Jump to content

Vaihtelu virkistää


Recommended Posts

Prkl kun ei poikavuosina tullut tallennettua fillarirakennelmiaan filmille. Olis siinä jälkikasvulla nyt naurussa pitelemistä.

 

Oli sen ajan hitsuukoneet ja -taidot sitä luokkaa, että aika moni noista viritelmistä meni palasiksi jo ajossa. Mutta hauskaa oli, sen vielä muistan.

Link to comment
Guest Jussinbussi
Niin siis. SOK:n malli pyrkijä.

Tai itellä on keulassa metallinen SOK:N merkki mutta runkoputkessa on sitten maalattuna tuo Rautateollisuus oy pyrkijä. Ja toisessa merkissä lukee pyrkijä ja sen alla -1935 vuosiluku. Saman moinen on ainakin rungoltaan, harmi kun tosta on varissu se orkkis työkalu laukku tosta tangosta, sopis hienosti.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Vesa Roihilan Nostalgiset Polkupyörät -kirjan mukaan SOK valmisti eri vuosikymmeninä merkkejä Goldie, Jagaren, Jupiter, Raketti, Scout, Stadion ja SOK. Samaisen kirjan mukaan Pyrkijä-pyörät valmisti Rautateollisuusosuuskunta Pyrkijä eikä SOK. Tuon mukaan SOK ja Pyrkijä olisivat olleet eri valmistajien merkkejä. Äkkivilkaisulta samat tiedot löytyvät tuosta: http://www.vanhatvelot.org/artikkelit/merkkiluettelo.

 

Mun pyörässä on ollut vain metallinen SOK-merkki.

 

Edeltävä ei sitten selitä sitä miten sinulla on pyörässäsi SOK ja Pyrkijä -merkit. Liekö sitten Rautateollisuusosuuskunta Pyrkijä ollut jossain läheisissäkin suhteissa SOK:n kanssa?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...