Jump to content

vauhtipyörän sorvausmittoja


Recommended Posts

Kyllä varmasti tietää, mutta ei muista tai ei ole huomannut koko postausta. Jotain 21 mm se oli, mutta kun on niin harva pää niin ei voi varmaksi sanoa. :-(

 

EDIT: Jaa, mutta jos asetelma ei ole vakio, niin sitten täältä internetin tuolta puolen on täysin mahdoton kenenkään sanoa mittaa???

 

t. Mika

Edited by mikan
Link to comment

Eikös tuota voisi selvittää siten, että ensin selvittää mikä ko. mitta on siinä vehkeessä, josta asetelma on ja sitten huomioi mahdollisen levyn paksuuseron vertauluvehkeen ja tulevan levyn välillä.

Tai sitten painaa asetelmaa vaikka prässissä, mittaa puristusvoiman suhteessa puristettuun matkaan todeten sen riittäväksi kytkimen pitämisen kannalta ja lisäksi varmistaa vielä, että liikevaraa jää vielä kytkimen irroittamiseenkin. Tähän mittaan sitten lisää vielä levyn paksuuden. Eikös se ole silloin siinä ja tulee kytkimen puristusvoimakin todettua samalla?

Link to comment

niinhän tuo onkin, testailuja tuossa hieman tein ja nyt ainakin kytkin vielä irrottaa ja toivottavasti myös pitää. Vertailu ei oikein tässä onnistunut kun ei tiedä mistä tuo asetelma on eikä tiedä tarkempia speksejä, toden näköisesti se on joku vanha viri asetelma ainakin jäykän oloinen verrattuna vakioon. Lähin kaipailin tietoa siitä että miten se oikeaoppisesti selvitetään. Nyt ollaan mitassa 21mm ja levy irtoaa kun asetelmaa on painettu noin puoleen väliin.

Link to comment

Riippuen onko kalvojousi vai jousiasetelma. Jousiasetelmassa paine lisäätyy kokoajan mitä enemmän puristetaan. Kalvojousessa paras puristus onkin vaikeempi mitata,tarvisi hyvän vaakan ja tasaisesti painavan esim mekaaninen kierrerässi tyyppisen laittee millä sen pystyisi selvittämään. Jokatapauksessa se on puristukseltaan kovimmillaansa vähän ennenkuin kalvojousi on suorana.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...