Jump to content

VW-63

Members
 • Content Count

  425
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 • Ajoneuvot
  Kuplat -63 ja -72

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Olipa termari mikä tahansa niin käyttäisin aina välirelettä katkomassa puhaltimen jännitettä ja pitäisin termarin ohjauspuolella.
 2. Olen käyttänyt moottorien vesipuolen termareita. Vaihtoehtoja on niin lämpötiloissa ja kierteissä. Varaosaliikkeestä löytyi luettelo eri vaihtoehdoista. Sulla on varmaan öljypiirissä joku termostaatti, joka päästää öljyn jäähdyttimelle vasta, kun öljy on kuumaa? Laita puhaltimen termari vähän tätä kuumemmalla arvolle.
 3. "... alkuperäisen moottorin tehon kasvattaminen on sallittua, jos ajoneuvo muutetaan vastaamaan vertailuajoneuvoa." Mikähän mahtaa olla tässä tapauksessa vertailuajoneuvo ja kuka sen määrittää?
 4. Minkälaisista nivelistä nyt on kyse? T1 vai T2? Eikös Empillä ole samanlaisia niveliä useampaa eri "laatua". Tarjontaa näyttää olevan muutaman euron nivelistä cromo niveliin, suuremmalle joustolle jne.
 5. Omien tutkimusteni perusteella tuo pienempikuulainen nivel pääsee liikkumaan päittäin n. 5mm puolelleen enemmän sivusuunnassa (ellei akselin pää pohjaa sitä ennen nivelen kiinnityskuppiin). Tämä mahdollistaa kuulien siirtymisen niin reunaan (varsinkin jos nivel on vähänkin vinossa), että kuormittaessa voimaa siirtyy liiaksi häkin suuntaan, joka luonnollisesti ensimmäisenä pettää. Kun nuo erityyppiset nivelet on purettuna pöydällä niin voiman siirtoon kohdistuvien pintojen kokoero ääriasennossa on helppo todeta.
 6. Eikai ne vakio nivelet kuulukkaan kestää tuollaista käyttöä:) En tiedä noista vakio kokoisista nivelistä, mutta ainakin T2 nivelissä on aika isoja eroja eri valmistajien (ns. laatumerkkienkin) kesken. SKF:ssä oli 16mm kuulat, kuin taas Löbrossa kuulat on 20mm. Ensin mainitut saa kohtuu helposti porsimaan ihan normi asvaltillakin.
 7. Minkälaiset vetonivelet autossa on?
 8. Tuo mitta oli saatu digitaalisella syvyysmitalla.
 9. Tehtaan arvoja ei minulta löydy, mutta omista mittauspöytäkirjoista löytyi arvo 115,14mm.
 10. Onko prossipyörä tuota hammastusta tehdessä kiinni suoraan sorvin työkalupitimen kiinnityspultissa, vai onko tuo sininen kappale joku sovituskappale?
 11. Alumiinisia sähköputkikäyriä on tullut kyllä käytettyä, mutta eivät sovellu tähän projektiin. Ovat liian isolla säteellä. Aika vähissä näyttää vaihtoehdot olevan, ainakin sellaiset joilla on nettikauppa.
 12. Kommenttini oli täysin ECU:un liittyvä , eli tottahan toki hyötyä saa osienluovuttajan antureista, johtosarjasta, sytkävehkeistä ym. Kyllä auton saa säätöihin hyvinkin esim. rullilla tai muuten testaamalla yhdelläkin kerralla, mutta tämänlaisen yhden säätökerran ulkopuolelle jää usein kuitenkin mm. kylmäkäynnistysrikastukset eri moottori- ja ulkolämpötila-arvoilla, kiihdytysrikastukset eri ajotilanteissa, sytkän säätö osakuormilla ja polttoaineen kulutuksen optimointi. Jos kyseisenlaista ECU - moottori yhdistelmää ei ole aiemmin tehty (kuten nyt tässä tapauksessa), ei ole mistä kopioidakaan toimivasta ed. mainitut ominaisuudet vaan softasta tulee uniikki, joka vaatii normaalia enemmän ohjelmointia. Jos ECU:n puukotukset ja kaikki edellämainitut saa alle jälkiasennus ECU:n hinnalla, eikä moottoriin tehdä myöhemminkään mitään "päivityksiä" niin ei muuta kuin homma työn alle ja harrastamaan:). Oma lukunsa on sitten myös diagnostiikan ja dataloggauksen toimivuus ja käytettävyys, koska joskushan siihen moottoriin jotain vikaa tulee.
 13. Löytyykö palstalaisilta tietoa mistähän mahtaa löytyä hitsattavia alumiiniputkikäyriä sopuhintaan? Kaikenlaisia kiinalaisia valuosia kyllä löytyy, mutta saisi olla vähän parempaa materiaalia. Tarvetta olisi n ~50mm OD, vähintään 2mm seinämällä ja pieni taivutussäteisille käyrille imusarjaprojekteihin.
 14. Sama kai se on millä ECU:lla sitä moottoria ohjaa, jos vain ominaisuudet on sopivat, mutta jos sen toimintoihin ja säätöihin on tarvetta omatoimisesti vaikuttaa niin voi joku jälkiasennus ECU olla aika paljon kätevämpi käyttää. Paitsi jos joku puukottaa sitä softaa ilmaiseksi aina tarvittaessa, niin ehkä sitten. Aika ässä saa nimittäin olla, että yhdellä puukotuksella tulee kaikista asetuksista priimaa.
 15. Tuosta havainnekuvastasi puutu mm. takapään vino- ja poikkitukiraudat (ilmeisesti on kuitenkin tulossa), ja tietysti IRS tukivarret, joten voi olla vaikea hahmotta sopivaa paikkaa tuon kuvan perusteella. Varsinkin kun pitäisi vielä huomioidan letkujen taivutussäteen vaikutus asennettuna ja irroitetuna, pakosarjojen sijainti ym. Omassani painepuolen suodatin on aisojen vinotukiraudassa apparin puolella ja samoilla kohdilla öljynsuodatin+termarilaippa toisella puolella. Molemmat saa tiputettua letkujen varaan letkujen irroitusta varten ja kummallakaan puolella ei kyllä ole yhtään ylimääräistä tilaa. Tai sitten pitäisi olla avattava lattia hattuhyllyn alla:)
×
×
 • Create New...