Jump to content

Vesiruiskutus


Recommended Posts

Vesiruiskutus korkeapuristeiseen vaparibokseriin? Esim. 2332cc katukone jossa 12,5-13:1 CR jotta FK-89 tapainen nokka toimis kunnolla :D Kuolleena syntynyt idea? ;)

 

Jos olisi budjetissa varaa myös niin voisi kokeilla nikasil pyttyjä ja mahdollisesti squishy mäntiä, jolloin teoriassa korkea puristus toimii kadulla ilman suurempia lämpö-ongelmia.

 

Ajatusleikkiähän tämä on vain..

Link to comment

Ne jäähdyttimen pintaan ruiskutettavat jutut on oikeesti ihan höpöhöpöjä käytännössä. Kohta pitäisi olla tulossa muutama esimerkkiartikkeli tuollasen kunnon setin toiminnasta, itse sain viri-dieselissä pakolämpöä tippumaan 100 astetta ja softatuunatussa 1.8T koneessa saatiin tippumaan ahtolämpö rata-ajossa yli 70 asteesta 30:een, ja lisäksi koneessa on mahdollista käyttää ruiskun avulla suurempaa sytkäennakkoa ja/tai ahtopainetta.

 

Eiköhän se ilmajäähyssäkin pelaisi ja etuja tuon ruiskun avulla tulee juurikin tuosta korkeammasta puristuskestävyydestä lisäjäähdytyksen (höyrystymisen) ja metanolin ansiosta, suurimmat edut tulee epäilemättä ahdetussa mutta en epäile etteikö ruisku pelaisi kireessä vaparissakin.

Link to comment
Mites käytännössä jos kuumaan sylinteriin ruiskuttaa kylmää vettä, halkeaako sylinteri helpommin? En mää näistä mitää tiiä :o

 

Ei ainakaan mulla ole haljennut, mutta en kyllä huomannut tehoissa tai lämmöissä mitään eroa. Ehkä jokunen kymmenen astetta putosi. Kokeilin puhallinkopan sisään ruiskuna sekä kansien päälle......Uskon kyllä toimivan tuosta saa jos jaksaa miettiä ja toteuttaa sen ihan ajatuksen kanssa.

 

-M

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...