Jump to content

SamiO

Members
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SamiO

  1. Tää onki hauskaa, Oulussa sama pelleily. Ilmeisesti nuo säädetää jostain keskuksesta jossain keskisuomessa tms niin ei todellisella tai hetkittäisellä paikallisella säällä oo mitää merkitystä... kai sielläki konttorille tullessa 7.00 katsoo forecasta sään ja päivittää kyltit.
  2. SamiO

    Bug in finn 24

    Eikai kukaan tekis tämmöstä, kuitenki harrastajia varten niin kai jokasella myyjällä on varaa/silmää sen verran sijottaa tulevaisuuteen. Kuten monet pistää lahjakortteja jne liikkeisiinsä arvontoihin🤔
  3. Onko tämmöset maakohtaset vehkeet miten suosiossaan muualla? Varsinki näin karut kamppeet, joku tempo varmasti taas huomattavasti puhuttelevampi monille 😀
  4. Mozilla selaimena ja ublock origin on ollu hyvä yhdistelmä, desktopilla ja mobiilissa. Toimii hyvin youtubenki mainosten kanssa. Tuntuu ublock origin toimivan hyvin myös edgessä mitä työkoneella käytän.
  5. Eikös nykypäivänä ole tämän GDPR:n aikaan helppoa kysyä toimijoilta omia tietojaan ja miten niitä käytetään, jos esim kiinnostaa mitä jonkin yrityksen kirjoilla on itsestään ja asioinneistaan.
  6. Tuskin on hävinnyt minnekkään, ehkä suurinosa ei vain pidä mitenkään erityisarvossa jotain peukutteluja. Samalla varmaan osaa lähinnä huvittaa tai ärsyttää että täällä veivataan sivu tolkulla jostain viime vuosituhannen saikkinoita jostain ventiilijousista, eikä ole itsellä mitään annettavaa keskusteluun (toisten sättimiseen tässä tapauksessa). Minulle on ihan sama kuka niitä on laittanu moottoriinsa tai ketkä riitelevät keskenään kuka tietää mistä kenenkin kone vuotaa. Kuka osaa mitata sitä tai tätä ja kasata sitä tai tätä. Jokanen harrastaa omalla tasollaan ja turha siitä on alkaa naljailemaan kellekkään. Enemmän minua kiinnostaa miltä tämä pelleily näyttää vaikka uusien harrastajien silmiin, minäkin mielummin ottaisin harrastefoorumin jossa on hyvä meininki ja puhutaan asiallisesti vaikka ollaankin erimieltä. Tämmösen saikkaamisen voisi hoitaa vaikka yksityisviestein jos on jotain henkilökohtaista ahdistusta. Mutta kun nyt sohit tännekkin päin niin tämän verran kommentoin myös, olen kuullut että sinultakin hyvin on saanut osia ja hyvälläkin hinalla, mutta tämän sinun markkinointitaktiikan seurauksena en ole koskaan käynyt mielessäkään ostaa sinulta mitään. Tämä on ajoittain jopa ihan viihdyttävää vaikka melkein huono omatunto tulee katsoa vierestä kun täällä kiusataan toisiaan ihan kiusaamisen ilosta mikä ei minusta kuulu hyvään harrastamiseen, mutta en ole moderaattori niin en voi siihen puuttua. Aikuiset ihmiset tekevät mitä parhaaksi näkevät ja millaisen kuvan itsestään haluavat antaa. Peli on hävitty siinä vaiheessa kun otetaan ad hominem kortit pöytään, varsinkin julkiseen kaikkien luettavaksi. Viimeinenkin uskottavuus katoaa siina vaiheessa.
  7. SamiO

    Bug in finn 24

    Toivottavasti tämä tuo positiivisen muutoksen ja saadaan joku "fiksumpi" uus paikka, tuo on ollu vähä maastonmuotojen kannalta surkea.. nopeat syö hitaat, ekojen majottujien varatessa tasasemmat paikat loput nukkuu jossain rinteessä 😄
  8. Kääntäjällä tuota tulkkasin niin tuo vois toimia jos tekee mitä sain selvää, eli tasaa akkuja silloin kun ne on latauksessa (auto käynnissä) Tuo toimisi varmaan jos purat yhtä akkua pienemmällä(esim 2-4A) kuin 6A virralla, esim jos eberi ottaa käynnissä ollessaan vaan 2A niin tuo varmaan toimisi ihan hyvin. Mutta jos otat yli 6A niin ongelma ei poistu mutta hidastuu reilusti. Voin joku ilta tonkia mitä ne eberit oli, laatiksosa on muutakin sälää niihin liittyen
  9. MIttaisin vaikka pihtimittareilla paljoko se hörppää virtaa ja miettisin sen muuntaja jutun vielä oisko mitää järkevää vaihtoehtoa. Onhan noita 12v ebereitä jopa ilmaseksi joskus näkyny jaossa, itelläki on 2 tai 3 varastossa, yks ainaki mahtaa olla isompi bussimalli.
  10. Eli toinen on alle puolen ja toinen ylijännitteellä reilusti kuten vähä ennusteltiin että voi käydä. Suosittelen purkamaan toisen oikeaan jännitteeseen vaikka hehkulampulla tms ja toisen latamaan yksittäin täyteen. Jos on tarve jatkaa tuolla kytkennällä niin tee helpoksi vaihtaa eberin kytkentää akusta toiseen että kuluttelee vuorotellen niitä
  11. Paljoko jännitteet on oikean levon jälkeen? (ei heti ajon jälkeen mitattuna, vaan vaikka muutaman tunnin jälkeen) Jos toinen akku on 6 ja toinen 7.2 niin minusta tuo nyt kertoo siitä että ei se toimi juurikaan halutulla tavalla ja toinen on purkautunut huomattavasti tyhjemmäksi. 6V akkulta tarkottaa jo reilusti alle 50% varausta. ja 7.2 yli latausta jos tuo on mitattu oikeasti levossa. Ei 12V akkukaan jää 14.xV jännitteelle täytenä vaikka laturi niin paljon antaakin vaan levossa se laskee johonki 12.6V paikkeille. Ultimate Guide to Battery Voltage Chart (ecoflow.com)
  12. Yks mäntä on itellä käyttökelvoton, tarve siis joku näistä jolla saa koneen niputettua. 1. Yksi mäntä, jossa on pattikeskellä. (ihanteellisin vaihtoehto) 2. Sarja käyttökelpoisia samanlaisia mäntiä. 3. Sarja mäntiä/pyttyjä uuudet tai vanhat ok kuntoiset. 4. Koko moottori? (eikai?) Tarve Raahessa. Laita vaikka yv on jotain mikä voi auttaa, projekti ei oo mikää pakkorako niin hinta ja kiireellisyys saa olla harrastelu luokka 😄
  13. Oisko mittään jos ei lähettäs näihin selviin muurahaispesän sohimisiin mukaan ja annetaan aloitusten pölyttyä tai pysyä yksinpuheluna. Vaikka nämä takuu viiihdettä aina onkin.
  14. Minusta täällä ei pelotella ketään vaan kerrotaan miten se on hyvä tehdä sähköteknisesti fiksusti ja välttää mahdolliset ongelmat johtuen "toisella tavalla" tehdystä kytkennästä. Varmaan tuollaisia ryöstö kytkentöjä olisi kaikki jos olisi se paras tapa toimia, monikin asia toimii pidemmän tai lyhyemmän ajan eri tavoilla toteutettuna, silti on jotain suositeltuja tapoja toteuttaa. Varmasti niitä epäonnistumisenkin esimerkkejä löytyy vastapainoksi vaikka teidän työkoneessa tämmösellä onkin selvitty. Kuulostaa jo hurjalta että työkoneen samat akut olisi kestäneet 32 vuotta "hyvänä".
  15. Kennot on sarjassa kuitenkin, joten ei muuta nykyistä tilannetta. Akut pitää olla rinnakkain että kytkentä toimii ja akut tasaavat toisensa.
  16. Tuolla sivuilla ainakin on tämmönen info "Kulutus tyhjäkäynnillä: max 60mA" eli aika kauan saa olla akussa että söis tyhjiin, huoletta voi laittaa ennen kytkintäkin. Oon ite tosi skeptinen näistä, tuokin näyttää sellaselta peruskiinna kamppeelta mitoiltaan jne johon on vaa laitettu alumiini kuoripäälle, mutta jospa se tuon alle 10A kestää jos luvataan 20 😄 Töiden puolella oon koittanu ettiä oikeasti hyvää laadukasta 6V virtalähdettä jossa saa virranrajoitettua 3.5A.. en oo löytäny, kiinalainen koittaa nyt suorittaa virkaansa siinäkin.
  17. Tuo eberin hehkutulppa haukkaa varmaan joku 6-10A virtaa, kauanko? Voi olla tommoselle kiinnan muuntimelle melko suoritus.
  18. Mahtuu pyöriin moniki koko, mulla oli 195R15 kumet ja 3 ukkoa hytissä aiheutti rapsutusta kaaren ala reunaan ku oli sopivasti ratti linkussa. Oisko vanteissa ollu ET37. Mutta eipä nuo ihan älyttömästi vaikuta siihe huutamiseen, pitäs perää pidentää 😅 ps. Toki tuo madallus juttu tuo omat haasteensa, ite oisin halunnu toiseen suuntaan 😄
  19. Ite rapsuttelisin pintaruostepaikat kohtuu puhtaaksi, käsittelisin fosforihapolla, päälle epoksia, saumoihin kotelonsuojaa jonka antaa kuivahtaa ja lopuksi perus massaa ruiskulla ohuesti suojaamaan kiviltä jne.. Toki jos koko vanha pohja on tarkoitus käsitellä niin melko hankala varmistua ettei jotai taskua jäis jonnekki, suosiolla ite taistellu puhtaaksi ja käsitelly uusiksi. Vielä jos on ohut tai olematon kerros jotain niin puhdistus voi olla helpompikin operaatio ku kuiva/puolikuiva osittain tarttunut massapaska. Pinnasta tuli vahamainen ja eikä ole kerännyt paskaakaan, joku 5 vuotta sitte tein koko pohjalle tuolla kaavalla eikä oo muuttunu miksikään.
  20. Ongelmallisen valon ruskeaa johtoja heilutteleen ja putsailee liittimet, muistaakseni maadottuu ihan runkoon lampun lähellä. Kaikilla riittää siihe taito😁👍 Ps. Jos on kansi lampussa nii kähtee kampeemalla pois niin näkyy kaikki johdotukset.
  21. Olihan tuossa että myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle, voihan se olla kaverinki tarjous ja hoidetaa muuten tiskin takana. Miks mulla on sellanen muistikuva että se ois aikasemmin ollu melekee tuplat tuosta viimesimmästä, sitte varmaa varsinki harmittas ku ei sillo myyny 😄
  22. Toki tuohon rykimiseen vaikuttanee moni muukin asia, jos mietitään vasta ennakoita niin varmaan kaasuttimienki säädöt on sielläpäin?
  23. Jos on ihan outoa niin tarkennuksena ei sekota sitte type 3 koneeseen joka on type 1 mutta päätyjäähdytyksellä. Type 4 kone helppo tunnistaa pakoaukoista jotka on alaspäin, type1,3 jne eteen/taakse.
  24. Ettei vaan ois syystä tai toisesta joskus työstetty sitä laatikkoa, tehty esim tilaa 200mm vauhtikselle tms? Onko vauhtipyörässä jne vastaavasti jälkiä että olisi hangannut?
  25. Tutun näköistä, itse laitoin tuonne räppänän sisäpuolelle koriliimaa sormella että on aukon alapinnan tasalla, valuu se vesi poiskin mitä sinne pääsee. Alunperinhän se jää istumaan sinne pohjalle. Mutta huomaa että kaikkea en saanu korjattua edellisellä kerralla ku näkyy pikkasen pistettä tulevan maalin läpi.
×
×
  • Create New...