Jump to content

Koneen ja askin irroitus pallukasta?


Recommended Posts

Onnistuuko myöhäispallukan koneen ja askin irroitus yhdessä vai onko ensin tipautettava kone ja sitten vasta aski ? Tuossa vain kävi mielessä sellainen ajatus, että tipauttaisi koko tekniikan yhdellä kertaa alas, pääsenkö näin helpommalla vai ollaanko aivan hakoteillä...

Link to comment

Muistaakseni ameriikan palstoilla merkittävä osa porukasta on sitä mieltä että kannattaa irrottaa yhdellä kertaa. Itse olen irroittanut ensin koneen ja sitten laatikon enkä oikein näe etua koko paketin irrotuksessa. Varsinkin kun koneen irrotus volkkarissa on melko yleistä niin se sujuu näppärästi. Vaihteiston irrotus harvinaisempaa joten siinä joutuu ehkä enemmän vatuloimaan että mites tämä menikäään.

Voi olla merkitystä jopa sillä minkälaiset lattiat ja nosturit on käytössä, mullahan ne on huonot.

Omat kokemukset on 1600 -moottorisesta.

Link to comment

Tuon ikäsessähän taitaa laatikko roikkua myös takapäästä ylhäällä kiinni, joten isoa etua yhdessä irrotuksessa ei liene. Varhaisissa palliksissa loota on vain etukannakkeen varassa, joten ellei tue lodjua kunolla, voi saada jotain tuhoa aikaan pelkkää konetta pudotettaessa.

Link to comment

Betonilattia ja tunkki on käytössä, sitten kun auton saa työnnettyä päältä pois niin paketti liikkuisi nosturilla eteenpäin. Aikaisempaa kokemusta ei ole kuin veekasien ja niiden perässä olevien tomaattien irroittelusta ja paikoilleen laittamisesta. Niissäkin ympyröissä olen suosinut koko pakettia kerralla, niin pois kuin paikoilleen laittaessani. Noh, pitää tutkailla, toisaalta koko paketin paino voi tulla ongelmaksi eli voi tuon koneen irroitus olla yksin toimiessa sittenkin helpompi tie, varsinkin kun se pitäisi saada tulemaan alaspäin hallitusti.

 

Tuo askin takapäänkiinnitys on tietysti hyvä pointti...

Link to comment

Erkele!!! Nyt on kone irroitettu, olipa ährääminen, ensi kerralla menee paikoilleen askin kanssa koko pakettina.

 

Konetta kun taaksepäin vetelin, niin ihmettelin että ompa tuo vaihteiston akseli pitkä, vaikka koneen veti aivan taka-asentoon niin akselin booreja ei vieläkään näkynyt ja akseli vain tuntui jatkuvan loputtomiin. Lopulta meni hermo ja kikkailin koneen alas puoliväkisin ja sen jälkeen huomasin, että vaihteiston akseli oli kokonaan irti. Se oli tullut lootasta ulos koneen perässä joten ei ihme ettei kone lopsahtanut akselinpäästä ilman temppuilua.

 

Mahdoinko itse mokata irroituksessa jotain vai oliko tuo aski valmiiksi hajalla ? Mitään väkivaltaa ei siinä vaiheessa tarvinnut käyttää kun koneen taakse nyppäisin ja jo siinä vaiheessa akseli tuli nätisti koneen perässä puoliksi askista ulos.

Link to comment

Kytkinakseli on vaihteistossa kiinni päästään lyhyellä pätkällä 8mm kierretankoa. Akselin päällä on booripala, joka lukitaan seekerirenkaalla. Joten loota on niiltä osin ollut rikki. Ja nyt booripala voi olla laatikon perän pohjalla. Eli laatikosta perän puoli purkuun.

Link to comment
Kytkinakseli on vaihteistossa kiinni päästään lyhyellä pätkällä 8mm kierretankoa.
Eikös pätkä ole oikeastaan 7X1MM tai jotain muuta yhtä outoa? Muistelen että nimimerkki "jolkkon"nin kanssa tuota joskus tutkittiin.

 

Voi se mitta olla tuokin. Muistikuva oli 8mm. Just ei ole irrallista kytkinakselia kädessä...

 

Oleellisempaa on kuitenkin, että akseli on irti.

Link to comment
Kytkinakseli on vaihteistossa kiinni päästään lyhyellä pätkällä 8mm kierretankoa. Akselin päällä on booripala, joka lukitaan seekerirenkaalla. Joten loota on niiltä osin ollut rikki. Ja nyt booripala voi olla laatikon perän pohjalla. Eli laatikosta perän puoli purkuun.

 

Jees, jotain tällaista osasin varovasti epäilläkkin. Toisaalta suurta vahinkoa ei tapahtunut kun aski oli jokatapauksessa tarkoitus tiputtaa alas ja purkaa palasiksi öljyvuodon johdosta. Niin siinä vain näyttää käyvän, että kaikki pitää purkaa irti ja tarkastaa/korjata, helppo projekti, kesäksi liikenteeseen sanoivat :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...