

Itse käytän Superkempomatilla n. 2,5l syöttöä hiilidioksiidille, jälki on peltihommissa plus sun muissa hitsauksissa minulle kelpaavaa. Virran joutuu pitämään aika kovana, tosin tätä voi kompesoida hitsattavien pintojen puhdistuksen tasolla. Myös langan syötöllä ja virtasuuttimen kunnolla tuntuu olevan suuri merkitys.

 

Oikein paksujen rautojen liittämiseen käytän Walliuksen invertteriä.

Posted
Koitetaan viittä litraa.

 

Sitten vielä lisää, onkos suuri ero jos vaihdan hiilestä seoskaasuun?

On varmaan, mutta kannattaako?

 

Laitanpas tämän vastauksen taas tähänkin, vaikka se (taas) herättääkin (epäileviä) vastakommentteja :D

 

Eli itse en ole ammattihitsari ja tämä on vain toisen käden tietoa, mutta eräs Wanha ammattihitsari, ikänsä (yli 50 v) hitsannut, myös ohutpeltiä, kertoi suosivansa ohutlevy töissä AINA hiilidioksidia, koska väitti sen tulevan ulos huomattavasti kylmempänä kuin seoskaasu ja näin pienentävän pellin vetelyä. Ja tämähän johtuu siitä, että hiilidioksidi on pullossa nesteenä ja sen kaasuuntuminen sitoo huomattavat määrät lämpöä, tämän vuoksi se mittarikin hiilidioksidilla jäätyy kovalla virtausnopeudella.

Posted

Argonilla tulee sit ihan pirun siistiä.

 

Argonilla ei vaan kai kandee ohutpeltihommia paljon hitsailla? Se kun ei jäähdytä samallalailla kun CO2 ja seoskaasut. Vetelee pelti aika pahasti.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...