Jump to content

Rekisterikilpien muutos-->ylimääräinen vuosikatsastus


Guest Juke72

Recommended Posts

Vaihdoin tänään kuplaan alkuperäiset kilvet ja kas, kun viimeinen numero muuttui katsastetussa autossa 4:stä 9:ksi niin rekisteriotteeseen tuli "Käyttökiellossa, määräaikaiskatsastus suorittamatta 30.11.2007 mennessä".

 

Soitin AKEen ja siellähän sitten kaveri voivotteli toisessa päässä, että "pakkoko niitä kilpiä on vaihtaa", sanoi vielä kahteen otteeseen. Piti siihen sitten sanoa vähän painavammin, että "ei ole sun rooli miettiä harrasteautoilijoiden kilvenvaihtohaluja, tällainen toiminta on laitonta rahastusta".

 

Soitin sitten paikalliselle katsastusasemalle, kun sieltä saa hyvää palvelua ja kysyin, kuinka pitkän aikaa pitää auton olla seisonnassa, ettei vuonna 2008 tehty katsastus siirry vuodelle 2007. Ei kuulemma ole enää sellaista sääntöä, eli joudun joka tapauksessa katsastamaan auton kolme kertaa kahden vuoden aikana.

 

Ei ole järkeä päässä, ei, niillä jotka näitä asioita suunnittelevat. AKEn kaveri kyseli kolleegaltaan, josko olisi jotain "kikkakolmosta", piti siihenkin sanoa että nämä asiat pitäis miettiä etukäteen eikä yrittää sitte säätää jälkikäteen, niin taas alkoi mussutus "pakkoko niitä kilpiä on vaihtaa".

 

No, Suomihan on autoharrastajien luvattu maa, loppujen lopuksi tämä ei yllätä yhtään ku tietää, että mitä vaan voi tulla vastaan, ku on tullu jo. Olis pitäny oottaa kaks viikkoa kilpien vaihdossa niin olis saanu 5kk lisää ajoaikaa vuodelle 2008...

Link to comment

Ihmehommaa...Itselläkään ei kyl käyny tuollaset mielessäkään kun tilasin vanhat kilvet..Ei sen puoleen vanhoissa ja "uusissa" vanhoissa oli molemmissa viimeinen numero sama, eli ei vaikuttanu meikäläisen tapauksessa.

 

Tuo koko AKE on nii perseestä..Eivät mitään voi kertoa etukäteen, vaikka varsin hyvin tietävät nuo jutut..Eikä käytetä sitä kuuluisaa maailaisjärkeä missään asioissa.Vituttaa kun valtio vie ja meikäläiset vaan vikisee.

Link to comment

Tee rekisteröinti katsastus joulukuussa ja saa arvonnassa tuurilla kilvet joiden viimeinen numero on 4. Seuraava katsastus viimeistään ensi vuoden huhtikuussa, eli kaksi katsastusta neljän kuukauden sisään. Ja löytyy noista katsastuskoukeroista vielä muitakin ihmeellisyyksiä...

Link to comment
Guest Mika Raussi

Elämä on vai miten se meni?

 

No joka tapauksessa hankala noita on ruveta säätämään silleen, että tämmöset harvinaisemmat jutut menis kohilleen. Vähemmistössä on paska olla.

Link to comment

Saman sain myös minä huomata,eli kaksi kertaa puolen vuoden sisällä oli katsastus kun kilvet vaihdoin alkuperäisiin ja numerot sattuivat sopivasti. Naurettavinta oli,että auto seisoi tuosta ajasta vielä talviteloilla 4kk. Olipahan hyvin katsastettu auto sitten kesällä liikenteessä. :)

Link to comment

Meillä kävi rouvan kuplalle samalla tavalla.

Konttorilla uusia-vanhoja kilpiä käteen lyödessä täti sano, että tää pitäs nyt katsastaa tällä uudella tunnuksella 8:n mukaan, vaikka onkin katsastettu keväällä.

No jätin auton talveksi seisomaan ja ajattelin keväällä sitten katsastaa.

 

Keväällä sitten setä-mies kyseli tekstiviestillä ajoneuvon tietoja ja tiedot väitti auton olevan katsastettu. HÄH?

Päätin sitten kysyä siltä porukalta jotka kilvet vie jos vie eli poliisilta.

Poliisin koneet näytti, että leimattu keväällä ja seuraava katsastus 8:n mukaan. Kysyin, että lähteekö ne kilvet vai ei?

Vastaus oli, että eivät lähde.

Soitin (eri) konttorille ja kerroin taustat. Tällä kertaa neiti meni hiljaiseksi ja sanoi soittavansa kohta takaisin.

No neiti soitti takaisin ja sanoi, että lakipykälien mukaan auto tulisi katsastaa heti 8:n mukaan, mutta jos poliisikin on sitä mieltä, että auto on leimassa niin voit ihan itse päättää mitä teet.

 

No sillähän sitten ajettiin se kesä "muka" leimattuna ja katsastettiin vasta syksyllä.

 

Järjen häivää ei yhtään!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...