Jump to content

VW-63

Members
 • Content Count

  418
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 • Ajoneuvot
  Kuplat -63 ja -72

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuo mitta oli saatu digitaalisella syvyysmitalla.
 2. Tehtaan arvoja ei minulta löydy, mutta omista mittauspöytäkirjoista löytyi arvo 115,14mm.
 3. Onko prossipyörä tuota hammastusta tehdessä kiinni suoraan sorvin työkalupitimen kiinnityspultissa, vai onko tuo sininen kappale joku sovituskappale?
 4. Alumiinisia sähköputkikäyriä on tullut kyllä käytettyä, mutta eivät sovellu tähän projektiin. Ovat liian isolla säteellä. Aika vähissä näyttää vaihtoehdot olevan, ainakin sellaiset joilla on nettikauppa.
 5. Kommenttini oli täysin ECU:un liittyvä , eli tottahan toki hyötyä saa osienluovuttajan antureista, johtosarjasta, sytkävehkeistä ym. Kyllä auton saa säätöihin hyvinkin esim. rullilla tai muuten testaamalla yhdelläkin kerralla, mutta tämänlaisen yhden säätökerran ulkopuolelle jää usein kuitenkin mm. kylmäkäynnistysrikastukset eri moottori- ja ulkolämpötila-arvoilla, kiihdytysrikastukset eri ajotilanteissa, sytkän säätö osakuormilla ja polttoaineen kulutuksen optimointi. Jos kyseisenlaista ECU - moottori yhdistelmää ei ole aiemmin tehty (kuten nyt tässä tapauksessa), ei ole mistä kopioidakaan toimivasta ed. mainitut ominaisuudet vaan softasta tulee uniikki, joka vaatii normaalia enemmän ohjelmointia. Jos ECU:n puukotukset ja kaikki edellämainitut saa alle jälkiasennus ECU:n hinnalla, eikä moottoriin tehdä myöhemminkään mitään "päivityksiä" niin ei muuta kuin homma työn alle ja harrastamaan:). Oma lukunsa on sitten myös diagnostiikan ja dataloggauksen toimivuus ja käytettävyys, koska joskushan siihen moottoriin jotain vikaa tulee.
 6. Löytyykö palstalaisilta tietoa mistähän mahtaa löytyä hitsattavia alumiiniputkikäyriä sopuhintaan? Kaikenlaisia kiinalaisia valuosia kyllä löytyy, mutta saisi olla vähän parempaa materiaalia. Tarvetta olisi n ~50mm OD, vähintään 2mm seinämällä ja pieni taivutussäteisille käyrille imusarjaprojekteihin.
 7. Sama kai se on millä ECU:lla sitä moottoria ohjaa, jos vain ominaisuudet on sopivat, mutta jos sen toimintoihin ja säätöihin on tarvetta omatoimisesti vaikuttaa niin voi joku jälkiasennus ECU olla aika paljon kätevämpi käyttää. Paitsi jos joku puukottaa sitä softaa ilmaiseksi aina tarvittaessa, niin ehkä sitten. Aika ässä saa nimittäin olla, että yhdellä puukotuksella tulee kaikista asetuksista priimaa.
 8. Tuosta havainnekuvastasi puutu mm. takapään vino- ja poikkitukiraudat (ilmeisesti on kuitenkin tulossa), ja tietysti IRS tukivarret, joten voi olla vaikea hahmotta sopivaa paikkaa tuon kuvan perusteella. Varsinkin kun pitäisi vielä huomioidan letkujen taivutussäteen vaikutus asennettuna ja irroitetuna, pakosarjojen sijainti ym. Omassani painepuolen suodatin on aisojen vinotukiraudassa apparin puolella ja samoilla kohdilla öljynsuodatin+termarilaippa toisella puolella. Molemmat saa tiputettua letkujen varaan letkujen irroitusta varten ja kummallakaan puolella ei kyllä ole yhtään ylimääräistä tilaa. Tai sitten pitäisi olla avattava lattia hattuhyllyn alla:)
 9. Mielellään vanha Scat isolla perusympyrällä oleva viritysnokka C65, C75 -> jne, mutta muitakin saa tarjota. Myös rampeiltaan huonokuntoiset käy.
 10. Lash cuppeja valitessa kannattaa katsoa mitä hankkii. Jotkut on tehty ilmeisesti rullakeinuille, koska pintakovuus ei kestä laahaavaa keinua. Keinujen mukana tulevat ovat kovuutensa puolesta luultavasti soveltuvat ko. käyttöön.
 11. Mistä tuo ilmanpuhdistinkotelo on hommattu?
 12. Loytyisikö joltakin nokkakorttia tai muuten tietoa otsikon mukaiseta nokasta. IVO, IVC, EVO ja EVC asteet olisivat hakusessa.
 13. Idean raikkaudesta nyt en tiedä, mutta jos viitsii askarrella niin kenno+flekti varapyöräkoteloon ja kotelon takaseinä kennon kohdalta auki. Kotelon pohja sopivasti auki/reijitys, alle scooppi ja kennon yläpuolelle levy, ettei ilma karkaa tavaratilaan. Toimii vaikka ainoan öljynjäähdyttimen paikkana, kun mitoitukset on sopivat. Kannattaa muuten miettiä näitä lisäjäähdyttimiä asennettaessa, että kulkeeko koko öljykierto lisäkennon läpi vai vain osa öljystä. Jos kaikki öljy kiertää kennon kautta niin kennon virtausvastukseen pitää kiinnittää huomiota entistä enemmän. Yleensä noiden pienten "lisäkennojen" virtausvastus on niin suuri, että ne ja liian pienet letkut aiheuttavat älyttömän painehäviön isoilla kierroksilla ja sitten taas ihmetellään huonoja öljynpaineita ja vuotavia suodattimia. Esim. täältä (pdf linkki) voi katsoa miten Setrabin kennojen painehäviöt ja jäähdytystehot muodostuvat. http://www.setrab.com/products/proline/products/std-oil-cooler/
 14. Jos hihnapyörä+triggeri on päässyt kääntymään niin eikö ajoitus kannattaisi laittaa ihan aluksi siihen kohtaa missä sen alunperin pitikin olla. Eikä tähän ajoituslappu tarvitse. Katsomalla tulpan reijästä ykk, varmistamalla venttiileistä, että ollaan oikealla tahdilla ja sitten triggeri siihen kohtaan mitä megassa on aseteltu triggerin paikaksi. Näin sen saa varmasti muutaman asteen tarkkuudella kohdalleen ja koneen käyntiin. Varmistus/hienosäätö sitten lampulla.
×
×
 • Create New...