Jump to content

Suojaputkien pitävyyden testaus


Recommended Posts

Budjettikone, köyhä rakentaja...

 

Sattuisi hyllyssä olemaan 13kpl nostimien suojaputkia. 8 niistä on lommoilla. Kaikki ei kauhean pahasti, eli tuosta saisi ehkä sarjan vielä tehtyä. Osa on pintaruosteessa.

 

Keräsin 8kpl sarjan noista, eli parhaimman näköiset. Olisiko jotain kikkaa jolla voisi tarkistaa suojaputkien pitävyyden? Että eivät vain vuoda sitten paikalleen asennettuina saumoista. Nopeasti vilkastuna näyttävät ehjiltä, mitä nyt kolmessa on pieniä lommoja...

 

Vai pitääkö tilata uudet suosiolla? Tänään olisi aikaa kasata konetta, ja jos joutuu tilaamaan niin ei tiedä koska seuraavan kerran kerkeää kasaamaan... Ei ne uudet osat kuitenkaan tälle päivälle kerkeä :(

Link to comment

kämmentä vasten painoin, ja puhalsin toiseen päähän. Löyty rikkinäinen joukosta! Lopulta sain kasaan 8 ehjää suojaputkea :) 4 suoraa, 3 hieman ruttusta ja 1 ehh... No, jospa tuo viimenenkin menee...

 

Pesin, hioin ruosteita pois, pohjamaalasin ruosteenestolla ja nyt on menossa mustaa pintaväriksi. Jos ei muuten, niin riittävän paksulla maalikerroksella pitäväksi ;)

 

Se yksi joka vuoti, oli päällepäin hyvännäköinen. Polkasin sen läjään, niin maalin alta löytyi pelkkää ruostetta... Ei ihme että vuoti.

Link to comment
Pienet vuodot suojaputkissa voi sit hyvin paikata tälleen kunhan ei repee tuosta haitarin juuresta mistä meillä lopullisesti hajosi :)

 

IMG_8406.JPG

 

Puavo @ dwl

 

Juurikin tuolla lailla hajosi itseltäkin Race putki kesällä,kone paloiksi ja kannet irti ja kaikki putket vaihtoon. Tästä oppineena (taas) joka kerta laitan uudet putket. Ei vituta yhtään se muutaman euron menetys siinä vaiheessa kun saat auton kasaan ja säätöihin ja taas purkamaan koko kone paloiksi. Vanhat ei tahdo pysyä tiviinä kun yhden kerran.

 

Jokkiskoneet on sitten eri asia,vanhat putket voi lahjoittaa taitavalle jm-kuskille sponssina :-)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...