Jump to content

Bändi bileisiin, kustannukset??


Recommended Posts

Pitäis järjestää bileitä, tosin vasta vuoden päästä mutta järjestelyihin täytynee varata aikaa....

 

Ois tarkoituksena saada musiikista vastaamaan kotimaista/ulkolaista cover musaa soittava laulu ja soitinyhtye.

 

Kellään kokemusta hinnoista, ja mitä tuollaiseen pakettiin yleensä kuuluu??

 

Kuitilla tai ilman??

 

kyseleepi sepi, kohta jo 49v.

Link to comment

Useammassa bändissä keikkaa puoli-ammattilaisena reilut 10 vuotta vetäneenä sanoisin että mieti ensin musiikkityyli mitä haluat bileisiin.

 

Seuraavaksi mietit kuinka pitkäksi aikaa haluat sitä livemusaa. Mitään kuutta tuntia humppaa ei kannata tilata, kun musat voi säästää ikään kuin illan kohokohdaksikin (eli 2x45min esimerkiksi kello 22 ja 23).

 

Bändeillä laskutus menee yleensä soittoajan mukaan tai settien mukaan. Älä tilaa yhtään bändiä joka lupaa soittaa mitä vain musaa kuusi tuntia putkeen! Todennäköisesti sillä rahalla ei saa kuin syntikan ja rummut sekä läjän nuotteja ja paskan fiiliksen kaikille surkeasta soitosta.

 

Kun tilaat bändiä, selvitä nämä:

 

- sopimus kirjallisena jotta ei tule kusetettua (suuntaan tai toiseen)

- äänentoisto eli PA-kamat: onko, kuinka paljon tehoa ja mitä vermeitä? (Jos ulkotilat, pitää kiloja (kW) olla järjettömästi eli mitkään matolaatikot ei käy). Löytyykö esim. mikseri itseltä, kuka miksaa, jne.

- Valot. yksikään bändi ei näytä kummoiselta jos ei ole valoja. pari 6 valon räkkiä telineineen vähintään tilaan kuin tilaan. myös valomikseri olisi kova ja savukone päälle.

- mitä soitetaan. tässä kohtaa voi sanella ihan biisejäkin, tietty bändin mukaan mutta ainakin itse ollaan treenattu jopa tiettyjä vetoja jos on ajoissa tilaaja toivonut.

- milloin soitetaan (kellonajat ja kestot suurinpiirtein)

- koska bändi paikalla, koska kamat pystyssä ja soundcheck tehty (kellonaika tähän etteivät virittele kitaroita kun pitäisi tehdä muuta)

- koska roudaavat romunsa pois

 

Nämä kun sopii niin eiköhän homma toimi.

 

Voin suositella muutamaa bändiä ainakin rautalanka osastolta halvasta kalliiseen. Omissa häissä oli kolme bändiä musataustastani johtuen ja porukat tykkäsivät. PA oli ammattilaiselta lainassa samoin kuin valot. Halpaa ei ollut mutta helvetin hyvää kyllä.

 

Keskiarvona sanoisin että humppaduo tyyliin Rampe & Naukkis (syntikka ja rummut tai joku haitari) irtoaa 500-1000 euroa ja soittavat nuoteista mitä vain.

 

Hyvän bändin voi saada sillä tonnillakin jo jos matka ei ole pitkä.

 

Suosittelen lämpimästi beat-orkesteria Lumottu Maa. Ottavat peruskeikasta tonnin mutta takaan että homma toimii kuin Agentsilla konsanaan. Sivut osoitteessa www.lumottumaa.com

Link to comment
Guest Toheltaja

Raaka-Aineen saattaa saada aika huokeella. Kiskaisee laidasta laitaan perinteistä rokkia, hitusen omaa tuotantoa sekaan kans jne. Jos en paljoo muista väärin niin luokkaa 400-700 keikasta ja keikkamatkoista riippuen. Ja kamaa löytyy soitettavaks vaikka koko päiväks.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...