Jump to content

Venttilikopasta löytynyt o-rengas


Recommended Posts

Venttiileitä säätäessäni löysin vasemman puoleisesta kannesta kuvan mukaisen o-renkaan. Halkaisija on ollut n. 12 mm ja paksuus ehkä 3 mm.

WP_000751_zpsbf434165.jpg

Kone on siis type 4 AP-lohkolla. Auto on seissyt pitkään, mutta nyt ollut ajossa n. kk verran. Moottori toimii hyvin eikä savuta tai syö öljyjä. Mikähän mahtaa olla tämä renkula?

Link to comment

Huonosti löytyy tietoa netistä. Mahtaako johtua siitä, että 70-lukuisissa ilmajäähyissä ei käytetty venttiilinkumeja? Tällaiseen väittämään törmasin jotain foorumia lukiessani. Missään ei ainakaan näytä olevan myytävänä type 4 -moottoreihin venttiilin tiivisteitä.

Link to comment

Ok. Moottori on tietääkseni rempattu joskus 90-luvulla jonka jälkeen auto on jäänyt seisomaan. Varmaan tuolloin rempan yhteydessä on hankittu tiivistesarja, jossa nuo kumit sitten on olleet. Miksiköhän noita ei enää käytetä? Missään myynnissä olevassa tiivistesarjassa ei ole venttiilinkumeja. Useammalta foorumilta luin, että VW:n venttiilivarret jäävät sellaiseen kulmaan, ettei kumeille ole tarvetta. Mistähän löytäis vielä tuollaiset kumit, jos ne haluaisi uusiin vaihtaa vaikka joka venttiilille?

Link to comment

Katselin illalla varaosakirjaa ja kyllä näyttäisi vuosimallin -72 411 katalogissa olevan venttiilin kumit kannessa. Kai ne on jossain vaiheessa sitten päätetty jättää pois, kun ei niitä enää missään erikseen myydä eikä mainita.

Link to comment

Ne kumit oli muutaman vuoden kokeilu,taisivat VW:n insinöörit huomata että uudessa moottorissa niistä ei ole merkittävää hyötyä ja kuluneessa ne on jo hapertuneet ja pudonneet  pois.

Jos kuitenkin haluat sellaiset moottoriin laittaa niin mulla on niitä joitain satoja(8 mm venttiilin varrelle).

Link to comment

Jääkööt sitten kumit pois, jos niitä ei muillakaan ole ja koneet silti toimivat hyvin. Katsotaan sitten, kun avaan toisesta autosta moottorin, mitä sieltä löytyy. Jos siellä on kumit tallella, niin voihan ne huvikseen sitten uusiksi vaihtaa. Variantista en nyt viitsi konetta aukoa, kun se toimii hyvin ja tarkoitus on nautiskella ajelusta vielä niin kauan, kun säät sallii :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...