Jump to content

Nopeusmittari ei toimi?


Guest ipe

Recommended Posts

Nopeus- eikä myöskään matkamittari toimi. Mistä lähden vikaa etsimään? Mittarille tuleva vaijeri on ulkoisesti ehjä kuten myös sulakkeetkin ovat ehjät. Mites tuon vaijerin irrotus ja vaihto? Vai onko mittari vain tullut tiensä päähän? Kyseessä on siis kupla vuodelta -71 tarkemmin ottaen 1302-mallinen kulkine.

 

Olisi kiva tietää mitä vauhtia ajelee vaikka sakkoja voikin olla vaikea saada? Onko mittari pakollinen varuste ja mikä olisi järkevin ratkaisu ongelmaan?

Link to comment

Ipe tsekkaa ekana kuskin etupyörän rasvakupista onko vaijeri siinä lukkosokalla paikallaan, tai onko sen neliö reikä kulunut pyöreäksi.

 

Matkamittarin muovirattaat kuluu/hapertuu vuosikymmenten saatossa. Mittaripurkuun vaan ja vika selville.

Link to comment

Tai no miksi purkaa kun mittareitahan nyt on ihan kohtullisesti kaupan tälläkin palstalla. Ja hinnat ei omastamielestäni ole ollut päätähuimaavia.

 

Ja jos nyt sattuu käymään niin että uusikin mittari on susi niin sitten purkamaan

Link to comment
Tai no miksi purkaa kun mittareitahan nyt on ihan kohtullisesti kaupan tälläkin palstalla. Ja hinnat ei omastamielestäni ole ollut päätähuimaavia.

 

Ja jos nyt sattuu käymään niin että uusikin mittari on susi niin sitten purkamaan

 

 

Ei taida tripillisiä oikein olla, saatikka splitti-ikäisiä..

Link to comment

Ja tarvittavia rattaita yms. saa joka kaupasta vai??

 

Mutta jokainen taaplatkoon tyylillään. Itse en alkaisi ihan ensimmäiseksi purkamaan mittaria jos toinen olisi hyllyssä mitä voisi koettaa.

 

Ja tosiaankin turha vetää herneitä, sanoin vain vaihtoehtoisen tavan.

 

Ja aiheessa pysyäkseni niin luultavasi on vaijeri poikki, rasvakupin reikä pyöreä tai rasvakupin sokka tippunut ja vaijeri ei ota kiinni kuppiin.

Link to comment

jos nopeusmittari toimii mutta matkamittari ei, niin se matkamittarin kayttoakselin muovinen pikkuratas on luultavasti rikki ja hapertunut pois. Niita saa metallisia uusia tai ainakin on saanut aiemmin, en tahan hataan muista mista. BFY ehka.

 

EDIT: joskus oli ccspeedometers.com floridassa mutta ei ole enaa nettisivut olemassa.

 

Jos kumpikaan ei toimi niin vika on luultavimmin vaijeriin liittyva.

 

 

Edit: pikkurattaan vaihto-ohje ja linkki sivuille mista vois saada uuden MUOVISEN rattaan jos semmoisen haluaa. Sitten tosin joutuu vaihtelemaan sita kentes 30-40 vuoden valein:

 

http://www.midsouthvw.com/TechTips/OdometerGearRR.htm

Link to comment

Otin vaijerin irti mittarin päästä ja nostin etupyörän ylös. Renkaan pyöriessä ei vaijerissa mikään liikkunut. Mistäs tämän rasvakupin löytää? Täytyykö irrottaa jotain muuta kuin jarrurumpu?

Link to comment
  • 1 year later...
Guest Poppius

Nostellaas vanhaa... Eli miten ton nopeusmittarin saa irti tuolta kojetaulusta? kaksi ruuvia jo irrotin sieltä takapuolelta. En ihan heti raaskinut täysillä repiä, kun ei heti irronnut. Voiman puutetta vai onko jossain jotain lisäkiinnikkeitä?

Link to comment
Guest Poppius

Mun nopeusmittarissa on rapistunu noi lataus/öljynpaine/vilkku merkkivalot sillee, et ne on ihan kirkkaat. Miten se väri siellä mittarin sisällä on toteutettu? Onko korjattavissa? Vai laittaisko ihan värilliset kumitutit niitten merkkilamppujen päälle?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...