Jump to content

VW-63

Members
 • Content Count

  458
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 • Ajoneuvot
  Kuplat -63 ja -72

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Minäkin tuskailin tuon nivelen ja sen hammastangon päähän tulevan raidetankojen kiinnikkeen kanssa. Kumpaakaan ei tuntunut löytyvän mistään. Jäi vielä selvittämättä sopiiko T2 tai T25 nivel, kun se näytti niin samanlaiselta? Ongelma kuitenkin ratkesi nivelen osalta siten, että laitoin corsan sähköisen tehostimen ja sen mukana tullut nivel kävi pienen avarruksen jälkeen suoraan hammastankoon. Nivelen läpipulttikin tuli tiukasti hahlon kohdalle. Eli ei pyöri tyhjää vaikka olisi löysällä. Raidetankojen kiinnikkeeksi tein sorvaamalla ja jyrsimällä pulttikiinnitteisen palan hammastangon päähän, jossa L malliset lätkät, joiden väliiin raidetankojen päät pultataan läpipulteilla, kuten alkuperäisessäkin peltilätkässä.
 2. Jäähdytysilmavirrassa on toimiva paikka anturille. Perustelutkin tuossa jo tulivatkin.
 3. No joo, onhan helpompi noin tiukata, mutta jos kannakoinnin kiinnitysreiät on tiukat niin eihän sinne löysiä silloinkaan jää. Asia erikseen jos on tarvetta saada pänninkiä.
 4. Olen aina ihmetellyt noita uniballien, vasta- tai tavallisilla kierteillä, tarvetta näissä käfercup-tuissa. Mihin näitä säätöjä tarvitaan? Teknisemmältähän ne näyttää uniballien kanssa, mutta onko säädöstä käytännön hyötyä? Itseltänikin autosta tällainen tuki löytyy (tosin lisänä vielä eteenpäin suuntautuvat tangot), mutta kyllä ne sai tehtyä sellaiseksi, että ne saa tarvittessa pois ja paikalleenkin ilman säädettäviä tankoja.
 5. Ei siihen pakettin tarvitse mitään printata. Kirjoittaa vaan pakettiin lähettäjän ja vastaanottajan tiedot, maksaa netissä ja kirjottaa pakettiin koodin, jonka saa kun on maksanut. Sitten vie paketin palvelutiskille tai pakettiautomaattiin. Hinnoittelu on kyllä osattu tehdä sellaiseksi, että ei paljon viitsi tiskille maksaa, kun maksaa siinä n. tuplat enemmän.
 6. Jos kallistuksenvakaajan jäykkyyttä murehdiit niin yksi hyvä vaihtoehto on veitsivakaaja. Saa helposti säädettyä mieleisekseen, eikä tarvitse vaihtaa osia. Vaatii tosin uudet kannakkeet etuakseliin ja alatukivarsiin.
 7. Onks sulla männät neliventtiili kantisesta koneesta vai miten noita lovia on noin paljon?
 8. Onko noissa kansissa tulpat eri asennossa kuin vakioissa vai kuinka tulpan irroitus onnistuu imusarjat paikallaa? Meinasin siirtää imarien pulttijakoa vakio pulttijaolla oleviin kansiin isompia putkia+hitsisaumavaraa varten, mutta imarit olisi tulleet tulpan eteen. Nyt tulpat 14mm kannalla ja ohueksi sorvatulla hylsyllä saa tulpat pois.
 9. Jep. Samanlaiset GAZ:it kuin minullakin. Jousivoimat vain hieman isommat, kun minulla vakiojouset on paikallaan. Tosin niin löysälle käännettynä, ettei niillä ajamaan pystyisi, mutta keventävät kuitenkin vähän, että ihan kaikki kuorma ei ole colovereilla. Takana jouset 300lbs ja edessä 100lbs.
 10. Jos nyt puhutaan oikeista coilovereista eikä niistä parinkympin iskareista, joissa on päällä kiva kromin värinen jousi niin kyllä coiloverin valmistaja luonnollisestikin tarjoaa laajan skaalan jousia omiin tuotteisiinsa. Ja jouset on ihan universaali mitoilla eli kuin tarkastaa jousen sisähalkaisija niin käyvät ristiin eri valmistajien iskareille. Coiloveri muutoksessahan on samalla hyvä tilaisuus vaihtaa myös iskarit säädettäviksi, vaikka voihan ne tietysti vaihtaa vakio iskarin tilalle ilman jousiakin. Mutta kaikkihan nämä muutoksethan ovat mieltymysten mukaan. Jos haluaa säilyttää VW:n autenttisen ajotuntuman, mikä ei käsittääkseni nykymittapuulla ole se paras mahdollinen, niin ei näitä kannata laittaa. Jos taas on jotain toiveita normaalista sunnuntaiajelusta poikkeavaan ajo-ominaisuuksien parantamiseen niin näitä, kuten montaa muutakin muutosta, kannatta harkita:) Onko Karilla jousen jäykkyyden säätö napilla vai iskarin?
 11. x-pj mainitseman lisäksi jousituksen jäykkyyttä voidaan vaihtaa helposti.
 12. En ole huomannut madalletussa kuplassa mitään haittavaikutuksia, vaikka vääntösauvat ovat coilovereiden kavereina. Molemmat jouset ovat kuitenkin koko ajan jännittyneenä. Coilovereiden jousien jäykkyyden valinta vaan ei mene ihan suoraan kg/cm ajattelulla, kun väätösauva on vaikutuksessa mukana. Varmaan voisikin. Jollain sen kallistuksen vakaajan virkaa tekevä tangonkin sivuttais liike pitäsi kuitenkin rajoittaa. Vakaajan tangon vaihtaminen pitäsi myös tehdä melko helpoksi, koska jäykkyys tuskin osuu parilla ekalla yrittämällä mieleisekseen (jos kriteerit ovat tiukat:)). Jos ei välttämättä halua vakaajaa piiloon niin veitsivakaaja on aikas hyvä vaihtoehto perinteiselle.
 13. Minulla on ratin rungolla ja ratin keskiöllä jo tuotu rattia aika paljon taaksepäin. Taidan vielä purkaa nykyisen rattiakselin ja katso saisiko siitä tehtyä sopivan. Jos mikään akseli ei käy suoraa heittämällä niin taitaa olla sama jos laakeroin ja jatkan nykyistä.
 14. Kävi minullakin mielessä rakentaa vanhasta, mutta ajattelin josko olis joskus tehnyt jotain helposti, jos olisi ollus suurinpiirtein suoraa käyviä osia. Minullakin olisi Polo 6N tuplaristinivel akselin pätkä (tai ainakin sellaisena sen ostin), mutta siinä on pienemmänkin pään pultti sen verran kaukana keskilinjasta, että jos poori luistaa niin pultti ei estä liitosta pyörahtämästä ympäri. Ei siis ota siihen akselissa olevaan viisteeseen (vaatisi pultin ympärille vähintäänkin holkin akselin viisteen kohdalle). Hammastangossa OD16mm ja pooreja ~64, kun taas nivelessä 17mm pooreja ~32. Jos yrittää kiristää noin paljon niin nivel alkaa jumittamaan. Käytitkö tuosta Polo 6N akselista vain sen pienemmän nivelen vai molemamt nivelet? Kehtaisko arvuuttaja mitata kuinka pitkä 1303/1302 rattiakseli ja suojaputki on, mikä on akselin halkaisija boorin kohdalta ja mikä on poori määrä? Jos väliakseli on tämä https://aircooled.fi/tuote/1519/ristiniveltanko-t1-130203-28cm-872774 niin jos poorit täsmää niin tuota väliakselia olisi helppo lyhentää sopivaksi. Käynyt jo mielessä, että koneistaisi kaikki akselin liitoskohda sopivaksi D-profiilin 5/8" yleismallin nivelille, kun muuten niveliä pitäsi olla repullinen ensi kokeiltavaksi ennen kuin tietää mikä varmuudella käy:)
 15. Eikös red9:n tangot ole kiinteillä päädyllä toisin kuin tuo limen tuote?
×
×
 • Create New...