Jump to content

Ilmanvaihdon parantaminen


Guest a-p

Recommended Posts

Ongelmana on 69 mallisen kuplan ilmanvaihto. Osa on rakentanut luukun moottorin ilmanotto ritilöiden taakse ja tätä olen myös itse miettinyt. Isona haitta puolina on äänen lisääntyminen auton sisällä. Tätä varten olen miettinyt että jos laittaisi puolikuu ritilät taka sivuikkunan taakse ja sisään takaikkunan luo poisto venttiilit. Ongelmia aiheuttaa vaahto jota on tehtaalla työnnetty takapilarin sisään. Toinen on se että onko tehtaan jäljiltä minkälainen veden/kosteuden poisto tehtynä ilman vaihto kanavaan. Tietenkin saa myös tarjota yyveellä hyvä kuntoisia palasia ilmanvaihdon rakentamista varten, mikäli muu auto on purettavana.

Link to comment

Pitää laittaa tuollainen Tanhiksen kuvan mukainen tai sitten niin että tekee aukon ja laittaa pinta asennus diskantti kaijuttimen ja täyttää sen suodatin vaahtomuovilla.

Link to comment

Itse olen ajatellut sijoittaa takapenkin alle "ulospuhaltimen" yhteen rojektiin. Imuputket nousemaan takapenkin selkänojan yläreunaan ja puhallus auton alle. Itse en ainakaan ole keksinyt miksei tuo toimisi siinä missä puolikuut...

 

Rakennelman taustalla lähinnä se, että kuppeloon on tullut laitettua kohtuu paljon ylimääräistä äänieristystä ja ei sillä viitsi tehdä läppäreikää suoraan konehuoneeseen. 

Link to comment

20 vuotta sitten askartelin ensimmäiseen Kuplaani, 1200 '70 Ähtäri-look, tuollaiset ilmanpoistoreiät. Kustom -henkiset puolikuut ja niiden sisällä kaksi muoviputken pätkää, jotka porasin läpi sisälle asti. Sisällä putkien päät jäivät punaisen plyyshin alle... Toiminnasta / vaikutuksesta lasien huurtumiseen en osaa sanoa mitään. 

post-128-0-46176200-1439317994_thumb.jpg

post-128-0-64651000-1439318000_thumb.jpg

post-128-0-45709000-1439318007_thumb.jpg

Link to comment

Hyvä rupeaa tulemaan toteutuksia! Uskon itse että toimivuus on hyvä aina kun ilma pääsee jostain pois. Ketsan ajatus kuulostaa hyvältä, ainakin niin että laittaa poistoputkeen jonkun läpän. Se pitää laittaa ainakin hautomoon.

Autosta tulossa kuitenkin jonkunlainen Ähtäri.

Edited by a-p
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...