Jump to content

Suutintulkki


Recommended Posts

Poralla tulee sisapintaan rosoa ja muuta virtausta haittaavaaepatoivottua muotoa. Myos reian koon hallinta on heikkoa. Yleensa tietyn kokoisella poranteralla porattu reika onkin hupsista vaan, isompi kuin poran nimelliskoko. Eika valttamatta edes pyorea tai suora :)

 

Kalvain on oikea tapa suurentaa suuttimia, se on taysin kasipelilla tehtava, todella tarkka, helppo hallittava ja jattaa silean jaljen suutinreian sisapintaan. Kartiokkuus on todella mitaton, ja jos viela kaivaa molemmista suunnista tasaisesti, niin eipa taida olla kartiota nimeksikaan.

Lisaksi kalvain ohjaa itsestaan tekemaan reian suoraan. Ei mene vinoksi.

 

 

Editoin hiukan ylempana: Loysin koko setin halvemmalla, suomeen asti toimitettuna kalvainsetti, ja kaksi suutintulkkia yhteensa 110eur.

 

Jan

Link to comment

Hep!

 

Kalvaimia on erikseen sekä suoran reiän tekeviä että eri kartioisuudella olevia, esim. 1:50 tai 1:70. Siihen en ota kantaa, kuinka absoluuttisen suoraa noilla "suorilla" tulee. Ainakin minulle on riittänyt.

 

Kellosepillä on lisäksi ns. riivareita, joissa ei ole nousua leikkuusärmissä lainkaan, ovat 5-kulmaisia 1:70 kartiolla. Näitä saapi kotimaastakin esim. Kellonosat Oy:stä ja valikoimaa riittää. Nuilla kätevä kaveri kyllä passailee suuttimien reiät kohdilleen myös. Tai sitten Sorvissa poralla alkureikä keskelle ja kalvaimella perään ni vot.

 

Useimmissa käsikalvaimissa on pitkähkö etuleikkuu siksi että pääsee helpommin alkuun, lähtee suoraan jne. Konekalvaimissa etuleikkuu on lyhyt, kun kone kuitenkin osaa pidellä työkalua vähän suoremmassa kun esim. allekirjoittanut pääsiäiskäsi =)

 

Sitten on tietysti niitä sankareita, jotka saavat suorallakin kalvaimella aikaan vinon kartioreiän. (Ovat yleensä töissä jossakin soikiosorvaamossa tms)

 

eikä sitten vasikoida... eikä pyöritetä kalvainta takaperin kun vedetään ulospäin.

 

-eemeli-

Link to comment
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...