Jump to content

Hieman OT: Automaali tuli laikukkaaksi!!!


Recommended Posts

Hieman OT, mutta toivottavasti saa anteeksi. Kyseessä on Austin Mini mutta se ei ole siitä kiinni vaan maalista...

 

Elikkä, veljen Mini tuli maalattua oikeassa maalaamossa maalarina myös volkkariharrastajien kesken tunnettu maalari joka voitti pari vuotta sitten kolme pyttyä omalla projektillaan Mantorpissakin.

 

Asiaan.

Maalina ihan normaali PPG:n akryylin HS 2k maali. Kaikki vaakatason ja vähän kaltevien pintojen maali on aivan huippuluokkaa mutta mutta pystysuoraiset pinnat, esim. sivut ja ovet tuli laikukkaiksi. Kuvasta ei näy niin hyvin mutta harsomainen kuviointi näkyy kumminkin hieman saman näköisenä kuin selluliittipyllyssä.

 

Maalari ei ymmärrä mistä tämä johtuu muusta kuin maalista. Se kokeili kaksi kertaa samalla lopputuloksella. Maalari ei ole itse maalin toimittaja vaan se on ostettu PPG:n paikalliselta jälleenmyyjältä.

 

Niin vielä lisänä: jo purkissakin näytti siltä että sininen pigmentti ei haluais sekaantua muuhun maaliin vaikka kuinka sitä sekoitti....

post-65-13888359451343_thumb.jpg

Link to comment

Onko tuo metalliväri..?

 

Omissa moottoripelleissä tuli hieman samannäköistä, metallihileen valumaa, akryyli maalina, Dupont. Maalari sanoi että metalliväri tekee sen kun on paksumpaa..tai jotain en muista enää sanatarkasti. Moottoripelleissä ei niin haittaa.

En ole maalari itse, enkä epäile maalarin taitoja tässäkään tapauksessa. :)

Link to comment
Guest Mika Raussi
Omissa moottoripelleissä tuli hieman samannäköistä, metallihileen valumaa, akryyli maalina, Dupont. Maalari sanoi että metalliväri tekee sen kun on paksumpaa..tai jotain en muista enää sanatarkasti.

Näkemättä tietty vaikee sanoa, mutta maalarin virhe se on jos metallihileet valuu ja asettuu linjaan. Tätä kuvaamaan oli keksitty joku termikin, jota en tähän hätään muista.

 

Minin kylessä miusta näyttäis ihan siltä, että vika on maalissa.

Link to comment
Guest Toheltaja

veikkaan että liian tuhti kerros kerralla. Metallivärien kanssa menee helposti tuntitolkulla ku maalailee. Onks toi lakallista vai "kuivaa" ja lakka päälle viimeisenä? noi kuivat o helpompia maalata, toiset sottaa lakan väkisin tuohon sekaan, ja sitten siitä tulee sellaista laikukasta ja näyttää että osa hileestä ois pohjalla ja osa lilluu pinnalla.

 

No, noi oli miun kokemuksia aiheesta.

Link to comment

Pintaväriä on aina helppo syyttää mutta hyvin harvoin jos koskaan vika on siinä (ellei nyt puhuta tallin nurkalla lojuneista miranooleista). Pohjista melkein kaikki ongelmat lähtee, loput sit maalarista.

Link to comment
jos metallihileet valuu ja asettuu linjaan. Tätä kuvaamaan oli keksitty joku termikin, jota en tähän hätään muista.

 

Puhutaankohan silloin pilveilystä tai pilvimäisestä maalipinnasta.... ??

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...