Jump to content

VW-63

Members
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 • Ajoneuvot
  Kuplat -63 ja -72

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Osat edelleen hakusessa. 68 ja uudemman osat käy (paitsi ei perssonin osat). Sisälaidasta levitetyt lokasuoja käyvät myös.
 2. Käviskö tuo https://aircooled.fi/tuote/5017/laturinjohdon-kosketussuoja
 3. Tarvetta olisi vm -72 kuplan takapään peltiosille. - lokasuojat, molemmat - takahelma - tai koko takapää konehuoneen kylkiä myöten. Uudet tai käytetyt käy, mutta ei kovin kolhihut tai mädät. Tarjoa yv:llä tai puh. 050-3290417
 4. Meillä on ollut Everlast ac/dc 250A pulssikone vesijäähyllä n. 4 vuotta. Kerran ollut vika ac puolella, kun ei pystynyt hitsaamaan alle 30A virralla. Koneesta ei löytynyt huollossa mitään vikaa. Olisiko ollu jossain kortissa/liittimessä huono kontakti, joka korjautui kuljetuksen aikana tärinästä? Maahantuojan puolesta palvelu pelasi hyvin. "Jalkakaasu" on kyllä yksi sellainen laite jota ilman en alumiinia enää pajon viitsi hitsata. Varsinkin kun on lyhyitä saumoja ja epämääräisiä muotoja hitsattavana niin lämmöntuottoa on helppo annostella polkimella. Suojakaasu kun on sen verran kallista, että ei viitsi valokaarta turhaan poltella. Oishan se kiva koittaa joskus jotain kallistakin ammattikonetta, että olisko isosti eroa lopputuloksessa.
 5. Autossa (T1) on tällä hetkellä säätökeula, drioppiolat ja gaz:n coiloverit. Alkuperäiset vääntösauvajouset on käännetty niin löysälle kuin mahdollista ja korkeus säädetty täysin coilovereilla, eli suurin osa kuormasta on coilovereiden varassa. Nykyinen ratkaisu ei tällä hetkelläkään suuresti eroa tuosta red9 ratkaisusta. Lähinnä mietin, että saisiko tuon tyylisellä ratkaisulla jousitusta merkittävästi herkemmäksi, jos jousilehtien toisiaan vasten hankaavasta kitkasta pääsisi eroon. Nykyisessä säätökeulassa on yksi sisempi tukivarsien pusla sen verran löysä, että jotain etupäälle tarvitsee talven aikana kuitenkin tehdä.
 6. Löytyykö palstalaisilta kokemusta/näkemystä kuinka tuollainen https://www.red9design.co.uk/type1.htm EZ RIDER COIL-OVER CONVERSION KIT tyylinen muutos vaikuttaa etupään käyttäytymiseen? Tuo linkittämäni sarja on aika heikko esitys päittäislaakeroinnin suhteen, mutta tallissa vakio etuakseliston osia ihmetetyäni tulin siihen johtopäätökseen, että vastaavan rakenteen saisi toteutettua aika helposti myös päittäislaakeroinnin kanssa. Coiloverit olis valmiina, iskarin alapään kiinnityksen kestävyys pitää vielä varmistaa/muuttaa ja iskarien yläpäiden tukeminen myös hahmoteltu, mutta maksaako vaivaa alkaa muutostöihin?
 7. Olipa termari mikä tahansa niin käyttäisin aina välirelettä katkomassa puhaltimen jännitettä ja pitäisin termarin ohjauspuolella.
 8. Olen käyttänyt moottorien vesipuolen termareita. Vaihtoehtoja on niin lämpötiloissa ja kierteissä. Varaosaliikkeestä löytyi luettelo eri vaihtoehdoista. Sulla on varmaan öljypiirissä joku termostaatti, joka päästää öljyn jäähdyttimelle vasta, kun öljy on kuumaa? Laita puhaltimen termari vähän tätä kuumemmalla arvolle.
 9. "... alkuperäisen moottorin tehon kasvattaminen on sallittua, jos ajoneuvo muutetaan vastaamaan vertailuajoneuvoa." Mikähän mahtaa olla tässä tapauksessa vertailuajoneuvo ja kuka sen määrittää?
 10. Minkälaisista nivelistä nyt on kyse? T1 vai T2? Eikös Empillä ole samanlaisia niveliä useampaa eri "laatua". Tarjontaa näyttää olevan muutaman euron nivelistä cromo niveliin, suuremmalle joustolle jne.
 11. Omien tutkimusteni perusteella tuo pienempikuulainen nivel pääsee liikkumaan päittäin n. 5mm puolelleen enemmän sivusuunnassa (ellei akselin pää pohjaa sitä ennen nivelen kiinnityskuppiin). Tämä mahdollistaa kuulien siirtymisen niin reunaan (varsinkin jos nivel on vähänkin vinossa), että kuormittaessa voimaa siirtyy liiaksi häkin suuntaan, joka luonnollisesti ensimmäisenä pettää. Kun nuo erityyppiset nivelet on purettuna pöydällä niin voiman siirtoon kohdistuvien pintojen kokoero ääriasennossa on helppo todeta.
 12. Eikai ne vakio nivelet kuulukkaan kestää tuollaista käyttöä:) En tiedä noista vakio kokoisista nivelistä, mutta ainakin T2 nivelissä on aika isoja eroja eri valmistajien (ns. laatumerkkienkin) kesken. SKF:ssä oli 16mm kuulat, kuin taas Löbrossa kuulat on 20mm. Ensin mainitut saa kohtuu helposti porsimaan ihan normi asvaltillakin.
×
×
 • Create New...