Jump to content

Moottori vonkuu!


Recommended Posts

Kytkin ongelmat selätetty, nyt kone rupesi pitämään melkoista vonkunaa. Eli kierroksia nostaessa rupeaa kuulumaan vouuuuuuuu! Tämä voimistuu mitä kovemmat kiekat on. Tyhjänä tai alle 2500 ei ääntä kuulu. Ääni on jotenkin peltinen! Eli rupesikohan ropelli hinkkaamaan puhallinkoteloon kun työnsin konetta siitä paikoilleen vai voiko kyseessä olla laturin laakeri tai joku ihan muu?

Link to comment

Löysää laturinpantaa ja nykäset laturia taaksepäin tai tönäset, kato että hihnapyörät on suunnilleen linjassa. Käsin pyöritellessä luulis laakerivian tuntuvan. Liian tiukka hihna osaa myös ujeltaa.

Link to comment

Yks ropelli mulla on, en tiedä minkä? Osaako kukaan kertoa doghouseen kuuluvan ropellin mittoja ? Lähinnä ripojen kohdalta paksuus? Käsittääkseni niitä on ollut eri paksuudella ja doghousen on se isoin?

Doghousen kanssa ropeli missä on 35 mm leveät rivat, 30 millinen liian kapea (mulle oli joku laittanut semmosen, vaihdoin leveämpään).

Link to comment

Jos vika on ropelissa ja sen purkaa pois murtumaa ei välttämättä kaiken paskan alta huomaa vaan keskiötä on koputeltava pienellä vasaralla jolloin kuuluvasta äänestä tai sitten keskiön lattialle tippumisesta voi todeta vian ;-)

 

Itsellä jälkimmäinen tapaus kun ihmettelin että mikäs tässä mukamas on vikana...

Edited by NO H2O
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...