Jump to content

Viruksia??


Recommended Posts

Ilmeisesti sulla on IE käytössä?

 

Mulla ollu 10 vuotta IE, eikä ole ollut sen enempää ongelmia, kuin millään muullakaan selaimella.

 

Haittaohjelmien poisto käsin vaatii jonkin verran osaamista, lähinnä Task Managerin (prosessien) tutkintaa / rekisterin kyttäämistä.

 

Kokeile vaikka avata Task Manager ja sieltä Prosessit välilehti. Sitten avaat ohjelman, joka aiheuttaa ikkunan avautumisen kytäten samalla Prosessilistaa. Huomaat, kun haittaprosessi käynnistyy, jolloin saat sen nimen tietoon. Kokeile sammuttaa prosessi, jolloin näet oletko löytänyt oikean prosessin.

 

Jos ikkuna sulkeutuu, kun sammutat prosessin, niin olet oikeilla jäljillä. Prosessin nimen voit laittaa Windowsin tiedostohakuun, jolloin kyseinen tiedosto (yleensä .exe päätteinen) löytyy jostain päin kiintolevyä.

 

Sitten vain deletoimaan tiedostoa. Yleensä se ei tosin onnistu, koska tiedosto voi olla "lukittu".

 

Jokin komento siis käynnistää prosessin automaattisesti kun Windows tai jokin muu ohjelma käynnistyy. Seuraavaksi siis rekisteriä puukottamaan. Hyvä ohjelma rekisterin tutkimiselle on Hijackthis, jonka ajamalla saa listan rekisterissä olevista pääprosesseista.

 

Sieltä sitten tutkailet, että löytyykö sitä .exe tiedostoa jostain ja deletoit rivin jolla se esiintyy, jos se listalta löytyy. Tämän jälkeen käynnistät koneen uudelleen ja katsot avautuuko ikkuna edelleen. Jos ei avaudu, niin voit todennäköisesti taas kerran tiedostohaulla etsiä .exe tiedoston kovalevyltä ja deletoida sen.

 

Jeps, tossa siis lyhyt oppimäärä, jolla ehkä pääset juuri ja juuri alkuun. Sitten on ikävempiä matoja, jotka tekee jotakin muuta / eri tavalla, joihin yllä mainittu ei päde tai jotka vaativat lisätoimia.

 

Yksi melko yleinen bugi käyttää Windowsiin sisäänrakennettua viestintäpalvelua turauttaakseen näyttöön jos jonkinlaisia huuhaaviestejä. Kyseessä on Palvelut (Services) linkin alta löytyvä "Messenger" -palvelu (ei mitään tekemistä "Mesen" kanssa). Sen kun pysäyttää ja käskee olla käynnistymättä automaattisesti, niin johan hiljenee liikenne ruudulla.

 

Noi torjuntasoftat on ihan asiallisia, mutta melko rajalliset kuitenkin, joten jos joku sopivan ikävä mato pääsee pesiytymään koneelle niin ne ovat melko voimattomia.

Link to comment

Kyllä firefox estää automaattisesti suurimman osan kun laittaa asetukset kuntoon. Eli työkalut -> asetukset -> sisältö ja sieltä esto.

 

Vielä parempi selain on Opera! Ilmaiseks saa ladattua!

Link to comment
Kyllä firefox estää automaattisesti suurimman osan kun laittaa asetukset kuntoon. Eli työkalut -> asetukset -> sisältö ja sieltä esto.

 

Vielä parempi selain on Opera! Ilmaiseks saa ladattua!

 

Eipä noista muistakaan ole tarvinnut maksaa :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...