Jump to content

MicaL

Members
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Lieto
 • Ajoneuvot
  Flat Bob 1600

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MicaL

  vwpeksu

  Taitaa olla käännöskukkanen. Alkuperäisessä jutussa taisi olla että akut sijaitsee etupenkkien alla JA alkuperäisen bensatankin paikalla. Ps. Mun mielestä ihan hienosti raiskattu, kelpaisi ainakin mulle...
 2. MicaL

  The Hulk

  Suosittelen myös tuota suoraa nelosta, varsinkin jos aiot ajella tuolla mörkömoottorilla ilman sivuvaunua. Eikä Mafiaperäkään siihen kyytipojaksi olisi kovin huono lisä... Mulla on ollut muutaman vuoden kokonaisvälitys 72% nopeampi kuin alkuperäinen ja takarengas vielä 45 mm suurempi halkaisijaltaan kuin vakio ja silti aina tuntunut pidemmässä matka-ajossa hieman turhan tiuhalta. Nyt tosiaankin tulossa vielä tuon Mafian tilalle tuo 10/33 jolloin kokonaisvälitys pitäisi olla 82% nopeampi kuin alkuperäinen. Ps. Tuossa mun välitystaulukossa tuo renkaan halkaisija taitaa olla aivan liian pieni vakiorenkaallekin. Mittasin juuri oman eturenkaan ja siinä myös kehän pituus sama kuin sinulla, eli 221 cm. Alla päivitetty taulukko tuolla 221 cm renkaan kehäpituudella ja lisäsimpä siihen tuon mun Spectra-välityksenkin 😄 Mulla on takarenkaan kehänpituus 235 cm joka osaltaan vaikuttaa vielä alentavasti noihin koneen kierroksiin.
 3. Itse yritin viime syksynä rekisteröidä oman hankintani nimiini mutta konttorilla sanottiin ettei onnistuisi (tai ainakin näin minä ymmärsin) ennen kuin tehdään rekisteröintikatsastus. Mukana mulla oli viimeisin rekisteriote vuodelta -95 ja pari sen jälkeen tehtyä luovaria. Mutta katsoivat paperit läpi ja sanoivat ettei niiden osalta pitäisi olla mitään estettä rekisteröintiin sitten joskus tulevaisuudessa. Auto on leimattu viimeksi vuonna -94 ja poistettu rekisteristä -96. Eli ei voi rekisteröidä uudelle omistajalle kun auto ei ole rekisterissä. Eikä saa rekisteriin ennen kuin suorittaa rekisteröintikatsastuksen. En sitten tiedä voiko rekisteröintikatsastuksen tehdä vaikka auto ei olisi edes katsastuskunnossa.
 4. Pitäisi löytyä myös pienellä säteellä. Taulukon mutkat mielestäni samalla säteellä kuin mustatkin. Pistä vaikka sähköpostilla mitä kokoa havittelet niin tarkistan saatavuuden ja hinnan.
 5. Vai ei Matille kelpaa enää mustat mutkat... Jos tarkoitat samanlaisia mitä aikoinaan sulle trokasin, niin niitä saa myös rosterisena ja happoisena, ainakin 1,5 ja 2,0 mm seinämällä.
 6. Nyt ihan teoriapohdintaa. Jos haluan yli kahden litran koneen, niin pitääkö se tehdä mallisarjan kahden litran koneesta vai voinko tehdä sen esim 1,6 litran koneesta? Tarkoitus oli vaihtaa kiinteät moottoripellit T1 tyyppisille koneille sopiviksi, jolloin uudemmat kaksilitraiset koneet eivät sellaisinaan enää sopisi. Voin myös olla ihan hakoteillä ajatuksieni kanssa kun en noita eri moottoriversioita tunne lähes laisinkaan.
 7. Hyvä homma, kiitos tiedosta!
 8. Ei mitenkään ajankohtaista, mutta puuhapallon rekisteriotteeseen on merkitty iskutilavuus 1,58 ilman tehoarvoa. Mitä konttori käyttää vertailuarvona jos tulevan koneen tehoja nostaa tuon sallitun maks 20%? - katsovatko jostain tietokannasta että alkuperäisen koneen teho on ollut 50 hp ja siihen 20% lisää - hyväksyvätkö saman vuosimallin mallisarjan suurimman koneen (2 lit/70hp) tehon + 20% Vai mienkäs se menee nykyään autopuolella? Moottorin tilavuuden saa kasvattaa maks 25%. Päteekö tuo vain tuolle alkuperäiselle 1,58 litralle vai voiko mallisarjan suurimman (2 litr) tilavuuden vielä kasvattaa tuon 25% eli 2,5 litraan, tuskimpa...
 9. Päivän kuvasaaste: Aikamoinen askartelu saada näinkin pienen alueen ruostevauriot korjattua. Onneksi sama haaste löytyy myös auton toiselta puolelta. Tokavikassa kuvassa ensimmäinen vahvikekokeilu. Ja viimeinen kuva siksi että olen saanut useamman kerran kommenttia ettei talli voi olla aina noin siisti. No ei voikkaan... yleensä jo tunnin kuluttua vähintäänkin kuvan näköistä, usein pahempaakin 😄
 10. Rungon eheytystä pala kerrallaan...
 11. Älä muuta sano, tässä ajassa olis tehnyt jo pari mopon runkoa 😄 No onneksi mureasta pääsee rälläkällä helposti eroon. Pienen tuumailun jälkeen päädyin siihen että on "helpointa" uusia koko putki ympäriinsa rungon sisältä. Aluksi poistin puolikierrosta autoin etupuolelta, joka olikin kaikkein huonoimmassa kunnossa. Sitten sopiva paikkapala 88,9x3,2 putkesta, heftaus, saumojen avaus millin katkaisulaikalla, viilalla V-ura saumaan ja lopuksi hitsaus ja hionta. Seuraavaksi sama homma takapuolelle.
 12. Mitä syvemmälle kaivautuu, sitä pahemmalta näyttää... Jännää miten tuo ulkopuolelle hitsattu vahvikekartiokin oli ympäriinsä täynnä paskaa. En oikein ymmärrä mistä sekin on sinne päässyt, kun on periaatteessa suljettu rakenne. Olihan tuo Saken varoittelema vääntösauvan putkikin tuolta rungon sisältä jo paikoin pahasti puhkiruostunut. Taidan yrittää paikata tuon putken vaiheittain muutamalla erillisellä putkesta leikatulla sektorilla. Viimeisessä kuvassa putkeen rälläköity reikä on vain kurkistusreikä, paikattava alue tulee olemaan huomattavasti suurempi. Olisi varmasti fiksumpaa purkaa jo tässä vaiheessa tuo koko akselisto, mutta kokeillaan nyt vielä edetä näin. Onhan tuosta toisaalta jo aika paljon tavaraa poistettu tieltä jo aiemmin 😄
 13. Puuhastelin tuollaisen köyhänmiehen särmäyskoneen Bilteman prässiin niin saa tehtyä vähän helpommin noita rungon paikkapaloja. Materiaalit ovat mitä tallin nurkista eilen illalla löytyi ja sen näköinen on lopputuloskin. Mutta yllättävän hyvin ja tarkasti sai särmättyä 2 mm teräslevyä. Maksimi särmäysleveys on karvan alle 500 mm. Kuvissa ensimmäinen kokeilu boxatusta runkopalkista. Alaterä koostuu kahdesta puolikkaasta joka sallii V-uran leveyden muuttamisen tarvittaessa. Nyt uran leveys on 15 mm.
 14. Siis mulla tuo kertomani 400 litraa 6 barin paineella.
 15. Onko kokemuksia kuvan mukaisista laitteista? Ainoat kokemukset vuosien takaa on sellaisesta maaliruiskutyyppisestä ja sellaisesta hiekkasäkkiin lykättävästä letkunpätkästä. Molemmat laitteet olivat muutaman kympin värkkejä ja niillä ei jaksanut puhaltaa edes kolikon kokoista ruostekohtaa puhtaaksi. Ainut mitä sai aikaiseksi oli sotkuinen talli. Olisi kiva kun olisi sellainen laite millä pystyisi puhaltelemaan sieltä täältä runkoa sellaisia max kämmenen kokoisia alueita joista muilla konsteilla ruosteenpoisto olisi hankalaa. Toki koko paskan puhaltaminen ammattilaisvehkeillä jossain muualla olisi varmasti fiksuin tapa mutta kampe on nyt tallissa enkä sitä sieltä lähde nyt mihinkään kuljettelemaan. Eli onko tuollaisessa yhtään enempää potkua kuin niissä muutaman kympin käsivehkeissä? Suuttimia taitaa olla yleensä valittavana 2/2,5/3/3,5 mm. Tuohon 2,5 mm suuttimeen taitaisi riittää tällä hetkellä kompuran teho (400 l/min 6 bar paineella). Onko puhallusaineella ja sen raekoolla suuri vaikutus tehokkuuteen?
×
×
 • Create New...