Jump to content

Pallon kysymyksiä


Guest Palloilia

Recommended Posts

Guest Palloilia

Moikka!

 

Eli bensamittari ei toimi, johdot näyttäs olevan kunnossa mittarilla, mutta mistä pääsee käsiksi tankin anturiin? pääseekö tavaratilan kautta ylhäältä luukusta, ryömin auton alla ja en kyllä löytänyt koko anturia.

 

Ja sitten jos näihin saisi vastauksia viellä niin olisin kiitollinen.

 

Eli pitääkö tuossa pakkivalojen toimia? Polttimoita ei ainakaan valoissa ollut.

 

Pakoputki pitäisi myöskin uusia, mikä tuohon olisi kannattavin vaihtoehto kun lämmönvaihtimia en tarvitse eli ottaisin ne pois.

 

Ja kyseessähän on -74 1,8 pallo.

Link to comment

Pakkivalon pitää toimia jos sinulla sellainen on asennettuna auton persiiseen. Ellen väärin muista peruutusvalo tuli pakolliseksi jotain 80luvun paikkeilla.. Aiemmin jo samasta asiasta kirjoitinkin mutta en nyt aivan tarkkaan muista. Mutta velipojan amazonissa vedettiin kilikolipullolla ennen katsastusta peruutusvalo "pois" takavaloista :D ja hyvin meni läpi. Ei kaunein ratkasu mutta oli kuitenkin hommaamassa kokopunasia valoja niin ei ollut väliksikään pilata vanhoja.

 

Ja todennäköisesti anturi löytyy tankin päältä.. ja lämmönvaihtimien poistamisesta tulee kitinää konttorilla ellet sitten saa jotenkin muuten hoidettua huurteenpoistoa.

Link to comment

Niin ne katsastusmiehet usein luistaa hommistaan.

silloin kun mulla oli '71 1302:ssa alkuperäiset takavalot, joissa myös peruutysvalo, ei ongelmia.

Kun vaihdoin ns. kokopunaset ilman peruutysvaloja, alkoi viskaalit ihmettelemään, että mitä että.

Ja se '74 paku ei koskaan kiinnostanut takavalojen osalta, vaikka siinä peruutusvalot olikin ....toimimattomana.

Link to comment

Ei tarvitse peittää vaikka katsastushenkilökin niin saattaa väittää monissa-70 luvun alkupuolen VW:ssä oli tehtaalta lähtiessä kirkkaat takavolojen alaosat mutta ei kytkinkintä,johtoja eikä polttimoiden kantoja.

Mittarin anturi on tankin päällä mutta luukkua siinä ei ole,moottori irti,tankin ja moottoritilan väliseinä pois ja tankki irti,sitten pääsekin jo anturiin käsiksi,tai toinen korjaamokäsikirjankin antama voihtoehto on tehdä luukku oikeaan kohtaan.

Link to comment
Guest Palloilia

Huurteenpoistona on jo ennestään semmonen pikku puhallin kojelaudalla :D Ja lisäksi myös asennettavana tollanen purjeveneestä otettu wallas marin lämmitin. Nuo lämmönvaihtimet on niin mädätkin. Olen katsonut noita käärmeenpesä putkistoja, niissä ei lähde putket pytyiltä asti eli onko ne kaikki tarkotettu toimiakseen lämmön vaihtimien kanssa?

 

Avasin uudestaan nuo takavalot ja ei siihen saa poltintakaan kun ei oo kantaa. Taidanpa vetästä sitten punasta noihin. Oishan noi kyllä hyvä toimia, täytyy vielä katsoa löytyykö tuolta laatikosta anturia.

 

EDIT Tuplat tuli perkele

 

vwagen eihän toi nyt noin paha homma voi olla et noin paljon täytyy purkaa. Voi vide sentään, mihin kohtaan se luukku tarkkaan ottaen täytysin tehdä?

 

Niin ja tosiaan mistä saisi korjausoppaan tuohon ostettua?

Link to comment
Guest janie79

Ei ole suomenkielistä versiota. Haynesin kirjasta VOI olla, mutta ne on melko kökköjä ja suppeaakin suppeampia. Suosittelen vahvasti mainitsemaasi tapaa, sanakirjaa+bentleytä. Siinä on kuviakin, ettei ihan koko ajan tarvi tavata =)

Link to comment
Guest Palloilia

Jeps taidanpa tilata tuolta bookplussan kautta tuon bentleyn kirjasen, vaikka aika hinnakas onkin niin tarvitse sitten koko aika tulla täältä kyselemään ;) tänks

 

EDIT: ei saakkaan tuolta bookplussasta muutako HAYNESIN manuaalia ja ulkomailta taasen en haluaisi tilailla, täytyy sit varmaan toi haynes tilaa, kai tostakin kirjasta sitten jotain selviää

Link to comment
Guest Palloilia

Noniin tein pienen luukun nyt tuolle bensatankin anturille, kun se tarkka paikka selkis. Ihmettelen kyllä miksei jo tehtaalla ole tuohon tehty pientä luukkua...tiedä sitten.

 

Mutta nyt pitäs sitten selvittää, että mikäs tuossa on vikana. Päällisin puolin näyttää koho liikkuvan ja olevan kunnossa.

Anturiin tulee kaksi johtoa, virtaa ei noihin johtoihin tullut kun kokeilin laittaa virrat päälle. En kyllä tiedä kuuluisikaan vai toimiiko tuo jotenkin ohmi määräisesti???

Link to comment

Kyllähän bensamittari toimii vastusperiaatteella mutta mitäs se anturi vastustaa jos ei sähköä tule alun perinkään? Eli etsi vikaa väliltä sulaketaulu->anturi.

Link to comment
Guest Palloilia

Oon kokeillut anturin päästä niitä kumpiakin johtoja laittaa maihin, mutta mittarissa ei tapahu mitään.

Putsasin kaikki sulakkeet ja kannat, kaikista sulakkeista kyllä menee virta läpi kun virrat ja valot on päällä.

Link to comment
Guest Palloilia

Nyt on testattu mittarista kummatkii johdot, kumpaanki tulee virtaa ja kokeilin myös yleismittarin piipperillä ja kummastakin johdosta menee yhteys taakse bensa anturille omiin johtoihinsa.

 

Mistä tuo sen maadottaa?

 

Perkule kun näistä sähköistä mitään tiedä.

Miten saan selville nyt kummassa on se vika???

Link to comment
Guest Palloilia

Otin johdot mittarista irti ja kokeilin.

 

Edit: pitäs tietää että minkä piuhan maadotan mittarilta et näkis toimiiko toi mittari nyt ees kipinää vaan sinkoili kun noita kokeilin maadotella

Link to comment

Minulla ei tule tuota johtoa tankilta mittarille. Eikä mikään johto tunnu olevan ylimääräisenä. Eli mitä kautta se johto lähtee sieltä tankilta? Käykö se ollenkaan konehuoneen puolella vai lähtee suoraan tankilta pohjan kautta eteenpäin? En ole löytänyt tankin ympäristöstä yhtään sinnepäin menevää johtoa.

Link to comment
Guest Palloilia

Pistin sitten perkele anturin, luukut ja mittarin takas kiinni kun ei ammattitaito riitä mulla selvittää eli luovutin. Eikä oikeestaan hermokaan kestänyt :D

 

Vois tehä tankkiin reiän ja laittaa siihen tikun ja dippailee sitä siellä niin näkee paljonko sitä bensaa siellä pohjalla on. Onpaha varmin ja eipähän ole sähköt vittuilemassa siinä

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...