Jump to content

Ruostetta ja reikiä


Guest Ozmopolite

Recommended Posts

Guest Ozmopolite

Termås.

 

Taisin ostaa aika pommin. Siis -65 1200 ostin muutama viikko sitten. Ensimmäiseni. Vai onko pohjassa usein reikiä, joiden vaikutuksesta sateella ajaessa löytää itsensä kuljettamasta muutamia litroja vettä? Varmaankin ovat reiät jonkin aikaa olleet, koska pohjalevyt ovat aika hyvin ruosteessa sisäpuolelta.

 

Jotain pitäisi varmaankin tehdä, eikös. Kuulemma jokin por15 voisi toimia hyvin, mutta tietenkin vasta sitten kun pohjan reiät on jollain tavalla ummessa. Millä tavalla reikiä (eivät kovin suuria, noin 1x2 senttiä) voisi paikkailla?

 

Haittaako jos pohjalevyt ovat hieman ohuemmat siis ruosteen seurauksena? Onko koko pohjalevyn vaihtaminen vaikea/kallis projekti? Missähän tuollaista voisi teettää tai onko jossain Tampereen lähellä sellaista huoltopaikkaa jossa itse voisi huhkia?

 

Laitan kuvia siitä kunhan ehätän. Suurkiitokset kaikista vinkeistä!

 

PS. Onko aika törkeä asioiden vääristely normaalia kupla-kauppoja tehtäessä? Kuuluuko se asiaan?Vedätetään sen verran kuin osataan.. jos ruostetta ei osaa etsiä oikeista paikoista niin osaapahan sitten seuraavalla kerralla..

Link to comment

Ei vääristely kuulu kuplakauppoihin sen erikoisemmin kuin muuhunkaan autokaupaan. Eli aivan täysin tapaus ja myyjä kohtaista.

 

Pohjalevyn reikiä voi hitsata paikkalapuilla umpeen samaan tyyliin kuin ruostekorjausropaajat tekevät. Kuplaharrastajat yleensä vaihtavat pohjalevyn puolikkaat, jotta lopputulos ei muistuta golffi-/voort-/oopeli-/nissan-/jm-harrastajien tuotoksia (oikeasti vanhoissa kuplissa toki alkuperäistä pohjalevyä vaalitaa tiukemmin). Pohjalevyn puolikkaiden vaihtaminen ei ole vallan suuri työ, eivätkä tarvikepaltakaan ole kalliita, mutta valitettavasti yleensä kuplassa ei vain ole pelkästään reikiä pohjassa, vaan mätää löytyy enemmänkin. Pahimmassa tapauksessa joku ruosteropaaja on jo ehtinyt hitsaamaan alustan ja korin yhdeksi puuksi...

Link to comment

Vettä voi tulla autoon myös pelkästään vesisateessa seistessä. Katso etuluukun tiivisteet ja kromistojen kiinnikkeet sekä etuluukun alta oven ja etulokasuojan väli pääsekö sinne vettä. Sieltä se pääsee valumaan sisälle. Etuluukun alta on tosin monta muutakin paikkaa. Samoin takaikkunan ja ovien tiiveys kannattaa tutkailla. Mulla on kokemuksia noista paikoista.

Link to comment
Guest Puh2008
Taisin ostaa aika pommin. Siis -65 1200 ostin muutama viikko sitten. Ensimmäiseni. Vai onko pohjassa usein reikiä, ....pohjalevyt ovat aika hyvin ruosteessa sisäpuolelta

Itse purin "pommin" ja vaihdoin toisen puolen pohja pellin. Toiselle puolen vaihdoin akun kohdalle pellin ja lisäksi paikkasin pahimmat kohdat ottamalla lahon palan pois ja hitsaamalla suorasta pellistä paikan tilalle.

Lisäksi poistin ruostetta sitruunahapolla. Tosin pohjapellin tapauksessa toi happo on vähän vaikeampaa sen vaikutuksen hitauden takia.

Juttuja ja kuvia voi käydä kauhistelemassa osoitteessa http://www.koti.mbnet.fi/puh2008

Kuvista voi nähdä, ettei tuo MAU:kaan ihan ehjä peltinen ollut.... ja jotenkin vaikuttaa, että nuo samat paikat menee puhki jos ovat mennäkseen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...