Jump to content

Essi

Members
 • Posts

  971
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Essi

 1. Mielellään tehdastekoinen tai sitten hyvin ja siististi itsetehty. Neulalaakereilla. Ei haittaa, vaikka olisi jouset, olka-akselit ja CSP:n (tai joku muu laatumerkki) isoviis levytkin valmiina. Droppiolkia en välttämättä tarvitse. Tarjoa; Yv., esapuntila[ät]hotmail.com tai o4o5o886I4
 2. Asia selvä. Tiedä vaikka kaivaisin Splittiprojektin esille pitkästä aikaa ja vaihtelun vuoksi. Kiitos D.
 3. Moi. Sopiiko "mikä tahansa" säädettävä 2" kavennettu tehdastekoinen olkatappiakseli '52 Splittikuplaan? Splitissä ne käsijarrusysteemit tulee sinne eteen akseliputkien välille, joten onko sillä alueella akselissa jotain eroja? Siitä on liika monta vuotta, kun viimeksi sellaisen kanssa tullut pelattua. Ei muista. Joillain osakauppiailla mielestäni annetaan noille akseleille joku alarajakin vuosimalliin, mutta esim. tässä CSP:n myymässä akselissa puhutaan vain, että käy Kupliin '65 asti. https://www.csp-shop.com/en/front-axle/adjustable-axle-beam-cagero-narrowed-401-021-165kc-21080a.html
 4. Kovasti näyttääpi siltä, ettei Volsuprojektit etene kovin vauhdikkaasti jatkossakaan. Lisää amerikkalaista rautaa tuli hankituksi eilen.
 5. On tommonen ja hyvin toimii.
 6. Mä oon käyttänyt näitä. Tosin alumiini- ja kupariputkien kanssa. https://www.ebay.com/itm/172442427454?hash=item28265ea03e:g:j3IAAOxyZw5Ra~jr
 7. Syksyllä ostin 80-luvun alkupuolen Toyota kaasu-/bensatrukin, kun sain halvalla. Viime vuodet oli ajettu pelkästään kaasulla ja kaasarista oli purettu kaikki bensaan liittyvä roina pois, kuten koho, suuttimet jne., joten se toimi ainoastaan kaasuläppänä, joka toki kaasulla ajettaessa riittääkin. Ilmojen viilentyessä käynnistyvyys kaasulla meni harmillisen huonoksi ja käynti alkoi muutenkin yskiä. Päätin lopettaa kaasun kanssa pelleilyn ja siirtyä puhtaasti bensiiniin, joten nappasin jemmasta taannoisen 1302S -Kuplani orkkiskaasarin, tein adapterin imusarjan ja kaasarin väliin, muokkasin vivustoa ja askartelin muita tarvittavia pikkumuutoksia. Eilen ruuvasin kiinni ja laakista käyntiin. Trukin orkkis ilmanputsarinkin saan vielä tuohon liitettyä, vaikka kuvasta puuttuukin.
 8. Moi. Minulla ei ole myydä, mutta vastavetoisesti olisi myös tarvetta tuollaiselle. En lähde kilpailemaan tarjonnasta Stidin kanssa, eli jos jollakin on myydä, niin myykää hänelle. Sen sijaan jos noita myydään jossain ihan yleisesti, niin olen valmis kauppoihin. Vanhaan hyvään aikaan olisin soittanut Aircooled.fi:n Mikolle, että tilaa mulle yhden tuollaisen CB:ltä, mutta se ei nyt liene mahdollista?
 9. Mä kyllä olen nyt kovastikin huolissani omasta VW-harrastuksestani. Vakiokuraa toki saa mistä vaan, mutta paremmat orkkisosat ja etenkin paremmat viritys- ja muut erikoisosat koen ongelmaksi, jos AC ei ole enää kuvioissa mukana. Toki itsekin tilailen osia liki viikoittain ympäri maailmaa, pääasiassa muun merkkisiin harrastelaitteisiin, mutta on ollut kovasti mukavaa, helppoa ja edullistakin, kun on voinut katsoa vaikkapa CSP:n, Wolfsbürg Westin tai CB Performancen nettisivuilta tuotteen, lähettää siitä linkin Mikolle ja osa on ollut nopeallakin aikataululla noudettavissa. Sitä palvelua olen todella arvostanut, vaikka liikkeen sijainti pomppasikin viime vuosina harmillisesti pariin kolmeen kertaan kauemmas omista ympyröistä. Mun turbokuplaprojektin osat onneksi alkavat olemaan ostettuina, mutta jonossa on vielä ainakin pari ilmavolsua, jotka kuvittelin rakentavani myös pitkälti AC:n tuotteilla. Nyt kovasti toivon, että AC vielä nousee tai että tilalle tulee uusi vastaavaa palvelua antava yritys. Tähän astisesta toiminnasta suuret kiitokset Aircooled.fi:n henkilökunnalle.
 10. Essi

  VW 1300 -66

  Joo scoopit tulee vielä C-pilarin reikien päälle, kunhan vain saan ne soviteltua ja maalattua ja sieltä on iso putki konehuoneeseen. Nyt olen päättänyt jättää siiven tuollaiseksi, kuin se on. Jos joskus koeajojen jälkeen alkaa tuntumaan, että konehuone ei saa ilmaa, niin mietitään sitten toimenpiteitä.
 11. Essi

  VW 1300 -66

  Kiitos. Tuossa on siipi sen verran alempana, että ritilät lasin alla jäävät suurelta osalta siiven yläpuolella. Mulla ei taas sitten konepelti mahtuisi toimimaan, jos siipi olisi yhtään alempana. Plus on toki rumempikin noin alhaalla.
 12. Essi

  VW 1300 -66

  Joskus viime vuonna sain päähäni ajatuksen, että jonkinlainen vahvasti race-henkinen alumiinisiipi olisi kova juttu. Jossain keskustelussa täällä yritin pohtia, että miten lienee RLR:n alumiinisiipi vaikuttaa jäähdytykseen, mutta asiaan ei tullut selvyyttä. Ajatus siivestä ei silti jättänyt rauhaan, vaan sellainen oli saatava. Aircooled -kaupan Mikko järjestikin keväällä mulle siiven jenkeistä. Eilen viimein oli aika sovitella sitä paikoilleen. Ensimmäinen positiivinen ylläri oli, kun asennuspalikoissa oli suomalaisia asioita. Onko siis niin, että ostamalla osia amerikasta tuet kotimaista teollisuutta? Toinen vielä iloisempi asia, jota ei ole hetkeen osto-osien kanssa tavattu, oli, kun siiven kokoonpanossa ja asennuksessa kaikki sopivat paikoilleen. Ei tarvinnut hitsata, rälläköidä, vasartaa, sorvata, jyrsiä eikä muutakaan ylimääräistä puuhata, jota hommaa muuten kyllä on riittänyt. Vaikutus moottorin jäähdytyksen kyllä taitaa olla hyvinkin negatiivinen. Rakoa takalasin ja siiven välissä on, mutta turhan vähän. Kai siitä vähän ilmaa osaa konehuoneeseen mennä, mutta jotain varmaan täytyy tehdä katukäyttöä silmällä pitäen. Jos vaikka prässäisi muutaman vauhtireiän tuohon siiven etuosaan? Tai sitten nätisti leikkaisi enempi rakoa takalasiin päin. Testaamallahan sen sitten tietää paremmin, kun nyt joskus saisi tämän käymään ja liikkumaan.
 13. Jos pohjana on VW 1600, niin silloinhan se ei ole Kupla, vaan Tyyppi kolmonen.
 14. Työpäivän päälle ajelin AC-kauppaan ostamaan aiemmin tilaamani RLR:n Pro Street -alumiinisiiven.
 15. Mä laikkaisin ja leikkaisin tuon haljenneen alueen pois. Siistisin ja pyöristäisin reunat ja kovaa ajoa. Muistaakseni joskus niin tehnytkin.
 16. Essi

  VW 1300 -66

  Kaasuvivustokaan ei luonnollisesti sopinut paikoilleen. Aikani mietin ja mittailin erilaisia vipuvaihtoehtoja, vaan en keksinyt miten ne saisi kulkemaan ja toimimaan. Sitten bongasin tuon Logmechin vaijerisysteemin ja ostin sellaisen AC-kaupasta. Odotus oli, että tuskin sekään helpolla sopii, mutta onpahan jotain, mistä lähteä liikkeelle. Vaijereilla on kuitenkin helpompi väistellä juttuja, kuin vivuilla. Alkuperäisen moottorin takapellin muokkasin sopimaan paikoilleen tuon puhallinkopan kanssa. Siihen sitten hitsasin vahvistusta, johon laitan vivuston/vaijeriston rullan kiinni. Lisäksi tuo takapelti tuetaan myös puhallinkoppaan tuon rullan vierestä, että pysyvät tukevasti paikoillaan.
 17. Essi

  VW 1300 -66

  Tuo vaakapuhallinkytöstys olisi kyllä saanut jäädä ostamatta. Tuhottoman paljon työtä on ollut sen sovittamisessa moottoriin, mutta nyt alkaa maali häämöttämään. Toki hauskaa hommaahan se on ollut, mutta olisi sen ajan ja rahan voinut toki muutenkin käyttää. Toivotaan, että se nyt hoitaisi edes jäähdyttämisen ja lataamisen kiitettävästi. Peukkuja täytyy pitää myös sen puolesta, että hihna suostuu taipumaan ja pysyy menossa mukana. Alamäki alkoi siitä, että laturi oli paskana - tai ainakin huollon tarpeessa. Toki niin voi käydä vanhojen osien kanssa. Laakerit loppu, säädin sökö jne. Niistä selvittiin onneksi paikallisen autosähköliikkeen avulla. Puhallinkotelo ei sopinut moottorin päälle. Sen ajattelen olevan ok, kun nämät moottorit ovat kaikki erilaisia. Eri levyisiä, kansissa eroja ja ei voi tietää, mihin pannuun tuo on alunperin kuviteltu tehtävän. Aika isoja paloja lasikuitua piti veistellä pois, että kotelon sai asettumaan asiallisesti. Sitten tuo alkuperäisen laturinjalan paikalle pultattava taittopyörien teline. Ilman puhallinkoppaa se toki kävi paikoilleen, mutta puhallinkoppaa olisi pitänyt saada toistakytä milliä vauhtipyörään päin, mikä ei toki ole mahdollista. Onneksi tuli syksyllä hommattua pieni jyrsinkone, jolla telinettä olen veistellyt useamman tuntia välillä sovittaen. Taittopyöriäkin piti sorvata toiselta puolelta ohkasemmaksi, että saisi jonkunverran säätövaraa hihnan kireydelle. Nyt alkaa olemaan hommat kohdillaan. Vielä pientä hienosäätöä ja sitten voi alkaa keskittymään seuraavaan sopimattomaan osaan. Niitä tuntuu tässä projektissa riittävän. Olisi kyllä kiva tietää enemmänkin tuon puhallinpaketin historiasta. Kuka sen on tehnyt ja miksi homma jäi kesken. Moottorissa se tuskin on tuollaisena ollut koskaan kiinni - ainakaan käyvässä sellaisessa.
 18. Viimeinen päivitys tähän projektikertomukseen. Ässäkuplalle löytyi uusi omistaja, joka viime torstaina kävi sen noutamassa. Multa ei löytynyt enää intoa ajaa tai jatkaa Kuplan parantamista. Tällä ikää ei oikein osaa innostua vakiokuplasta, joten harrastuksen pitää mennä eteenpäin. Olisi pitänyt olla parempia lumitalvia, jolloin ajelu olisi ollut mielekkäämpää. Tai sitten aikaa käydä toi kokonaan läpi ja rakentaa niin paljon enempi voimaa, että ajelu kuivalla kelillä olisi ollut innostavampaa.
 19. Essi

  VW 1300 -66

  Pakoputkesta tuli tällä kertaa tommonen. Kuvassa näkyy myös välijäähdyttimen sijoitus. Siinä kai on teoriassa mahdollista, että se samalla esilämmittää jäähdytysilmaa, mutta en usko niin käyvän - merkittävästi ainakaan. Aika näyttää senkin. Oikein mihinkään muuallekaan en saa minkäänlaista välkkäriä mahtumaan, koska haluan pitää kiinni mahdollisuudesta saada konepelti kiinni ihan joka reunasta. Nokkapellin alle tuli öljynjäähdyttimen lisäksi 30 l ATL:n tankki, joka siellä oli toki jo aiemminkin. Nyt parantelin ja siistin laatikkoa, jossa se on. Täyttöputkelle tein jalan ja korkkihan tulee nokkapellistä läpi. Tankin vieressä majailee siirtopumppu, joka lutkuttaa polttoainetta välisäiliöön ja Boschin 044-korkeapainepumppu. Lisäksi esi- ja pääsuodattimet. Eilen asentelin CSP:n tukiraudat, tai -alumiinit, taakse iskarien yläpäiden- ja vaihteiston takakannattimen välille.
 20. Essi

  VW 1300 -66

  Jopas onkin paljon aikaa siitä, kun on tullut tänne mitään päivitettyä. On turbokuplaprojektille jotain pientä tullut tehtyä kuluneiden 15 kuukauden aikana. Esimerkiksi ratin päätin vaihtaa jo taas kuinkakohan monetta kertaa. Romutorilta löytyi käyttämätön tai ainakin tosi vähän käytetty Les Lestonin puuratti hyvinkin edullisesti. MoonEyesin pitkän navan ja ratin väliin rakentelin välikappaleen ja iskin kii. Moottorinkin kokosin jossain vaiheessa. Alkuun kuvittelin laittavani siihen Porschen perinteisen pystypuhaltimen ja sitä varten tuli osiakin jo hommattua. Sitten tuli myyntiin vaakapuhallinsysteemi, jonka erikoisuus vakuutti minut tarttumaan kiinni. Laturista oli toki säädin ja laakerit paskana, mutta onneksi lähistöltä löytyi autosähkökorjaamo, jolle sen remppaaminen ei ollut ongelma. Itse epäilen vielä vahvasti, että mitenköhän tuossa mahtaa hihna pysyä paikoillaan, mutta eiköhän siitäkin jotenkin selvitä. Kunhan nyt ensiksi pääsisi kokeilemaan. Setrabin öljynjäähdytin tuli tuonne nokalle ja laitoin sille kaveriksi vielä pari pientä puhallinta. Tein sitten vielä suojakannen päälle erottamaan nuo tuotteet tavaratilasta. Tässä vielä pari kuvaa siitä, kun Kupla kävi syksyllä ulkosalla. Tuolta nyt näyttää.
 21. Viime aikoina on jätetty autojen ostelu vähemmälle - pikemminkin päinvastoin ja keskitytty enempi työkalujen hankintaan.
 22. Ja taas on aika pakollisen leimapäivityksen. Kesällä oli tämän kanssa taas aika hiljaista. Paitsi että heinäkuussa kesälomalla olikin yllättäen tilanne, että kaikki muut harrastekulkineet olivat paskana, joten otin tämän ajoon jo silloin. Pari viikkoa tuli ajeltua ja sitten taas jäi tallin nurkkaan huilaamaan. Pari viikkoa sitten väänsin talvirenkaat alle, säädin takajarrut ja huomasin jarruvalojen olevan rikki. Yllättäen molemmat jarruvalokytkimet olivat pimeitä. Tai on kai toinen voinut hajota ensin ja toinen myöhemmin. Viime syksyn leiman jälkeen ei ole tullut niitä katseltua. AC-kaupasta uudet kytkimet ja taas alkoi valot loistamaan. Tuulilasihan halkesi edessä nysvänneen Skoodan nastaan jo kai kolme vuotta sitten. Nyt en enää kehdannut mennä leimalle samalla vanhalla selityksellä, joten Mikolta WW:n tiiviste alumiinilistalla ja Jaakko-Tuotteesta lämmitettävä lasi. Viime viikonloppuna jumppasin lasivaihdon ja tänään aamulla ensilumen kunniaksi hain pari vuotta ajoaikaa.
 23. Onko siinä pitkä kilpi viidellä merkillä? Miten noin voi käydä?
×
×
 • Create New...