Jump to content

Ilmanputsari vakiokaasariin ?


Recommended Posts

Mistä sais tuollaisen Fabrik Flo-tyylisen ilmanputsarin vakiokaasariin ?

 

5943-2.jpg (kuva napsastu HC´n sivuilta.

 

HotCarsilta tuli tollanen joskus hankittua mutta eipä oikeen sopinut vakiokaasariin (31 PICT-1). Jos jollakin tarvetta yhdelle putsarille niin YV`tä mulle.

Link to comment
mulla on noi molemmat ja hengittää paskasti...

 

:D Mistäs moinen väite? Tuollanen puuvillakangas ei kyllä ainakaan ahdista tuollaisilla tehoilla, vaan tuo hengitysongelma johtuu kyllä ihan jostain muusta... Joskus käytin hieman piristetyssä Turbounossakin tuollaista kuvanmukaista suodatinta ilman ongelmia ja tehot oli kuitenkin jonkin matkaa yli 100 hevosvoiman.

 

Tuo mopon suodatin nyt on aika pieni jo, mutta varmasti riittänee tuollaisille kuplan vakiotehoille ongelmitta. Olisihan se isompi kuitenkin parempi niin ei tarvitse olla joka viikko pesemässä ja öljyämässä.

 

edit: Putsataan ja öljytään sitten ne vapaavirtaussuodattimet asianmukaisilla puhdistusaineilla ja öljyillä, _EI_ paineilmalla.

Link to comment
Guest BugPower

tuota mopon suodatinta ei saanu toimimaan ees 50cc läppiksessä millään säädöillä ni luulis ettei kuplassakaan toimis :D

 

tuo fabric flo suodatin ei todellakaan oo hyvä kuplan vakio koneeseen se saa liikaa ilmaa tai sit liian vähän...

 

trust me...

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Suodattimia löytyy Keiteleen Koneesta ja hintakin lienee edullisempi kuin HC:ssa ?

 

Mittasin virtauspenkissä ko:n suodattimen n. 150hp. virtaavan Kuplan sylinterikannen - imusarjan ja Brosol kaasuttimen kanssa ja teoreettinen "tehohäviö" oli n. 0.5 hp.

 

Joten 1/2 hevosvoimaa ei vaikuta huonontavasti mitenkään moottorin toimintaan, päinvastoin seoksen rikastuessa yläkierroksilla estyy laihalle meneminen.

Link to comment

Normaali suodatinöljy pysyy kankaassa paremmin kuin jokin muu randomiöljy joita suodattimissa ei tule käyttää ensinnäkään. Lisäksikin, normaali läppämallinen ilmamäärämittari pelaa ihan ok vaikka saisikin öljyä/vettä tai jotain muuta ainetta lävitsensä, mutta kuumalankamittari menee pian epäkuntoiseksi öljy- tai joistakin muista pisaroista joten niissä tulee käyttää AINA kuivia suodattimia.

 

 

ja sitten ku niitä vapaavirtausuodattimia tungetaan joka riisikippoon ,niin kannattaa olla tarkka siitä öljymäärästä = ilmamassamittari ei tykkää tuosta öljystä.
Link to comment
tuo fabric flo suodatin ei todellakaan oo hyvä kuplan vakio koneeseen se saa liikaa ilmaa tai sit liian vähän...

Mielenkiinnosta haluisin tietää tarkemmin miten tää bugpowerin ilmanjakelumalli toimii. Mallissahan ei siis tarvita kaasareissa läppiä ollenkaan ja koneen tarvitsema ilmamäärä mitoitetaan ainoastaan suodattimen ominaisuuksien mukaan. Tärkeää varsinki matalilla kierroksilla ettei saa antaa liikaa ilmaa läpi muuten hävitään ainaki 20hp. Kätevää kyl ku voi pistää pelkät suppilot imusarjaan suoraan ja jollain sit vaa ruikkii bensaa lisäks. Siihenki tosin varmasti löytys joku fiksu simppeli bensansyöttömalli?

Link to comment
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...