Jump to content

MicaL

Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Lieto
 • Ajoneuvot
  Flat Bob 1600

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MicaL

  Puuhapallo -77

  Älä muuta sano, tässä ajassa olis tehnyt jo pari mopon runkoa 😄 No onneksi mureasta pääsee rälläkällä helposti eroon. Pienen tuumailun jälkeen päädyin siihen että on "helpointa" uusia koko putki ympäriinsa rungon sisältä. Aluksi poistin puolikierrosta autoin etupuolelta, joka olikin kaikkein huonoimmassa kunnossa. Sitten sopiva paikkapala 88,9x3,2 putkesta, heftaus, saumojen avaus millin katkaisulaikalla, viilalla V-ura saumaan ja lopuksi hitsaus ja hionta. Seuraavaksi sama homma takapuolelle.
 2. MicaL

  Puuhapallo -77

  Mitä syvemmälle kaivautuu, sitä pahemmalta näyttää... Jännää miten tuo ulkopuolelle hitsattu vahvikekartiokin oli ympäriinsä täynnä paskaa. En oikein ymmärrä mistä sekin on sinne päässyt, kun on periaatteessa suljettu rakenne. Olihan tuo Saken varoittelema vääntösauvan putkikin tuolta rungon sisältä jo paikoin pahasti puhkiruostunut. Taidan yrittää paikata tuon putken vaiheittain muutamalla erillisellä putkesta leikatulla sektorilla. Viimeisessä kuvassa putkeen rälläköity reikä on vain kurkistusreikä, paikattava alue tulee olemaan huomattavasti suurempi. Olisi varmasti fiksumpaa purkaa jo tässä vaiheessa tuo koko akselisto, mutta kokeillaan nyt vielä edetä näin. Onhan tuosta toisaalta jo aika paljon tavaraa poistettu tieltä jo aiemmin 😄
 3. MicaL

  Puuhapallo -77

  Puuhastelin tuollaisen köyhänmiehen särmäyskoneen Bilteman prässiin niin saa tehtyä vähän helpommin noita rungon paikkapaloja. Materiaalit ovat mitä tallin nurkista eilen illalla löytyi ja sen näköinen on lopputuloskin. Mutta yllättävän hyvin ja tarkasti sai särmättyä 2 mm teräslevyä. Maksimi särmäysleveys on karvan alle 500 mm. Kuvissa ensimmäinen kokeilu boxatusta runkopalkista. Alaterä koostuu kahdesta puolikkaasta joka sallii V-uran leveyden muuttamisen tarvittaessa. Nyt uran leveys on 15 mm.
 4. Siis mulla tuo kertomani 400 litraa 6 barin paineella.
 5. Onko kokemuksia kuvan mukaisista laitteista? Ainoat kokemukset vuosien takaa on sellaisesta maaliruiskutyyppisestä ja sellaisesta hiekkasäkkiin lykättävästä letkunpätkästä. Molemmat laitteet olivat muutaman kympin värkkejä ja niillä ei jaksanut puhaltaa edes kolikon kokoista ruostekohtaa puhtaaksi. Ainut mitä sai aikaiseksi oli sotkuinen talli. Olisi kiva kun olisi sellainen laite millä pystyisi puhaltelemaan sieltä täältä runkoa sellaisia max kämmenen kokoisia alueita joista muilla konsteilla ruosteenpoisto olisi hankalaa. Toki koko paskan puhaltaminen ammattilaisvehkeillä jossain muualla olisi varmasti fiksuin tapa mutta kampe on nyt tallissa enkä sitä sieltä lähde nyt mihinkään kuljettelemaan. Eli onko tuollaisessa yhtään enempää potkua kuin niissä muutaman kympin käsivehkeissä? Suuttimia taitaa olla yleensä valittavana 2/2,5/3/3,5 mm. Tuohon 2,5 mm suuttimeen taitaisi riittää tällä hetkellä kompuran teho (400 l/min 6 bar paineella). Onko puhallusaineella ja sen raekoolla suuri vaikutus tehokkuuteen?
 6. MicaL

  Puuhapallo -77

  Runkopalkkien päät korjattu. Seuraavaksi vanhan kiinteän takapalkin poisto ja sitten irrotettavan palkin suunnittelua.
 7. MicaL

  Puuhapallo -77

  Koodaushommia... Alkuperäinen runkonumero on meistetty tuohon takapoikittaispalkissa olevaan moottoripeltiin. Olisi tarkoitus tehdä uusi irrotettava poikittaispalkki ja samalla muuttaa kiinteät moottoripellit kuplan moottoripelleille sopiviksi, joten pitää siirtää tuo runkonumero uuteen paikkaan ennen kuin rälläköi tuon alkuperäisen pois. Kun ei ole vieläkään ihan kristallinkirkkaana tiedossa mitä tästä oikein tulee, niin siirsin numeron samantien kahteen eri paikkaan, vasemman runkopalkin keskivaiheille sivupintaan ja oikean runkopalkin takapään päälipintaan. Nyt voi konttorin setä tulla lyömään omat merkinnät numeroiden eteen ja taakse, niin säilyy identiteetti autossa tuon alkuperäisen runkonumeron poiston jälkeenkin. Samalla tuli tehtyä ensimmäinen ruostekorjauspaikka kun tuo takapään uusi runkonumero tuli kohtaan jossa ei enää alkuperäistä peltiä ollut jäljellä.
 8. MicaL

  VW-mopo

  Aaa, niinhän se olikin. Ovat vain aivan saman näköiset. Totanoin, Puuhapallossa on vielä hieman näperrettävää...
 9. MicaL

  VW-mopo

  Muistanko Matti väärin, kun muistelisin sinun hieman kokeilleen jo kerran aiemmin tuota PHH-kaasaria, silloin kauan sitten kun molemmille sellaiset hommasimme ja sinä ne kunnostit? Silloin ei tainnut toimia noin hyvin, mikähän on nyt toisin? Onneksi se minunkin kaasari on vielä tallessa ;)
 10. MicaL

  Puuhapallo -77

  Valmistautumista pimeneviin iltoihin. Puuhapallo tuupattu tallin perälle omalle paikalleen odottamaan jatkotoimenpiteitä.
 11. MicaL

  Puuhapallo -77

  Joo, ei ole tarkoitus tehdä makuutiloja hytin päälle. Tällä hetkellä kaksi toteutusvaihtoehtoa mielessä. Joko erillinen rojutila tai sitten avataan ohjaamon katto jolloin kulku ohjaamosta takatilaan helpottuu ja luo tilan tuntua, silti kyhmyn sivuille ja etureunaan mahtuu pirusti romulokeroita. Olin yllättynyt miten avaran tuntuinen oli tuo yllä oleva junakeulasta tehty campperi kun katto oli avattu ylös ja reunoille tehty säilytystilaa. Jotenkin loi lisää tilantuntua jopa takaosaankin.
 12. MicaL

  Puuhapallo -77

  Onhan noi 50-luvun munan malliset kiiltävästä alumiinista tehdyt asuntovaunut huippuhienoja, mutta vaikeusaste ihan omaa luokkaansa. Lisäksi ei mun luovuudella saa mitenkään tyylikkäästi integroitua etupäästä tuohon pallokeulan hyttiin... pitäisi olla vähintäänkin junakeula että vuosikymmenet kohtaisi paremmin. Joo, kyllä täytyy palata alkuperäisiin suunnitelmiin. Tällä jatketaan jos ei parempaa ideaa tule eteen. Tämän mallin blagion aika suoraviivaisesti indonesian poikien (Yumos Garage) camperista. Siinä jotenkin vain oma silmä lepää parhaiten. Ajan henkeen sopivaa pyöreyttä, mutta kuitenkin riittävän kulmikas ja suoraviivainen toteutusta ajatellen. Tässäkin versiossa vasta korin äärimuodot lähellä lopullista. Mm. ovet ja ikkunat vain heitetty johonkin että näkee vähän paremmin kokonaisuutta. Sisäkorkeus korkeimmassa kohdassa lähellä kahta metriä ja kokonaiskorkeus noin 2,4 metriä. Korin leveys kuvissa 1,85 metriä.
 13. MicaL

  Puuhapallo -77

  Joo, on toi kyllä ruma! Jäätelöauton ja asuntovaunun sekasikiö. Just tuollaista lopputulosta minäkin pelkään ja yritän myös välttää.
 14. MicaL

  Puuhapallo -77

  Mittailin Puuhapallosta rungon takaosan kriittiset mitat ennen kuin alan rälläköidä loputkin turhat rakenteet pois. Piirtelin mittojen mukaan rungosta tuollaisen karkean mallin niin pääsee mukavammin suunnittelemaan koppaa, kalusteita ja uusia runkorakenteita. Hytti, moottori, vaihdelaatikko ja renkaat on imuroitu suoraan netistä ja hieman muokattu, vain tuo runkorakenne on omaa tuotosta. Eli kuvan runko on palliksen oma ja jää sellaisenaan paikoilleen. Ajatukset ovat alkaneet harhailla hieman tuosta alkuperäistestä kori-ajatuksesta. Helpoin ja tilaa säästävin sängyn paikka olisi tuolla takana poikittan, mutta silloin korin ulkoleveys pitäisi olla vähintään 2 metriä. Tuo on koko ajan tuntunut hieman turhan leveältä. Lisäksi tuo ohjaamon päällä oleva tila on aika mahtipontinen tuulenhalkoja. Niimpä olen pohtinut vaihtoehtoa jossa sänky olisi pituus-suunnassa ja koria voisi kaventaa jopa 15 senttiä. Lisäksi voisin jättää tuon katolle tulevan osan pois. Olen kahlannut nettiä ja etsinyt inspiraatiota, mutta kaikki vastaa tulleet ovat näyttäneet enemmän tai vähemmän siltä että olisi lyöty vain vanha asuntovaunu hytin taakse. Jotenkin vain pitäisi saada hytti ja camper-tila näyttämään yhdeltä. Ehkä sopivalla värityksellä ja tuon hytin sivussa olevan kohouman jatkamisella vaunuun voisi saada yhtenäisyyttä aikaan, tai sitten ei. Alla kuva jostain ensimmäisestä koppaversiosta sekä periaatekuvat sängystä. Kaikki kaapit ja muut ovat vain sutaistu eikä niitä ole sen pidemmälle mietitty. Mutta sänky olisi noin 1300 mm leveä, moottorin ja bensatankin päällä oleva kiinteä osuus olisi noin 1400 mm pitkä. Irtonaisesta selkänojasta tulisi sänkyyn loput n. 500 mm pituuta. Kaikenlaisia rokkenrolli-sänkyjäkin katselin, mutta tuo mun versio on kyllä yksinkertaisuudessaan ihan harkinnan arvoinen. Päiväasennossa sängyn jatko-osa olisi penkin selkänojana ja selkänojan takana olevassa tilassa voisi säilyttää petivaatteita. Petivaatteiden päällä voisi olla näkösuojana selkänojasta lähtevä "rullaverho", vähän samanlainen kuin farmariautossa... Kuvista puuttu ainakin yksi oleellinen elementti, hytin katon päälle tuleva korkeahko kattoteline ja muutama matkalaukku :D Sopivan kokokoisen ja mallisen kattotelineen toivoisin tuovan lisää yhteneväisyyttä ja kaventavan etu- ja takapään korkeuseroa.
 15. MicaL

  Puuhapallo -77

  Perse edellähän tässä mennään niin kuin yleensäkin. Auto on rekisteröity kolmelle, joten saa matkailuautoksikin automaattisesti kolmelle. Sitä en tiedä saisiko jopa useammallekin jos vain järjestää asianmukaisia istumapaikkoja. Minulle riittää kun paikkoja löytyy kahdelle. Eli eteen kaksi erillistä istuinta. Veroseuraamuksia tulee koska ei täytä verovapaan matkailuauton kriteerejä ja kanta-autona verovapaa paku. Veron määrä on 29 prosenttia vastaavan samanikäisen käytetyn auton nykyarvosta. Mikä se verottajan mielestä sitten onkin... Trafin poikkeuslupapäätöksiä tekevä kaveri vaikutti ensisoitolla hyvinkin asialliselta ja oli sitä mieltä että ei pitäisi olla suurempia esteitä korimuutokselle ja matkailuautoksi muuttamiselle, kunhan toimittaa riittävän seikkaperäisen hakemuksen. Sitäkin voi kuulemma vielä vähän säätää jättämisen jälkeenkin jos jotain puuttuu tai jotain muotovirheitä, he kun lukevat ne läpi ennen varsinaista päätöstä. Sillä ei ollut merkitystä oliko umppari vai avolava ja esim paljonko on istumapaikkoja. Edit. Ja jos ei lupaa tule niin laitetaan pannukakkumoottori ja tehdään tooosi matala uusi lava tilalle...
×