Jump to content

8" leveät peltivanteet Kuplan takapäähän?


Guest Antti87

Recommended Posts

Guest Antti87

Olen teettämässä levitettyjä peltivanteita -61 Kuplaan ja kyselisin, mahtuvatko 8" vanteet pyörimään takana. Takapäätä on pudotettu pykälän verran alaspäin ja lokarit ovat alkuperäiset. Kiitoksia jo etukäteen!

 

-Antti T.-

Link to comment

Mahtuvat, renkaiden sopivuus onkin sitten toinen juttu johon vaikuttaa renkaan koko ( halkaisija/leveys ) ja tietenkin vanteen offsett. Ei pidä myöskään unohtaa alkuperäis ja tarvikelokasuojien mittaeroja, ahtaalla sovituksella sopii toisee kuplaan ja toiseen ei jne...

Link to comment
Oman kokemuksen perusteella saattaa mennä tiukille...

 

Mulla 6,5 leveet takana ja ei jää kun vajaa 20mm jousilatoista sisäreunoista ja ulkoa mahtuu just ja just 205 renkaat...

 

2133.JPG

 

2183.JPG

 

Jos 20mm lattaan matkaa 6,5" vanteella, niin sinne kärsii vaikka sen 15mm vannetta lisää eikä pelkoa kosketuksista riittävän toleranssin johdosta ja ulospäin pikkasen päälle 20mm ja vanne on siinä. Kumi tulee pikkasen ulommas ( muttei kuitenkaan lähellekään 20mm koska kumin kulutuspinnan leveys ei muutu vanteen levetessä yhtään) , kuten tuosta vanteen 20mm ulkonemasta voi päätellä, mutta sulla näkyy olevan kuvassa tarvikelokarit jotka kääntyilee erilailla sisään ja muutenkin tietyistä kohdin ovat ns kapoisemmat muodoiltaan kuin esim orkkikset.

 

Kuten aiemmin, tiukkaa tekee, mutta mahtuu:)

Link to comment

Nämä asiat tuli tässä jo oikeastaan esille, mutta voin tuoda omat kokemukset tähän...

 

Asian kanssa melkoisesti itse laboroinut noin 20 vuotta voin sanoa että 8" menee, mutta silloin ollaan niin tiukoilla sovituksilla että autokohtaiset erot alkaa merkitsemään, varsinkin tarvikelokarit joiden heitot tulee näkyviin vasta kun etsitään viimeiset millit, jopa vaihteiston kiinnitys runkoon on syytä olla tiukka swingissä jotta ei liiku sivusuunnassa jos tykää ajaa kovaa mutkissa :-)

 

Kuten aikaisemmin mainittiin niin vanteen leveys ei vaikuta offsettiin, mutta kun jousilatta osuu vanteeseen niin ainut suunta on ulospäin

ja pitää muistaa että vanne- / rengas- leveyskombinaatio olisi hyvä olla laillinen ja olisi myös suositeltavaa vaikka vaihtaisi toiset leimaan.

 

Offsetit voidaan unohtaa koska siihen vaikuttaa vetareiden pituus swingissä ja IRS oma maailmansa + eri jarrujen tuoma raidevälimuutos.

 

Itse laboroinut tällä hetkellä 7,5" X 16" vanne ja 215/50-16 kumi kombinaatiolla, meneeeee.... mutta sormi ei mene säätölatan ruuvin väliin, mutta ei tarvitsekaan :-) , 8" ei taida mennä säätölatan säätöruuvin takia ellei käytä liian kapeata rengasta.

 

Renkaissa on sitten yllättävän isot leveyserot vaikka koko sama, siis yli 10mm mitattu joka on paljon kun viimeiset viedään.

 

7" on vielä helppoa ja siihen menee laillisesti niin kapeata rengasta että toimii, 7,5" ylöspäin aikaa pelaaminen millimetreillä ja menee aikaa ja tupakkaa, joskus helposti ja joskus taas ei.

 

Swingi auton on myös syytä olla madallettu negatiivisella camberilla, muuten renkaan pinta on jokatapauksessa ulkopuolella näillä mitoilla.

 

Dennis

 

P.S. Tässä 7X16 et23 Fuchs 205/50-16 kumilla meni just eikä melkein pitkillä vetareilla ja 4-p rumpujarruilla

 

DSC00257p.jpg

 

Korotettuna aina ulkopuolella :-)

 

21032009238.jpg

Link to comment
  • 3 months later...
Omassa 8" levitetty peltivanne, vakiolevyiset lokasuojat ja kumeina 195/55/15. Mahtuu just sovivasti eikä pahemmin raavi mihinkään.

17102010113.jpg

 

 

onkonämä ihan vakio lokarit? itte tarkotus levittää taakse 8" leveet ja renkaiks 195/50/15

Link to comment
Omassa 8" levitetty peltivanne, vakiolevyiset lokasuojat ja kumeina 195/55/15. Mahtuu just sovivasti eikä pahemmin raavi mihinkään.

17102010113.jpg

 

 

onkonämä ihan vakio lokarit? itte tarkotus levittää taakse 8" leveet ja renkaiks 195/50/15

 

Vakio lokarit, mutta ei alkuperäiset vaan tarvike versiot kai.

Link to comment
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...