Jump to content

Hionta pasta


Recommended Posts

Autuaassa Amerikan maassa oli 15v sitten myytiin palvelua, jossa vakio pässinsarveen ajettiin paineella jonkin sortin jäykkää hiontapastaa, jolla imariin saatii kasvetettua sisäreikien kokoa. Samalla kanavan muoto parani & silottu.

 

Isojen poikien mukaan kotimaassa tämmöstä hionta mömmöllä tehtävää alumiinisten imusarjojen tuunaista ei ole saatavana. Pitääkö huhu paikkansa? Mites ah niin rakas länsinaapurimme? Onko Ruåtsissa vastaavaa serviseä tarjolla?

Link to comment

Extrude honing muistaakseni oli termi, koitan googlailla lisaa. Viime vuonna oli ainakin Performance Racing Industry messuilla Orlandossa esilla. En oikein tieda onko siita oikeasti hyotya, mutuna sanoisin etta kasipelilla tai ohjelmoidulla CNC koneistuksella sais tarkemman, ja optimaalisemman tuloksen. Noita 4 ja 5 akseli CNC laitteita oli siella messuilla yllinkyllin tyrkylla, ja naytosluontoisesti ne sorvaili siella sylinterikansia ohjelman mukaan... hieno kattella, ei tartte minkaanlaista ihmisen kosketusta. Pulttaa kappale kiinni liikuteltavaan telineeseen ja paina nappia, ja lahde lounaalle... kone tekee kaiken :) Toki eka raakaversio pitaa tehda kasin, josta kone sitten ottaa mitat.

Link to comment
Extrude honing muistaakseni oli termi, koitan googlailla lisaa. Viime vuonna oli ainakin Performance Racing Industry messuilla Orlandossa esilla. En oikein tieda onko siita oikeasti hyotya.

 

Results have demonstrated that such increases can exceed 30 percent on aluminum intake manifolds and 25 percent on cylinder heads.

 

Dääm :/

Ei riitä virtauksen kasvu, tuolla töfnällä ei kyllä kanavaa paljon kasvateta milleissä. Tarkotus olis käyttää alkuperäsia pässin sarvia Typ-1 koneessa, mutta niiden sisältä portaaminen merkitsisi ensin katkaisemista, sitten vasta porttaamista ja lopuksi taas alimiinileipurilla käyntiä. Sisältä hionta "pastalla" kanavan kasvatus kiinnosti siksi.

No tulipahan tämäkin selvitettyä... R.I.P idea puolestani.

Link to comment

1300 ja 1600 pässinsarvissa on mittaero kanavassa. Kouvolan nurkilla pojat oli sahaillu noita poikki ja mittaillu.

 

1600 pässistä jos avartaa molemmat päät, niin max teho mitä semmosista on saatu ajettua tehoa läpi penkissä on n100hp. Se jos taas katkasee sarven ja porttaa kanavan päästä päähän, niin arvot kasvaa, mutten tiedä minne asti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...