Jump to content

tulpan johdoista


Guest turhuudenjumala

Recommended Posts

Guest turhuudenjumala

kaveri nakkas 68 opel caravaniin hitsauskoneen kaapelista valmistetut tulpan johdot. ajattelin tehrä samoin kunnes mieleeni juolahti se että mitenkähän tulpat kestää. tulpan hatut on 1 k ohmin vastuksella ja noissa kaapeleissahan vastusta ei ole ollenkaan. ei kellään sattus kokemusta siitä kuinka tulpat kestävät kun vastusta järjästelmässä ei ole kuin 1 k ohmi?

Link to comment

tulpanjohdon jännite saattaa olla jopa 10000 kertainen verrattuna hitsauskoneen jännitteeseen. Tutkippa vaikka jotakin sähköalan opusta ja katsele millaisia eristyspaksuuksia vaaditaan milläkin jännitteellä ettei lyö eristeestä läpi. Toivon mukaan tuollaisilla johdoilla varustetussa autossa on hyvin tuuletettu moottoritila bensahöyryjen varalta.

Link to comment

Jos tulpanhatussa on vastus ei lohdossa tarvitse/pidä olla. Esimerkiksi hiilikuitujohdoissa on vastusta itsessään joten niissä on ihan "suorat" liitokset.

Vastusta ei niinkään sytytysjärjestelmän takia laiteta vaan se on radiohäiriöiden vähentämistä varten. Jos vastusta ei ole järjestelmässä se säteilee kuin röntgentykkiradiolähetin, tosin ei niin vomakas sellainen.

 

Ja kuten jo todettu,

Hitsauksessa matala jännite ja paljon virtaa -> paksut johtimet ohuet kuoret.

Sytytyksessä korkea jännite ja pieni virta -> ohuet johtimet paksut kuoret.

 

Kipinä hyppää mistä parhaiten pääsee. Jos siis erite on ohut ja kärkiväli suuri tulee purkaus helposti piuhan läpi. Älä siis koske Opelin moottoriin kun se käy tai voi tulla tarvetta sydäntahdistajalle. Ihan oikeesti.

Link to comment
Guest turhuudenjumala

joo niin sitä se minäkin ajattelin kun kuulosti mahottoman ihmeelliseltä idealta. opel kävi kuitenkin loistavasti enkä huomannu mitään omituista käynti äänessä. semmonen parannus siinä käyntiin kuitenkin tapahtui ettei imu tarvinnut enää käyttä ollenkaan.

Link to comment
Niin se suomen kieli on kaunista. Suomenkieli ei vaan oo suomen kieltä

 

Sitten arvon kielenhuoltaja puhuu jostain suomen kielestä kuin paperipussista ikään; minun koulussaoloaikanani suomenkieli ja äidinkieli olivat vielä yhdyssanoja, eivät englantilaisittain

peräkanaisia irtosanoja.

 

..ttu mihinkään voi enää luottaa.

 

Kohta en tunne enää itseäni suomenkieliseksi.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Asentelin tänään uuden puolan, jakajan kannen ja tulpan johdot. Mittailin yleismittarilla seuraavat arvot:

 

Puolan keskeltä toiseen napaan 12,2 kohm

Puolan napojen väliltä 1,2 ohm

Tulpan johdot 0 ohm

 

Onko puolan vastusarvot ok ja voiko tulpan johdot tosiaan olla 0 ohmia? Entäpä puolan ja jakajan kannen välinen johto, sekin oli 0 ohm. Tosin se oli liian lyhyt, joten täytyy huomenna käydä ostamassa pidempi. Tulpat on NGK BCP7ET jos sillä nyt jotain merkitystä edes on. Niin ja sytkä on kärjetön. Johtosarja on aikoinaan ostettu HC:sta ja puolan pitäisi olla kärjettömälle tarkoitettu ja ostettu Motonetista.

 

t. Mika

 

ps. Hakua ja googlea käytetty, mutta varmaan vastausta en löytänyt. :-)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...