Jump to content

Porshemoitu kupla


Recommended Posts

Jostain syystä eksyin hetkeksi jonkun googletuksen tuloksena suoli24 palstalle ja sieltä hyppäs seuraavaa silmiin...

 

 

---clip---

 

No toimiihan se kuplassa21.10.2008 21:28 Niinkuin possossakin. Haminassa oli -80 luvulla liikenteessä Kupla porschen 6 syl. boxerilla. Kupla oli mallia 1303. Kannattaa vahvistaa korirakenne,(helmoihin palkit,niinkuin avomallissa,ja koriin ja jousitukseen tukeutuvat turvakaaret.) Alustaksi käy 944 posson alusta nikaleet.Mm.takatukivarret,etutukivarret ja jarrut. Nämä 944 porschen alustaosat käy lähes heittämällä 03 kuplaan,koska ne ovat samanlaiset. Vain vahvemmat.Samalla saat siihen kunnon jarrut. Kone mahtui kuplanpellin alle kokonaan,lukuunottamatta pysty puhallinta,josta jäi näkymään yläreunasta n.8-10 cm rekkarivalon alta. Kone oli muistaakseni 2.7 litranen,jolla suorituskyky oli aika muikea. Auto oli aivan uskomattoman hieno ajettava,(alustan,jarrujen,korin jäykkyyden ja vant./renkaiden ansiosta). Se myytiin sittemmin jonnein mikkelin seudulle,ja vakio tekniikalla. Rekkari oli ntt-41. Mutta,se ei ollut laillinen,koska vastaavista asennuksista ei ollut kokemusta. Vaikka oli tehty lujuus laskelmat,ja alusta oli täysin Porsche 944 mallista. Vaihdelaatikko oli muistaakseni porsche 901.

 

---clip---

 

 

Tunteekos joku tämän kuplan? Joskus 90-luvun puolivälissä olin vähällä ostaa jonkun kuituviritelmä1303:n ja siinä oli kuulemma ollut joskus 6-sylinterinen Porschen kone ja kiinnikkeetkin oli tallella, mutta tässä ei ollut 944 jarruja eikä myöskään 5-vaihteista Porschelootaa. Kuva-arkoistoistani pääsen kyllä illemmalla kattomaan olikos ton kuplan rekkari just toi tekstikaappauksessa mainittu vai ei...

 

Kunhan aikaani kulutan tyhmiä kyselemällä:)

Link to comment

Tossa joku 7 vuotta sitten amisaikoina oli jyväskylässä autopuolen (oisko ollu opella) semmonen kupla possun rojuilla. Vehje oli täydessä ajokunnossa mutta oli tuolloin peltipuhtaaksi hiottuna peltipuolen hallissa odottamassa maalia päälle. Siinä ainakin oli porken 6 kone/loota, levyjarrut porsche satuloin joka nurkassa, kasaanpainuva rattiakseli (03? mallinen). Tuo vehje oli siis ihan peltiä lokareita myöten ja tais siinä olla vuksitkin alla.

Link to comment

Juuh, kuvassa miltä näytti kesällä 1993 kokkolassa. Joku viritetty 1700/1800 kone oli tuolloin takaluukun alla.

 

Tätä kuplaan en ole etsimässä/metsästämässä, tuli vaan nettigoogletuksen yhteydessä esille ja yllättäen sama jota olin joskus nuorempana ostamassa jne...

post-2563-13888361503889_thumb.jpg

Link to comment
Oliko tuo kone myös katsastuksissa paikoillaan autossa?

 

Mutta,se ei ollut laillinen,koska vastaavista asennuksista ei ollut kokemusta. Vaikka oli tehty lujuus laskelmat,ja alusta oli täysin Porsche 944 mallista.

 

Tuosta vois ymmärtää ettei ollut.

 

t. Mika

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...