Jump to content

penkit


Recommended Posts

Kunnostelen tässä penkkejä ja nyt on ilmaantunut pienoinen kysymys?

Eli vaihdan myös kaikki pehmusteet penkkeihin.Mutta kun selkänojan ns.pehmusteet ovat aivan hyvät ja kovat niin kannattaako korvata se vaahtomuovilla.Onko kokemuksia vaatomuovista vrt alkuperäinen?

Istuinosaan laitan kyllä vaahtomuovin koska meriheinä oli mennyt todella huonoon kuntoon ja aivan lyttyyn?

post-530-13888358223063_thumb.jpg

post-530-13888358223634_thumb.jpg

Link to comment

Istuin juu ja melkein tuli jousi perseeseen sen verran rikki ne oli.Ja ne meriheinät oli ns. varisseet pois.17 vuotta niissä on tullu istuksittua ja nyt oli kyllä jo aika vaihtaa.Noi vaahtomuovit vaan näyttää ja tuntuu jotenkin niin hepposilta verrattuna noihin orkkiksiin.Vaikea päätös´kun tuli noikin nyt hommattua???Niin ja noi on muuten selkänojien pehmusteet josta nyt on kyse

Link to comment

Tuossa parisen vuotta sitten painiskelin saman kysymyksen kanssa mutta en ole kyllä katunut että tuli merihienät tuupattua roskikseen ja vaahtomuovit tilalle... Jos nyt alkais asiaa hienosäätämään jollain tapaa niin perehtyisin varmaan noihin perus istuinverhoiluihin ja pehmusteiden rakenteeseen. Omissa penkeissä tällä hetkellä on istuinpehmusteena sitä istuinkovuista vaahtomuovia ja laidat on pehmeempää.

Muistelen että varsinaisen verhoilun ja pehmusteen välissä tulisi olla vielä vanuarkista väännelty väli osa joka eristää ne toisistaan. Ainakin kankaiset verhoilut muistaakseni tykkäävät pidemmän päälle kyttyrää vaahtomuovista ja alkavat hajota käsiin... Myöskin jonkinlaista kinnaamista olen havainnut tuon vaahtomuovin ja TMI vinyylin välissä. Tai ehkä se on vaan mun perse mutta jotain kummaa joka tapauksessa. Ehkä se vanu auttais, ehkä ei. Kokeilen seuraavalla kertaa. Noi valmiiksi leikatut vaikuttaa ihan asiallisille. Ite leikkailin kanssa metrikamasta. Aika näppärästi nekin meni. Ei ole mitenkään turhan tarkkaa puuhaa. Paitti tietty ameriikassa ;-)

Link to comment

Juu Tomppa seurattu on tähän asti ,mutta rupes vaan mietityttää kun toi orkkis selkänoja istuu paremmin ja tuntuu paljon timmimmältä.Istuinosissa ei ollut mielestäni vaahtomuovin voittanutta.Heinät kun oli lähes olemattomat jo.Istuin melkein jousien päällä.Täytyy tehdä sovitus varmaan toinen orkkiksella ja toinen vaahtomuovilla.Sittenhän sen näkee ja tuntee kumpi parempi.

Istuinosat jo melkein valmiita.

Link to comment

Jepjep, selkänojat on kyllä kieltämättä kysymysmerkki.

 

Itse säästän selkänojan ruohot (tai vaihdan uusiin ruohoihin), mutta mä teenkin museobiiliä.

 

Muoto on vanhoissa ruohoissa taatusti parempi kuin vaahtomuovissa, tosin aika kivasti se muotoutuu tuon uuden TMI:n päällisen kanssa.

 

Pullealta se voi kyllä ainakin aluksi tuntua, jos laittaa oikeaoppisesti tuon väliverhoilun ja vaahtomuovin, mutta on se todennäköisesti mukavampi kuin ruoho ja asettuu jonkin ajan kuluttua oikein asiallisen näköiseksi.

 

- Tomppa

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...