Jump to content

Plussa rungossa?


Recommended Posts

Olen tässä ihmetellyt viime kesänä hankkimaan guttaperkkavolkkariani ja sen latausongelmaa. Kärynneitä johtoja näkyy olevan ja ihmetykseksi katsoin, että jännitteensäätimessä on plussa kuoressa ja se menee runkoon. Miinuskengät on eristettyjä sitten. Akku ja muutoinkin auto on maadoitettu miinus runkoon. Säädin uudenkarhean näköinen Boschin laite. Osanumero kyljessä 9190040099E.

 

Auto on alustaltaan Type 3 vm 1970.

Link to comment

Selittäisitkö vähän paremmin että mitä tarkoitat "jännitteensäätimessä on plussa kuoressa ja se menee runkoon"

 

Siis jos sulla on plussajohto kuoressa ja jännitteensäädin rungossa kiinni niin silloin johdot on oikosulussa ja samoin akku eli joku ei nyt täsmää.

Link to comment
11 hours ago, Jarmo Kuittinen said:

Kärynneitä johtoja näkyy olevan ja ihmetykseksi katsoin, että jännitteensäätimessä on plussa kuoressa ja se menee runkoon.

Kuoressa kuuluukin olla D+ joten se ei saisi koskettaa auton runkoa mistään kohtaa (ainoa yhteys sisällä olevien puolijohteiden kautta). Säätimen kiinnitysjalka pitää olla rungossa kiinni eli maadoitettu.

(nämä siis modernille puolijohteisiin perustuvalle säätimelle).

Link to comment

Tässä pientä hässäkkää töiden suhteen, mutta kun pääsen taas tän projektin kimppuun niin laittelen kuvia. Jotain tossa on perseellään tai sitten tuo säädin paskana. D+ tulee siis säätimen kuoreen ja näkyis myös runkoon asti menevän. Jos ton ei kuulu noin toimia niin veikkaus, että säädin on viallinen. Tässä nyt pientä painiskelua, että hankkiiko tohon uudemmat latausvermeet vaiko vaihtaa koko moottorin. Suunnitelmissa ollut jos laittaisi piruuttaan H-D:n tekniikan, mutta vaihdelaatikon sovittaminen siihen sitten pieni jumppa...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...