Jump to content

Auton vienti


Recommended Posts

Olen viemässä toisen henkilön nimissä olevaa autoa ulkomaille uudelle omistajalle. Onko kokemusta että mitä papereita pitää mukana olla? Auto kulkee trailerilla, mutta mahdollisesti osan matkaa myös omin voimin. Ilmoitus Tulliin/Trafiin? Otanko kilvet kainaloon määränpäässä?

Link to comment
Guest Type123

Trafi & autoliitto auttaa:

 

Valtakirjan tarvitset kuten oli jo mainittu: http://www.autoliitto.fi/matkailu/asiapaperit/muut-asiapaperit/valtakirja/

 

Liikennekäytöstä poisto kannattanee tehdä etukäteen. Veroja ei kaiketi saa poikki jos et saakaan ulkomailta rekisteröintitodistusta uudelleenrekisteröinnistä? Joku varmasti korjaa jos olen väärässä.

 

Ajoneuvo on poistettava liikennekäytöstä, kun se viedään ulkomaille, eikä sitä enää käytetä liikenteessä Suomessa. Ajoneuvolle voidaan tehdä tavallinen liikennekäytöstäpoisto ennen ulkomaille vientiä.

 

Mikäli ajoneuvo on todistettavasti poistunut ulkomaille, ajoneuvolle voidaan tehdä liikennekäytöstäpoisto ulkomaille rekisteröivällä katsastustoimipaikalla ulkomaisen rekisteröintitodistuksen tai Suomen Tullin poistumisvahvistetun luovutuspäätöksen perusteella. Verokausi sekä liikennevakuutuksen voimassaolo katkeavat ulkomaille poiston yhteydessä.

 

Kun ajoneuvo on viety toiseen ETA-valtioon ja rekisteröity siellä, Trafin tulisi saada kyseisen valtion rekisteriviranomaiselta ilmoitus ajoneuvon rekisteröinnistä. Ilmoituksen perusteella ajoneuvolle tehdään ajoneuvoliikennerekisteriin liikennekäytöstä poisto ulkomaille.

 

Mikäli Trafi ei saa edellä mainittua ilmoitusta, ajoneuvon omistaja tai haltija voi toimittaa Trafiin kopion ulkomaisesta rekisteröintitodistuksesta tai Suomen Tullin poistumisvahvistetun luovutuspäätöksen. Trafissa voidaan tällöin tehdä liikennekäytöstäpoisto ulkomaille.

Edited by Type123
Link to comment
Guest Type123

No sitten pätee nuo kuusi / yhdeksän viimeistä riviä.

 

En voi poistaa liikennekäytöstä, koska joudun mahdollisesti ajamaan osan matkasta.

Edited by Type123
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...