Jump to content

Jarrut jumiutuvat


Recommended Posts

Kyseessä kupla -65.

 

Muutama viikko sitten kesken ajamisen oikea takapyörä heitti jarrun jumiin. Avattiin säädöt tien päällä ja kotona tsekattiin tarkemmin missä vika. No ei päällisin puolin missään; jarrurummut päädyttiin kuitenkin vaihtamaan lievän kierouden takia. Kaikki jarrut säätöihin ja homma jatkuu. Huomautettakoon, että eteen vaihdettiin kaikki jarruosat (pl. letkut) ja taakse uudet sylinterit pari vuotta sitten.

 

No ajettiin uutta testilenkkiä pidemmän kaavan mukaan viime viikolla; Vantaalta Lappiin asti. Reissu kulki Tampereen, Kokkolan, Oulun ja Tornion kautta pohjoiseen. Kahdella yöpymisellä selvittiin. Yli 1000 km. Ainoa ongelma oli vasemman takajarrun jumiutuminen Kalajoella. Tämä ongelma ei hermostuttanut lainkaan, toisin kuin erään nimeltä mainitsemattoman kokkolalaisen vw-klassikkoautojen varaosia tarjoavan yrityksen asiakaspalvelu.

 

Mutta joo, voisiko tuohon jarrujen jumiin olla syynä jarruletkut? Ulkoa aivan hyvän näköiset, mutta olisiko sisältä turvonneet umpeen? Vai voisiko pääsylinteri tehdä kiusaa tällä tavalla? Jarrupolkimessa tuntuu silloin tällöin pientä vatkausta vaikka kieroutta ei pitäisi olla enää missään.

Link to comment

Yksi kerrallaan jos jumittelee, niin umpeen turvonneet letkut. Niitä jarrunesteitäkin kannattaa vaihdella säännöllisin väliajoin. Uudemmissa autoissahan vaihtoväli on kaksi vuotta. Joskus on myös väärin säädetty (liian pieni välys) jarrupolkimen ja pääsylinterin työntötanko jumitellut jarruja, mutta tämä ei yleensä jumita vain yhtä pyörää, vaan piirikerrallaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...