Jump to content

VW-63

Members
 • Posts

  486
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 • Ajoneuvot
  Kuplat -63 ja -72

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VW-63's Achievements

 1. Tarvetta olisi kuplan IRS- takatukivarsille. Tarjoa yv:llä.
 2. Vakuutusyhtiöt ovat ainakin ennen rajoittaneet kaikkien tulitöiden tekemisen talleista, myös tilapäisten. Taisi olla suojeluohjeessa kiellettyjen listalla termeillä autotalli ja autosuoja. Jos saa autotallin muutettua rakennusluvassa nimenä esim. korjaamorakennukseksi niin vakuutus tulitöiden varallekin on mahdollinen. Eikä kannata aina uskoa vakuutusmyyjää tulityöasioissa. Niiden kirjaamilla lisämaininnoilla vakuutusehtoihin ei välttämättä ole mitään virkaa, jos se on ristiriidassa suojeluohjeen kanssa.
 3. Näyttäis siinä olevan. Ainakin poraukset on laakeripukeissa.
 4. VW-63

  Baja

  Onko uniballeessa jokin muukin idea kuin ulkonäkö? Vai onko puolet vasemmankätisellä kierteellä, että saa tangot esijännitettyä?
 5. Pikaisella googlailulla tuollainen maalinpoistouuni lämpiää 420 asteeseen, jossa pitäis palaa kaikki normi pinnoitteet pois. Vertailun vuoksi sinkitys tehdään 460 asteessa ja kuumasinkitys 560 asteessa. Kuumasinkityskäsikirjasta: "Kylmämuokattujen tai lämpökäsiteltyjen terästen lu- juus voi jonkin verran alentua kuumasinkityksen seu- rauksena." "Joissakin tapauksissa muokkaus- ja hitsausjännitykset voivat laueta ja aiheuttaa muodonmuutoksia."
 6. Kuinka lyhyiksi primäärit saa tuolla tavalla?
 7. Täällä olisi samainen työvaihe edessä. Vanha, n. 30v sitten vedetty maali on alkanut irtoilemaan tuolta ritilöiden takaa ja alkuperäinen maali paljastui lähes kokonaan, kun paineilmapillillä ritilöiden väleistä puhalsi ja vähän raappasi. En ehkä ala purkamaan ritilää pois, kun ei ole ainakaan näkyvää ruostetta saumoissa. Onko kokemuksia, jos ensin vetäisi häivytysohenteella alkuperäisen maalin ritilöiden takaa pehmeäksi ja sen päälle varsinaista sävyä vastaava akryllimaali (peittäsi paremmin kuin metallihohto massaväri). Sen jälkeen ritilöiden maalaus. Massaväriä ja lakkaa menee sumuna ritilätilaan minkä mennee, mutta ei sinne varmaan kiiltokaan saa pintaan, ellei tee kynäruiskulla tai pedalpusherin tapaa käytä.
 8. Mikäs noista on 150e parempaa kuin JPM:llä?
 9. Aika tyyriitä on tuollaiset putket teetettyinä. Saisikohan tuota ostettua pelkkänä aihiona?
 10. MItään ei ole vielä lyöty lukkoon minkään osien suhteen. Mielelläni pysyisin maksimissaan tuossa 94mm. Männän lämpökuormituksen kannaltahan aina pienempi parempi vaikka öljyruiskut vähän avittavatkin. Pienin deutz sylinteri minkä löysin oli 94.16mm männälle. Putken tarkasta mitasta ei tietoa, mutta joka tapauksessa mennee yli 94. Tuo JPM olisi kyllä varmasti hyvä vaihtoehto, mutta tolkuttoman hintainen. Alakerta ajatus on ensisijaisesti wasserin 1.9 lohko ja ehkä 2.1:n vakio kampiakseli, kun sellaiset valmiiksi hyllystä löytyy. Käsittääkseni lohko on sama 1.9:ssä ja 2.1:ssä? En ainakaan muista huomanneeni eroja, kun viimeksi 2.1:sta alakerran rakensin ja näitä vertailin. Koneistukset on pääsin tarkoitus hoitaa itse, lukuunottamatta hoonausta ja mahdollisia venttiilitöitä. Mahdollinen sylinterin poraus pitää myös vielä testata ensin jollain vanhalla putkella, että saako riittävän laadun aikaiseksi, jos poraushommin joutuu.
 11. Näitä aihioitan ja valmiitakin löytyy Pauterilta ja JPM:lta, mutta eikös menestyksekkäästi ole käytetty myös Deutz:n ilmajäähy traktorin sylinterejä? Mistä mallista ko. sylinterejä kannattaisi lähteä hakemaan? Entä keneltä tavarantoimittajalta olette näitä ostaneet. Tarve olisi 94mm -> kokoiselle putkelle. Tarkoitus olisi nyt siis löytää aihiot, josta saisi koneistettua sopivat sylinterit turbokoneeseen. Nämä tulisi Wasserin tai ehkä Type 4 kampikammioon ja kannet sitten sen mukaan kumpaan päädytään.
 12. Jos ei olla tarkkoja materiaalista vaan riittää, että on messingin väristä niin yksi paikka on keinuvipujen holkit.
×
×
 • Create New...