Jump to content

Mistä sivupanelin runkomateriaalia?


Recommended Posts

Mikä ois parasta? 10 vuotta sitten tein 3mm kovalevystä, joka oli alkuperäisen kaltaista, mutta aavistuksen liian paksua oviin, eli pyrki pullahtamaan irti keskeltä oven kaarevuuden takia?

 

Oisko kellään parempaa ratkaisua, vai pitääkö tuota höylätä ohkasemmaksi?

Link to comment

Kosteussuojattua ohutta vaneria saa Tipi siitä meidän tallin kulmilta Palavanerista, varmaan hiovat ohuemmaksikin jos haluaa. En tiedä tosin riittääkö siinä sitten enää jäykkyys.

 

Testasin muuten tuon kosteussuojauksen, pistin lastulevypalan vesilasiin pariksi kuukaudeksi eikä tapahtunut yhtään mitään. Olevinaan vielä ympäristöystävällistä.

 

Puavo @ dwl

Link to comment
Guest Toheltaja

saahan kovalevyä millisenäkin... Mie tein edelliset pakuun 4mm kamasta, nyt on osa uusista leikattu jo 2mm paffista johon liimaan tosin toiset 2mm suirut joihinkin kohtaan jäykistämään.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Seppo, jannujen talli on Perloksen takana Raivaajantiellä, lähes työmatkasi varrella. Miun talli on 3km Palavanerilta, josta kävin eilen kovalevyä, jonka toinen puoli on valkea. Kestäiskö paremmin säätä, jos laittaa valkeen ulos päin ovessa. Tuosta saa myös orkkiksenkaltasen takapenkin taustan ovaaliin. Mistä vaan löytäis ompelukoneen jolla voi kovalevyä ommella, noh ehkä parsitaan käsin...

 

Niin 122x275cm levy maksoi kokonaista 12€. Paksuus n.3,5mm tuntui mutta jotenkin lerpummalta, kuin sen mistä viimeksi tein. Oisko nykyään huokoisempaa, tai sitten vain isolevy antaa periksi paremmin kuin ovipahvin kokoiseksi leikattuna. No saa nähdä pitääkö hioa ohuemmaksi.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...