Jump to content

Riistakysymys


Recommended Posts

Täällä ku tiedetään melkeen kaikesta melkein kaikki, niin millä helvetillä saa fasaanit karkoitettua tontilta ilman kivääriä? Männyissä yöpyy vajaa 10 lintua ja paskaa on puiden alle kertyny riittävästi. Pienin alkaa kohta konttaamaan ja mikään vitun kanalintu ei rajota oman pihan käyttöä.

 

Kaupunkialuella ei varmaan saa ihan tosta vaan ruveta niitä pyssyllä räiskimään, oisko jotain pehmeenpää keinoa. Koiraakaan ei enää homma nappaa, taidan olla luppaa ruokkimatta pari päivää, jos vaikka alkais taas perässäjuoksu kiinnostaa.

 

Hjälp.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Kissat hoitaa kaupunki. Tai siis ainakin pitäs hoitaa joku kaupunki tai yksityinen, jolla on sopimus kaupungin kanssa. Tai sit jos ei oikeen oo hommat hoidossa (niinkun yleensä ei oo), niin marssit minimaniin, ostat loukun tai pari ja vaikka silakoita syötiksi. Virallisesti noi loukutetut pitäs kaupungin hoitaa, mut jos ei kerro kellekään, niin helpompi siltä on ite ottaa henki. Päähän ampuminen ruutiaseella on laillinen konsti.

Link to comment
Guest karvaanen

rautakaupoista saa ainakin semmosta lintutahnaa mikä tepsii ainakin puluihin. laitetaan silikooni prässillä. on ku silikoonia mut ei kuiva. onhan siinä homma laittaa sitä oksille mut vois toimia..

Link to comment
Guest Jussinbussi

Ei siinä pyssyä tarvita. Fasaani on niin hidas lintu että nyrkin kokoisella kivellä pyytää ihan hyvin. Sitten vaan jätät raadon tantereelle niin muut tajuaa ettei kannata viihtyä pitempään.

Link to comment
Kannattaa puhua omistajan kanssa, josko tajuais pitää lemmikkinsä sisällä..

Ei jummarra. Ei muka oo heitin kisumisuja, tai sitten "kyllä ne ymmärtää kun annat niille kunnon lähdöt". Täältä joutais kohta kaks mirriä sinne fasaanijahtiin, ei noita tappaakkaan kehtais.. :)

 

Edit:

Tämän kun lukee vain tähän asti..

rautakaupoista saa ainakin semmosta lintutahnaa mikä tepsii ainakin puluihin. laitetaan silikooni prässillä.
.. :D
Link to comment

Ei toimi, mutta maksaa kuitenkin hitosti (jos sitä kylväis joka paikkaan). Eikä toimi kahvinporot eikä appelsiininkuoret. Sähköpaimenia vois muuten laittaa, mutta ipanat niissä olis kuitenkin ensimmäisenä :)

Link to comment

Naapuri hyysäsi yhtä meidän kissoista aikoinaan, antamalla kermaa ja silakoita etc....

 

Sitten kun kissa alkoi liikaa viihtymään nurkissa ampui ilmapistoolilla persiiseen. Pahaksi onneksi oltiin koko perhe pihalla (terassilla) kun kuultiin "plops-viuh-pläts-miau" ääni, ja kissa tuli tuli persiin alla juosten kotiin...

 

Isäukko (ei mikään ihan pieni mies) huusi naapurin puolelle että mitä helvettiä teit sille, ku aiemmin melkein adoptoinut sen, naapuri vastas et "ei se siihen kuole mut varmasti vituttaa" johon faija vastas miehekkäällä oikealla suoralla suoraan päin pläsiä... Naapuri persiilleen tonttiin, ukko tokas vaan et "et säkään tohon kuole mut varmaan vituttaa"... Kyllä meitä kaikkia nauratti, paitti tietty kissaa ja naapurin kusipäätä...

 

Näinkin ne voi hoitaa....

Link to comment
Guest Mika Raussi

Onneks noita ei tarvii kissoja ite hoitaa täälläpäin. Soittaa vaan ammattilaisen paikalle loukuttamaan ja se vie kissat poijes. Jos omistaja ei sitä lunasta 15vrk kuluessa takasin, niin kissa menee piikille ja kunta maksaa.

 

Näin pitäs lain mukaan toimia myös muissa kunnissa. Tosin loukuttamisen voi joutua hoitamaan ite. Kissat tulee olla kytkettynä taajamassa ihan siinä missä koiratkin.

 

Ihan totta muuten toi miten aina selitellään, ettei siitä kissasta mitään haittaa oo. No eihän se hitto omalle pihalleen pasko ja kuseksi, mutta naapurin hiekkalaatikkoon joo. Ulosteessa on sit kaikkee kivoja bakteereja lapsia oottamassa.

Link to comment
En tiedä kuinka laillista se on, mutta itse hoitanu fasaanit ja citykanit sähköpaimenella. Eipä ole enää näkyny elikoita.

 

EDIT: kytket vaan illalla/yöllä sähköt

 

Sitte mä käyn kuitenkin saunan ja parin kaljan jälkeen ite pihalla kusella...

Link to comment
ja koirat paskoo siinä missä kissatkin. Vielä siihen mihin omistaja antaa paskoa. EI siitä sen enempää taaskaan.

 

Juu, mut harva koira pomppaa esim konepellille lämmittelemään joka tuntuu olevan näiden kissanvihaajien suurin ongelma....

Link to comment
En tiedä kuinka laillista se on, mutta itse hoitanu fasaanit ja citykanit sähköpaimenella. Eipä ole enää näkyny elikoita.

 

EDIT: kytket vaan illalla/yöllä sähköt

 

Sitte mä käyn kuitenkin saunan ja parin kaljan jälkeen ite pihalla kusella...

 

Ihminen on yllättävän nopea oppimaan. =)

 

Ookko koittanu hong kongissa myytäviä muovisia huuhkajia?

(variksen pelätin)Luulis niiden rääkyjienkin sitä pelkäävän.

 

Tai sitten pehmeä "ampuminen" :

http://www.youtube.com/watch?v=CgJ0Epxj ... 60&index=2

 

En ole vielä itse kokeillut toimivuutta.

Link to comment

ei muuta ku yks kpl kiertokankia, mustekala ja kuorittua sähköjohtoa -->tadaa! sulla on valmis ritsa..

tai sit se pentujen ainakin aikoinaan käyttämä kumihanska,joku sopiva putki ja herneitä sisään

Link to comment
Guest Mika Raussi
ja koirat paskoo siinä missä kissatkin. Vielä siihen mihin omistaja antaa paskoa. EI siitä sen enempää taaskaan.

 

Juu, mut harva koira pomppaa esim konepellille lämmittelemään joka tuntuu olevan näiden kissanvihaajien suurin ongelma....

Ei tässä tietty suoraan meikäläiseen viitattu mutta tuntuu, että pitää erikseen mainita, että mie en kissoja vihaa. Meil on kolme kissaa itellä ja yks vanhus siihen päälle hoidossa.

Link to comment

Ei viitattu keneenkään. On meilläkin kissa, aikoinaan oli 9kpl. Muijalla myös on koira. En niinkään koirista välitä mutta enivei. Lähinnä siinä vituttaa se että toiset koiranulkoiluttajat antaa kakkia mihin vaan. Kissat harvemmin kakkii postilaatikon juureen. Tai ne ulkoiluttajat jotka kerää ne kakat pussiin mutta heittää sen pussin meijän pihalle. Kävelytie kulkee pihan vieressä.

Link to comment
Suurimmalla osalla vaan suurin ongelma on kissan tassunjäljet auton konepellillä.... Vittu sairasta...

No, joskus aikoinaan kun toi meidän 19v kolli oli hieman nuorempi, asuttiin rivarissa ja elukka oli aina hetkittäin illalla pihalla (takapihalla kun siinä oli mettää vieressä) ja yks kaunis päivä poliisi soitti mulle töihin ja kyseli onko meillä sellainen kissä... juu on, miksi? -kysyin ja poliisi pyysi käymään kuultavana tai jotain... No kävin ihmettelemässä että mikä oli ongelma kun tiesin että elukka on kuitenkin terve ja siis myös elossa jne. No poliisi selitti että joku naapuri oli tehnyt valituksen kissasta, kun se kuulemma oli käynyt kävelemässä hänen autonsa päällä... No poliisilla oli siinä vaiheessa jo ihan yhtä hämmentynyt ilme kuin mullakin ja ihmettelin että miksikäs ei naapuri ollut maininnut sanallakaan missään vaiheessa hänen ongelmastaan kun oltiin nähty pihalla vaikka kuinka monta kertaa ja muistaakseni just edellisenä päivänä myös pihatalkoissa...

 

Lupasin huolehtia siitä että kissa olisi valvotummassa tilassa jos on ulkona ja virkavalta oli siihen tyytyväinen ja hymyili koko asialle ääneen ihan yhtä paljon kuin minäkin. Tilanne olisi toki ollut toinen jos olisi tullut oikeasti jotain vaurioita maalipintaan tms. mutta kyse oli vain muutamasta tassunjäljestä jotka oli luultavasti meidän elukan aikaansaannoksia, kait.

 

No homma lopulta selvisi niin, että se kissa mikä oli vieraillut autokatoksessa, oli naapuritalosta, eikä edes meidän... No ei hirveästi näkynyt naapuriakaan enää pihalla kun itse satuin sinne ;o)

 

Opetus? kannattaisi myös hieman tutkia ennen kuin alkaa naapureita hutkia...

Link to comment
Guest karvaanen

Muistutettakoon että kissoja koskee samat kiinniolo velvollisuudet kun koirillaki. itellä on koiria ja huolehrin kyllä että ovat kiinni tai pysyvät ainakin omalla tontilla. mutta vituttaa kissojen omistajien toiminta että päästetään kissat vain kylille kusemaan, paskomaan ja autojen päälle löhöilemään! monet kissan omistajat valittaa joistain koiran paskoista pyöräteiren varsilla ja niitten omat kissit paskoo naapurien kakarojen hiekkalaatikkoon! onneksi on itellä kissan makuun päässyt koira... ;) pysyy kissat kaukana. kissoissa ei sinänsä mitään vikaa mutta niitten omistajat vois vähä ottaa vastuuta lemmikistään!

Link to comment

Nonni. Koirankakkakeskustelu alkoi sitte täälläkin.

 

Suomi24 käsittelee aihetta laajemmin jos niin kiinnostaa. Paikallislehden mielipideosastokin on hyvä paikka avautua.

 

Ja ne stanan tupakantumpit kaduilla... :-)

Link to comment
Muistutettakoon että kissoja koskee samat kiinniolo velvollisuudet kun koirillaki.

Tämä tiedossa minulla ainakin, mulla luuletko että esim. 17-18 vuotta sitten paljoa mietittiin pitääkö kissan olla kiinni pihalla vai ei?

 

päästetään kissat vain kylille kusemaan, paskomaan ja autojen päälle löhöilemään! monet kissan omistajat valittaa joistain koiran paskoista pyöräteiren varsilla ja niitten omat kissit paskoo naapurien kakarojen hiekkalaatikkoon!

No meillä ainakin ollut todistetusti homma niinpäin että jos entisetkin kissat kotipaikalla (maalla) oli pihalla vapaana, niiden piti päästä sisälle hiekkalaatikolle ;o) Ikävä kyllä niitäkin on ketkä ei välitä yhtään. Eikä ollut siis syyllistynyt edes autojen lähentelyyn...

 

kissoissa ei sinänsä mitään vikaa mutta niitten omistajat vois vähä ottaa vastuuta lemmikistään!

Kuten myös koirien omistajat ;o)

 

Omaa kokemusta myös siitä että kotipaikalla jos joku elukka kävi tekemässä tuhojaan esim. repimällä roskasäkkejä niin se oli naapuruston koirat, jotka oli vapaana syystä tai toisesta. No meillä silloin kyllä oli myös niinpäin että jos kissa näki koiran tontilla niin koirat juoksi karvat pöllyten uikuttaen karkuun... kissan toimesta siis :oD

 

Mun näkemyksien kertominen asiasta loppu tähän, kiitos ja kumarrus.

Link to comment
Guest Jussinbussi

Itse en pidä koirista enkä juuri enempää kissoistakaan.

Mutta sen olen huomannut asuessani tälläisessä lähiö okt alueella että kissojen läsnäolosta on oikeastaan verraton hyöty. Jos ei alueella olisi yhtään kissaa, kuhisisi joka talon vintissä kotihiiriä ja muita tuholaisia.

 

Kissa pitää yhtälailla myös etäällä varikset jotka ovat tarvittaessa erittäin ärsyttäviä ja röyhkeitä.

 

Meilläkin viime kesänä pyöri tossa noin 20 varista jotka tunkivat lähes taloon sisälle. Harkitsin kissan ottoa, mutta onneksi naapuriin tuli moinen "itse latautuva" hiirenloukku joka onneksi saalistelee meidänkin pihalla. Hiiri ongelma väheni huomattavasti ja ne variksetkin älys lähteä.

 

Kissahan on siis oikea hyötyeläin, toisin kuin koira joka ei just muuta tee kun paskanna, ja tietty aina meidän postilaatikolle. :;

Link to comment
Guest veewee

Suurimmalla osalla vaan suurin ongelma on kissan tassunjäljet auton konepellillä.... Vittu sairasta...

 

Niin, ketä se nyt haittaiskaan, kun 10 vuotta tehny autoa ja ekana yönä kun auto on pihalla, niin johan on naapurin katti käynyt laskemassa kynsillä mäkeä konepellillä.

Eikä tietenkään yhtään haittais, jos kersat leikkis hiekkalaatikolla kissanpaskaa suupielissä.

Link to comment

NO NIIN!

 

Mulla on paska auto joka kusee alleen.

 

Tässä oli tämän ketjun viimeiset eritteet.

 

Fasaanien karkoitukseen ei vielä löytynyt sellasta kikkaa mitä hain, aseita en tätä varten hommaa. Sain kuulla että lähikartano ottaa mielellään fasaanikukon haltuunsa, kasvattavat fasaaneja ammuttaviks. Pitänee ottaa yhteyttä pehtooriin notta homma etenee. Kiitos osallistujille.

Link to comment
Guest veewee
NO NIIN!

 

 

Fasaanien karkoitukseen ei vielä löytynyt sellasta kikkaa mitä hain, Kiitos osallistujille.

 

Meillä oli takapihalla muutamia fasaaneja, kunnes kerran ruohoa leikatessani ojan reunalta lykkäsin leikkurin suojaraudan vahingossa fasaanin pesään. Yksikään muna ei hajonnut vaan vierivät vaan ojaan. Laitoin munat takaisin pesään...siihen mitä siitä oli jäljellä... Fasaaniakka otti tästä selkkauksesta niin paljon nokkiinsa, että hylkäsi pesänsä ja vei koko sukunsa pois meidän tontilta. Muutaman päivän päästä tosin palasivat takaisin. Tällä kertaa vadelmapuskiin.

 

Kissoista vähän vielä:)

http://www.tiede.fi/keskustelut/biologi ... 37927.html

Link to comment

Tämä peto(kuvassa lähdössä veneilemään), nappasi toissa kesänä pihalta lokin, lokki oli kissaa puolta suurempi. Kaikee muutakin saalista tulee, hiiret ja päästäiset on ihan perus settiä.

 

Ja tietämättömille -> Järjestyslaki: lemmikkieläinten liikkumista rajoittavat säännöt

 

Vuonna 2003 Suomessa tuli voimaan järjestyslaki, joka sallii kissan pitämisen vapaana muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

 

Järjestyslaki näyttää aiheuttavan kissan kannalta kaikkein eniten väärinkäsityksiä. Kissaa koskeva kohta on pykälässä 14, jonka otsikko on koirakuri. Pykälän viimeinen kappale sanoo kuitenkin selvästi, että kissaa koskee vain momentin 2 kohta: ”pidettävä huolta siitä, ettei pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua.” Kissalla on siis vapaa liikkumisoikeus koko maassa eikä kissaa lain mukaan tarvitse pitää kytkettynä taajamassakaan.

post-113-13888360883364_thumb.jpg

Link to comment
Guest vvikla

Onpas mainecoonin näkönen peto tuo katti..

 

Ja siihen raapimiseen, Kissa saa kyllä kunnon skraidut maalipintaan jos sattuu olemaan kynsiä. Kokemusta on.

(oli oma kissa niin ei viitsinyt viedä sitä yhdeksättä)

 

Ja sitten siihen paskaiseen hiekkalaatikkoon: Lapset pysyy terveempänä kun syö vähän paskaa sillon tällön, Niin se oli ennen ja niin se on nytkin=)

(onhan siitäkin kokemusta)

 

Koiran ulkoiluttamisesta vähän lisää..(jatkan sitte suomi24:sella)

Sitä en ymmärrä että kun kusetetaan koiraa taajamassa tai osakaava alueella yms. niin miksi se koira saa kusta esim. toisen pihassa olevan sähkötolpan/puun/portin yms. juureen ?

 

Itselläni ei ole ollut koiraa ja olen miettinyt että ei tulis mieleenkään antaa kusta kenenkään tontille, Periaatteen vuoksi.

 

Kiitos. Ja hyvät viikonloput.

 

Helpotti..

Link to comment
Naapuri hyysäsi yhtä meidän kissoista aikoinaan, antamalla kermaa ja silakoita etc....

 

Sitten kun kissa alkoi liikaa viihtymään nurkissa ampui ilmapistoolilla persiiseen. Pahaksi onneksi oltiin koko perhe pihalla (terassilla) kun kuultiin "plops-viuh-pläts-miau" ääni, ja kissa tuli tuli persiin alla juosten kotiin...

 

Isäukko (ei mikään ihan pieni mies) huusi naapurin puolelle että mitä helvettiä teit sille, ku aiemmin melkein adoptoinut sen, naapuri vastas et "ei se siihen kuole mut varmasti vituttaa" johon faija vastas miehekkäällä oikealla suoralla suoraan päin pläsiä... Naapuri persiilleen tonttiin, ukko tokas vaan et "et säkään tohon kuole mut varmaan vituttaa"... Kyllä meitä kaikkia nauratti, paitti tietty kissaa ja naapurin kusipäätä...

 

Näinkin ne voi hoitaa....

 

Perkele meinasin tuolilta tipahtaa :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...