Jump to content

SamiO

Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SamiO

 1. Varmaan riippuu kokonaisuudessaan mitä koneelta nyt halutaan. Jos on tarkotus vaa minimi työllä ja kustannusella saada ajokone joka kestää mitä kestää niin putsaa renkaan urat kunnolla(itse käytin vanhan renkaat palasta) ja laita uudet renkaat, hoonaa kivellä sylinterit (jos ei oo kovin jälkiä). Tee sama homma kaikille pytyille/männille. Samalla fiilistele että onko kiertokankien laakereissa väljää jne. Kansista testaisin vuotaako venttiilit läpi jollai polttoöljyllä tms litkulla jos ei kiinnosta purkaa ja tehdä "kunnolla" eli hioa 😁 Jos päittäisvälystä on reilusti niin harkitsisin isompaa remonttia alakertaan mutta kylläpä se voi aikansa pyöriä reilulla välykselläki, kuitenki kustannusero on satasia jos aletaan koneistaan ja laakeroimaan joka paikkaa.
 2. Oon ite käyttäny erinäisäisiä näitä vähä joka suuntaan. Myös akunlataukseen, toimineet ok kun huomioi kiinalaisuuden ja mitoittaa todella reilusti yläkanttiin. Jotain tusinaa on ollut jossa virranrajoitus tai jännitteen säätö ei oo toiminu, enkä oo jaksanu alkaa tutkii muutaman euron kalikkaa (ebaysta)
 3. Ja sitten ku on jotain muuta kuin vakio/alkuperäis tekniikka ja lämpöä pitäs saada. palliksessa itselläkin puuttuu lämmönvaihtimet jne niin jotain sinne on laitettava ja nykyään on halpa ja helppo tapa tuo kiinan lämppäri. Jokaselle jotaki ajelee sitte pussihousut jalassa tai jotain muuta.
 4. Hyvin meni kupla ihan perus nastoilla, kiinan lämmittimen asensin etupellin alle ehjien vakio lämmönvaihtimien lisäksi ja hyvin tarkeni -33 pakkasellakin ajella 80km sivu työmatkat. Perus öljypohjalämmitin oli tietenkin moottorille ja lisävalo kattotelineessä. Myöhemmin möin auton. Nyt pallikseen on ruuvattu nastarenkaat alle ja siinä myös 2kw kiinan lämmitin, vakio lämmitysputkia tässä ole enää, hyttiä joutuu tässä vähä eristään/tukkii vielä ku jostain vinkkaa kintuille.
 5. Tuo kiihdytyspumpun säätö kuulostaa vähän oudolta, miksi se on maksimi säädöissä? Tuo voinee aiheuttaa ne mustat tulpat jos siitä kaasua lipsutellaan jatkuvasti niin meneehän sinne soppaa meleko reilusti kokoajan. Laittasin sen säädön keskiasentoon ja lähtisin siitä, lisäksi jos naapurustossa on toista kaasutinta lainata niin kokeilisin suoraan toimivalla. Kyllähän tuo vähän kaasutin ongelmalta kuulostaa.
 6. https://autot.tori.fi/vaihtoautot/volkswagen/kupla/102041424 Meleko autokauppiaan tekstiä. Onko tää pesty letkulla sisältäki ku on nuin märkä ratti, oviverhoilut ja kojelauta. Kylläkai tää on aivan perus tonnin kahen projekti, molemmat lämpökotelot on vaihdettu ainaki, ovessa paikkamaalattua rokoa ja muutenki olemukseltaan kaukana mainos tekstistä 😄
 7. On ollu myynnissä. Silloinki mun mielestä kuolinpesä myi ja samoilla kuvilla... eikö menny kuitenkaa vai mikähän juttu.
 8. Akun voi todeta niinkin että laittaa jännitemittarin kiinni ja kääntää vaimesta jos jännite kyykkää älyttömästi eikä mitään tapahdu niin akku on sökö, eli jännite tippuu vaikka alle 9V Ja sitte voi kokeilla hypäyttää suoraa startilta jos siellä on johtosarjassa jotain häikkää ettei virtalukolta tule startille jännitettä. Naksuuko siellä edes solenoidi vai onko ihan hiljasta?
 9. https://tikkurila.com/industry/products/temacoat-rm-40
 10. Täältä ei pääse irtautuun tähän karkeloon vaikka kiinnostus oliski ollu 😥
 11. Kevyesti käytettynä, 10,13,15,17,19 milliset ainaki puuttuu.
 12. No kattos, kyllä se vaan parin vuoden kokeilulla(kauanko nyt ikinä pyörinytkää huutokaupoissa) kehittyy hyvässä ja pahassa. Nyt on jo kuvat mistä näkee kuin karussa kunnossa tuo on ja think on muuttunut jo thingiksi että jotain on opittu toisaalta taas onko yritetty liikaa ku jotain "kyubelliä" on myymässä. Nyt näkee jo suuntaa myyjän "harhaisesta" haavekuvasta tuon hinnasta kun hänen mukaan "ajokuntosetki" joita on todella vähän on yli 20k hinnoissa, toki nuo vähät on jo melko priima kuntosia, vanhempia ja vaan niitä yli 20k hinnoissa olevia 😄 Onkai näitä maailmalla..tästä jotenki tulee fiilis ettei myyjäkää oikeasti tiedä mitä on myymässä. Tää -69 kasteniki varmaan paljastus älyttömän ylihintaseksi äpöstelyksi noide korjausten yms takavalojen vaihtojen kans, ei tuo myyntipuhekkaan anna lähellekkää 10k autosta mielikuvia. Mutta hei.. vanha ja volkkari niin onhan se aina kallis.
 13. Mulla on tämmösiä, näillä varmasti onnistuu doppeliinki tehdä.
 14. Oisko pääsylkyn tiivisteet porsinu.
 15. Vähä myöhässä mutta käytii mutka Kesämiitissä, vehkeet pelasi moitteetta.. kulutuski ens ajojen 14+ litrasta ruuvattu ja putosi vajaasee yheksään litraan. Ennen reissua korjautu kolinat ku kiristi etuakselin pultteja. Jarrusatulaki oli päätäny löystyä että toinen pulttiki karkasi, onneksi pysy toisella vielä paikallaan. Sai rentoutua grillaten, raataillen ja telttasa lepäillen. Cruisinkiin oli valittu hyvä reitti ja päätepysäkkikin 👍
 16. Oisko tännekki syytä laittaa infoa telttamajottujille ja siitä kiinnostuneille, edelleen epäselvä onko edes mahdollista ja jos niin missä puitteissa?
 17. Ja liian matalalla jännitteellä ei jaksa vetää tai pitää vedettynä luotettavasti.
 18. Kiinnostaa kans kovasti, pitää vaa ihmetellä lähempänä paljoko on saldoa kulkea näissä tapahtumissa... tai ymmärrystä vaimolta 😄
 19. Päivitetään tätäki pitkästä aikaa mitä tontilla on tapahtunu Poika herkisteli kuplaa liikkelle, laiteltii matkalaukkua kyytiin ja asenneltii uutta kumia alle vähä ennakoiden.. täähä on ihan just valmis.. Ritseniinki kuukausi sitte oli moottori kasassa ja ajokunnossa. Pois pitää vielä käyttää jossain vaiheessa ja laittaa ympäryspellit ku sais hitsattua ja maalattua vähä niitä.. Sen jälkee asenneltu tarpeellisia musiikki vehkeitä ja kiinan webastoa. Ja käytiin konttorilla pari päivää sitte kyseleen lupaa ajella muun liikenteen seassa Eihän se ihan valmis oo mutta nyt pääsee jo näyttäytyy tapahtumii jos vehkeet kestää.
 20. Alumiini haitari on surkeaa, en suosittele. Ainakin GATESin(vaikka pitäisi olla hyvä merkkinä) putki alkoi purkautumaan todella nopeasti ja helposti. Alumiinin päällä on ohut muovikalvo joka alkaa repsottamaan ja sitte koko roska punoutuu auki. Alkuperäistyylinen paperipäällysteinen on moninkertaisesti parempaa, mitä paruzzi ja neoretrokin myy.
 21. Kuvat ois kivoja niin voidaan tulkita niistäki mahdollisia ongelmia
 22. Itse suoritin viimekesänä -80 luvun alun autotallin eristystä, rakennustekniikkaa tuntemattomana muuta kuin googlesta. Kyseessä siis kakkosnelos runkonen ~40m2 talli, jossa tolpaväli vaihtelee 30-60cm välillä, tuulensuojalevy ja ladoitus suoraa päällä. Paljas betoni sokkeli ja puolilattiaa eristämätöntä valua hiekkapohjalla. Tässä oli ehkä 15m2 erotettu varastoksi, purin seinät yms pois ja tein yhtenäisen tilan tuosta. Kesällä sain tehtyä sen verran kelvolliseksi tuon että viimetalvi meni ja ilmalämpöpumppu jakso pitää siellä työskentelyolot. Ostin muutaman paketin finfoamia(tai vastinetta), leikkelin tolppienväliin palaset ja uretaanilla liimasin ympäri kaikki paikalleen, lopuksi teippasin tolppien kohdan alumiiniteipillä toiveessa että tästä tulis jonkusortin höyrysulku sisäpuolelle. Tuohon päälle sitte vaan kipsilevyt, kattoon sama käsittely.. Muistaakseni foami oli jotain 70-80mm vahvusta niin että sisäpinta tulee tasalle tolpan kanssa mutta ulkopuolelle jää ilmarako, helppoa ja nopeaa. Tarkotus olis tänä kesänä piikata tuo eristämätön puoli pois, eristää ja valaa uus.. samalla eristää sokkeli ajamalla soirot betonia pois reunoista ja laittamalla finfoamit väliin. Ovetki pitäs fiksata ja tiivistellä paremmin, parioven vedin uretaanilla talveksi kiinni ku päiväpaisto nii kovasti 😄 Kaikki ennenkuin sähkösopparia loppuu ja joutuu nykyhintoja alkaa maksamaan...
 23. Yks tavote saavutettu ja saatii autot Oulun American car showhun näytille.. Keli oli perseestä ja muutama rätti meni ku kuivaili autua perillä.. Paikanpäältä pari kuvaa. Yks ennen ja jälkee, oisko noin 1v 9kk eroa kuvilla, vielä on vähä hommia että voi konttorille ajella. Oisko se leimatavote juhannukseksi ettei tarttis taas yötämyöten rassata kiireessä.
×
×
 • Create New...