Jump to content

MicaL

Members
 • Posts

  348
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Paikkakunta
  Lieto
 • Ajoneuvot
  Flat Bob 1600

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MicaL's Achievements

 1. Löytyi varastoa siivotessa muutama inttikuva vuodelta -85. Kuvien tölkki oli mun toinen kuittiautoista (toinen oli 99 Saab). En enää muista edes tankkasinko volkkariin bensaa vai dieseliä, mutta taisi olla jo jokatapauksessa vesivessa? Se osaltaan selittäisi tuon takaluukkuun ripustetun hirttosilmukankin :D Eli voikohan kuvista mitenkään päätellä vuosimallia/käyttövoimaa? (Kuvat ovat Kaartin pataljoonan autokomppanian pihalta Helsingin Mechelininkadulta)
 2. MicaL

  FlatBob

  Apua, olen Motonetissä tulppaostoksilla. Oma vanha WR78G varasto on käytetty loppuun eikä uusia enää saa. Ollut pirun hyvä tulppa mun käytössä näköjään jo melkein 9 vuotta. Mutta mikä nyt tilalle?
 3. MicaL

  VW KAR-7

  Kaikkien asennettujen valojen tulisi toimia, käsittääkseni... Edit: Sääntö saattaisi täyttyä kun kytkisi erillisellä katkaisijalla lisälyhyiksi eikä sitten vain käyttäisi niitä. Hyvän näköiset!
 4. No eiköhän tuokin tieto tullut Metakelta kuin apteekin hyllyltä, kiitos! Siirsin kuvan mitat atk:lle ja näytti tulevan aika oikean näköinen reikä. Ainoastaan nuo kiinnityslipareet (R10) näyttävät hieman isoilta. Johtunee siitä että tuo 10 mm säde oli ainut jolle en kuvasta osannut otta keskipistettä. Valitsin keskipisteeksi tuon 158 mm mittaviivan mutta taitaa olla väärä. Mutta tuo lipare on jo helppo viilata jälkeenpäin oikean kokoiseksi. Nyt on näpsä tehdä lamppujen reijät kun voi cad-kuvasta tulostaa suoraan oikean kokoiset mallineet. Aukko.pdf
 5. Löytyisiköhän joltain tuon asennusaukon leveys leveimmästä kohtaa tai jopa jonkinlainen mittakuva koko aukosta? Minulta löytyy vanha valo tiivisteineen mutta velmusta tiivisteestä on hieman haatavaa arvioida minkä kokoinen asennusaukon tulisi olla. Jos saisin edes tuon A-mitan niin pystyisin sitä hyväksikäyttäen piirtämään melko tarkasti koko aukon kun käyttäisin lampun kromikehystä mallineena. Eli kromikehyksestä saisin oikean muodon aukolle ja A-mitalla oikean offsetin muodosta ja näin aukolle oikean koon. Tai ainakin näin luulisin... Netistä en ole onnistunut löytämään mitään mittakuvia kyseiselle lampulle.
 6. Laitetaan sitten omakin lusikka soppaan. Tästä oli juttua jo aiemmin tuolla Puuhapallon topicissa, mutta ongelma ei ole vielä mullakaan ratkennut. Eli tilasin myöhäispallikseen Transportterhousen säätölatat jotka ovat ilmeisesti oikean mittaiset mutta omat (pritschen) alkuperäiset ovat noin 12 mm pidemmät. Ja näin ollen en minäkään saa uusilla säätölatoilla aurausta lähellekään oikeaa. Mikä mahtaisi selittää tuon pituuseron? Jos sattuisin jostain löytämään uudet pidemmät säätölatat tai edes tuollaiset suorat mutta uudet uudet niin voisin luopua noista uusista 2 tuumaa madaltavista myöhäispallon säätölatoista.
 7. Löytyy juurikin tuo Bahcon malli. Todella hyvä peli, löytyy riittävästi kierroksia niin nauhatkin kestää. Joskus oli joku halpismalli niin nauhoja kului ja materiaalin poisto vähäistä.
 8. Jos hiottava pinta on suora tai loivasti kaareva niin ehdottomasti parhaan tuloksen saan esihionnassa paperilaikalla jota käytetään kovamuovisen tukilaikan kanssa kulmahiomakoneessa. Karkeus 60 tai 80. Ja lopuksi aina 125 mm epäkeskohiomakoneella puolipehmeällä tukilaikalla, varsinkin kaikki pyöristykset ja kaarevat pinnat. Kaarevissa pinnoissa, varsinkin terävimmissä kulmissa jos täytyy vielä saada vähän muotoa pehmeämmäksi niin käytän karheutta 40, muutoin riittää 60. Terävien kulmien alkupyöristys onnistuu myös hyvin lamellilaikalla koska ei tee niin suoraa pintaa kuin tukilaikka ja paperi. Mutta joo, hitsisaumat kulmahiomakoneella tukilaikalla niin ei syö sauman vierestä peltiä montulle niin kuin lamellilaikka tuppaa tekemään. Ja lopuksi aina epäkeskolla perään. Mutta ei ole yhtä oikeaa menetelmää, taitaa hyviä tapoja olla melkein yhtä monta kuin tekijöitäkin... Tässä vielä loppukevennykseksi lyhyt pätkä hiontaa ja hinkkausta molemmilla menetelmillä :D
 9. Ei ole näköjään vuoteen tullut yhtään päivitystä palstalle, mutta ei ole paljoa tallissakaan tapahtunut. Suunnitelmat ovat vaihtuneet tällä välin moneen kertaan. Umpikopin runko on laikattu pois, tehty taas uudelleen ja rälläköity taas pois... Alaosan putkirunkoa en ole viitsinyt muutella vaikka sekin kävi muutaman kerran mielessä. Saa nähdä tuleeko tästä nyt jokin pickup-hybridi-matkailuauto. Tässä vähän kuvasaastetta vuoden tauon jälkeen :D
 10. Tarkkasilmäinen näkee taustalla pallokeulan ja tarkkakorvainen kuulee hyvän biisin (artistina nuorempi poikani Teemu, kuvaus ja editointi vanhempi poika Tommi).
 11. Täältäkin ääni reikäsahalle. Tein poranterän tilalle vedetystä akselista ohjaintapin ja hukkaputkesta jigin ohjaintapille. Näin sain reijän "tarkasti" kohtisuoraan runkoon nähden. Kuvien reikäsaha taisi olla halkaisijaltaan noin 120 mm.
 12. MicaL

  FlatBob

  Kyllä kai se kesä vielä tänäkin vuonna tulee. Olis jo yhdeksäs kesä tällä konepyörällä...
 13. En olis tota jigiä koskaan edes tehnytkään jos olisin tiennyt että sitä noin väärin käytetään. Ei vaan, toiset laittaa moottorin sivuun ja toiset taas takarenkaan. Saan aina näppylöitä kun muistan että mulla on takarengas 5 mm sivussa ja aina kun joku ajaa takana niin pohdin miten ne naureskelevat muotopuolta kulkijaa. Joten ehkä viisaampaa laittaa moottori sivuun, sitä kun ei kaikki puusilmät edes huomaa 😄
×
×
 • Create New...