Jump to content

0551

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 0551

  1. Hienot kannet !! Venttiilokopat vielä hienommat. Laita Alex kuvia niistä !!!
  2. Aikoinaan ihan sama vika. Pumppu oli muistakseni Facetti. Paineensäädin väliin, ja "lorotus" loppui.
  3. Tein omaan autoon ensin huonekaluputkesta mallit ryssänmutkilla. Kun malliputket olivat kaikin puolin heppailtu kasaan, kiikutin seuraavana aamuna putket hytikkafirmaan. Iltapäivällä hain hydrauliputkesta mallien mukaan taivutetut uudet putket, jotka illalla ruuvasin autoon kiinni. Sopivat todella vähäsellä työllä aivan kuten malliputketkin. Jotain pientä piti ehkä mutkia säätää, mutta pääasiassa sopivat "heittämällä". Letkuja varten hain hytikkaliikkeestä ensin sopivat liittimet ja rautakaupasta kiepin kasteluletkua. Kasteluletkuista tein mallikappaleet oikeine liittimine. Hytikkafirmassa kehuivat että oli helppo tehdä letkut mallien mukaan, ja mä sain kerralla oikean pituiset autoon sopivat letkut.
  4. Vanteet ja väri ainakin oikeat. Hieno löytö. Kiitos kun postasit kuvan. Koetin itsekin löytää kuvaa omista arkistoista, mutta ei tärpännyt. Mulla kyllä pitäis olla siitä kuvia Pälkäneen tapahtumasta. Vuosi oli silloin muistakseni -95.
  5. Imusarjojen suunnittelusta ja kehityksestä voi lukea lisää http://forums.pelicanparts.com/porsche-911-technical-forum/932541-triumph-itb-aem-infinity-project.html Tuo oli hieno projekti ja lopputulos onnistunut, mutta imusarjoissa läppärunkojen pintaa olisi mun mielestä kannatanut kallistaa siten, että läppärungot olisivat tulleet pystysuoraan. Nyt ne jäävät tuossa hieman kallellee koneen keskellepäin. Tuo on kuitenkin vain pieni kosmeettinen juttu. Noi on hienot imarit ja asennuksesta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen projekti. Hintoja jos joku kauhistelee, niin kurkatkaapas saksan e-bayhin mitä kolmekurkkuset webrut maksaa. Ruisku saattaakin olla yllättäen halvempi vaihtoehto, jos pitää tyhjästä lähteä liikkeelle. Onko muuten noi tämän auton kaasarit Webrut vai Zenithit ? Saisiko myös hieman lisätietoa koneesta ? Koko ja nokka-akselit ?
  6. Auton ja omistajan tuntee täälläkin varmasti moni. Minä en. Näin auton 90-luvulla Pälkäneellä. Omistaja/rakentaja kertoi ABS:n olleen katsastuksessa vaateena takalevyjarruille. Auto oli vihreä kolmepuolaisilla vanteilla. Siinä oli kaikenlaista muutakin erikoista. Muistaakseni moottorissa ruisku, joka siihen aikaan oli jotain todella edistyksellistä. Imusarja kiersi flektikopan muotojen mukaisesti ja keskellä ylhäällä oli läppärunko. Auto oli (vanteita lukuunottamatta) hieno ja hyvin tehty. Toivottavasti joku auton ja omistajan paremmin tunteva näillä kuvauksilla osaa kertoa tarkemmin jarruista ja tietää mahdollisesti rakentajan yhteystiedot.
  7. Eli pitäisi olla nopeuden mukaan säätyvä taka- tai miksei etujarrujen paineensäädin ? Kaikki manuaalisesti ajon aikana säädettävät ovat tietääkseni tieliikenteessä laittomia. Tuleeko tämä edes katuautoon ? Oliskohan kuitenkin ABS paras ratkaisu. Suomesta pitäis löytyy ainakin yks ABS jarruilla katsastettu Kupla.
  8. Mistä maailmalta halpistapit tulivat ?? E-bayssä myydään myös käytettyjä tappeja. Olihan nämä varmasti uusia. Joskus e-bayn ilmoituksista vaikea huomata, ettei kyseessä olekaan uusi osa. Myyjiltä maininta osan alkuperäisestä käytöstä unohtuu joskus aivan sinne ilmoituksen alaosaan, jolloin se saattaa vielä aivan vahingossa tulostua muuta tekstiä pienemmällä fontilla ;-)
  9. http://www.torafors.com/kierretykalut.htm 18 euroa kappale
  10. Mielenkiintoinen vaihtoehto. Olis ainakin helppo hankkia kun IKH melko lähellä. Kuvista tihrusteltuna ilmeisesti melko samanlainen kuin AP:n? Osaatko vielä tarkentaa miksi et portteria tuolla nostaisi ? Mikä siinä epäilyttää ? Kysyn ihan mielenkiinnosta. En epäile arviointikykyäsi. Toinen mikä ihmetyttää, niin IKH:n sivuilla kerrotaan sen olevan "paineilma/hydraulinen". Lisäksi mainitaan että "sisältää hydraulipumpun ja jalkapedaalin". Siis missä mielessä tuo on paineilmatoiminen ??
  11. Voisiko tuosta "peltisepän nosturista" saada hieman lisätietoja. Ilmeisesti toimii hydrauliikalla. Käsi- vai sähköpumpulla ?? Näyttää melko kompaktilta ja keveältä. Varmasti helppo siirtää ja tarvittaessa varastoida vaikka seinän viereen pystyyn, mutta kuinka tukeva se on ?? Muuten olen Lassen kanssa samoilla linjoilla, hallitunkilla ja tavallisilla pukeilla pärjää jo aika hyvin.
  12. Onko kytkinkopan tarvitsijoille oleellista saada tuollainen Getrag juuri siinä olevan alennusvaihteen takia, vai miksi ? Jos alennusvaihde ei ole olellinen, niin sittenhän uudemman pallokeulan laatikon irtonainen kytkinkoppa voisi toimia jopa paremmin, vai ?? Mulla on aikoinaan ollut tuollaisia parikin. Toisessa oli noita koneen alle tulevia jalkoja hitsailtu. Ne olivat ilmeisesti murtuneet ihan alkuperäisessä käytössä. En tiedä kestävätkö sitten dyno-käytössä. Kytkinkopat oli myös melko ahtaita. Muistelisin, ettei ainakaan siihen toiseen olisi ollut edes mahdollista asentaa kytkintä. Toisessa oli paikat kytkinhaarukalle valmina aivan kuten ekan viestin kuvassakin.
  13. Mitkä on kapeet aluvarret ?? Eikö 944:n kapeet takatukivarret oo aina peltiä, eli vastaavat kuin IRSsi Kuplan ? Siis onko jossain 944:n mallissa kapeet IRSsi Kuplan tukivarsia vastaavat alumiiniset tukivarret ?? Turbossa ja jossain uudemmissa on alumiiniset tukivarret, mutta nehän on paljon leveemmät.
  14. Kyllä se voi hyvinkin tulla itestään jos käyttötangon lukitusmutteri on löysällä ja tanko pääsee pyörimään omia aikojaan. Tottahan toki. Toisille voi ihan "itsestään" tapahtua mitä vaan.
  15. Jeps, jarruvalojen palaminen todellakin todistaa vian todennäköisimmin olevan pääsylinterissä ja liian pitkässä välitangossa. Oletin jotenkin vian tulleen itsekseen alkujaan toimivaan autoon. Tuo vika ei kuitenkaan tule itsestään.
  16. Syy voi olla umpeen turvonneiossa vanhoissa jarruletkuissa. Jarrun painaminen kehittää järjestelmään niin paljon painetta, että nestettä menee tukkeutuneista letkuista läpi jarrusylintereille. Kun nostat poljinta, niin jarrujen palautusjousien voima ei riitä puristamaan mäntiä niin lujaa, että neste palautuisi tukkeutuneiden letkujen läpi takaisin pääsylinterille. Ajossa jarrujen jo vähän laahatessa neste lämpenee ja tilanne pahenee. Nesteen laajetessa jarrusylintereissä jarrut menevät itsestään päälle pikkuhiljaa entistä kovempaa, kunnes pyörät ovat lukossa. Helpoten varmistat vian olevan tukkeutuneissa letkuissa avaamalla vähän jarrujen ilmausruuveja silloin kun jarrut alkavat jumittaa. Jos letkut tukkeessa ja jarrusylintereissä painetta, niin ilmausruuvista spruittaa vähän nestettä ulos, jonka jälkeen jarrut eivät enää jumita. Mun käsittääkseni varsin yleinen vika. Kerran sattunut omalle kohdallekin.
  17. Jos nyt muistan oikein, niin satulan kannakkeet piti tehdä 10mm paksusta levystä. Silloin satula asettuu levyyn nähden keskelle. Toki jos laakeripesiä sorvailee, niin silloinhan voi ehkä levyn paikkaa siirtää ja 8mm paksu kannake riittää.
  18. On noi Porschen käyttämät Brembon satulat siinä mielessä ylivertaiset, että ne ovat kevyet, tukevat ja männille on pölysuojat. Samoja ominaisuuksia ei löydy ihan kaikista muista 4-mäntäsestä satuloista. Niin, ja se ferraarikin käyttää Brembon satuloita, joten joissakin tapauksissa on todellakin ihan sama onko jarrut Porschesta vai Ferrarista.
  19. Jeps, kuten Dennis totesi, niin ainakin mun L36 Azurblaussa on vaaleempi verhoilu ja penkkien rungot oli myös vaaleemmat.
  20. Yllä lähettämästä linkistä löytyy oheinen kuva. En tiedä auttaako nuo tiedot oikean värin sekoitusta.
  21. Juu, olisko toi väri pastellgrün L11. En oo pöpilisti, joten en varmaa osaa sanoo noista väreistä, mutta hieman epäilen tuota penkin runkojen väriä. Onkohan oikeesti olleet alkujaan vihreät. Jospa joku on niitä maalaillut jälkeenpäin. Lähettämäsi linkin kuvassa värit ovat mun mielestä kohdillaan. Penkin rungot kuuluu olla ruskeat. Mitään koodia en kyllä niille tiedä. Linkkejä: http://vochitos.org/vwcolors.htm http://karmannghia.org/paint_chips.html
  22. Sivuprofiili avona hämmästyttävän linjakas. Jotenkin tuli heti vanhat avo-Vetet mieleen. Täältä ääni tasaselle perälle. Noi kattokourujen kohoumat scuuppeina rumia.
  23. Hyvin se sitten on kestänyt. Pientä sarkasmia oletan tuossa olleenkin. Mulla itellä myös todella vanha Telwin. Välillä hitsattu paljon ja välillä seissyt pitkään käyttämättömänä. Joutsenkaulaa ja letkuja on uusittu pariinkin kertaan. Nyt se alkaa jo olemaan melko loppu, joten uus pitäis hommata. Tämä oli siihen oikein hyvä keskustelu. Vahvasti tuntuu äänet menevän Kempille. Ydintäytelankahitsaus ei munkaan vaatimattoman kokemuksen perusteella sovellu autopeltihommiin. Paksummissa (yli 3mm) materiaaleissa toimi paremmin, mutta räiski todella paljon. Parhaimmillaan ehkä ulkona jossain "tallin takana traktoria" korjatessa, mihin kaasupulloa ei jaksa kantaa ja missä kova tuuli veisi kaasun.
  24. Jos nyt oikein muistan, niin mulla oli kyseinen kombinaatio ja hyvin mahtui. Aivan 100% varmaa en voi luvata, sillä tuosta on jo pari vuosikummentä ehtinyt aikaa vierähtämään.
  25. 0551

    madallus

    Näyttäisi olevan kierretanko jousipakan tilalla. Olettaen, että keulassa on perinteiset säätöpalat, niin tuo on helposti toteutettu jättämällä josipakkaa kiristävän pultti paikalleen. Uran vaan tulee olla riittävän pitkä, että jousipakka pääsee kiertymään vapaasti. Jos hyvän tekee, niin vanhan pultin tilalle sorvaa uuden, joka on yhtä paksu kuin ura leveä. Silloin se estäisi päittäisliiketteen kunnolla. Alkuperäinen säätöpalan pultti taitaa olla jonkin verran ohuempi verrattuna uran leveyteen. Mutta mutta..... kun tota systeemiä funtsii ja katselee noita kuvia, niin eikös tuossa vanhat jouset akselipukin sisällä toimi kallistuksenvakaajina. Eli pyrkivät pitämään tukivarret molemmin puolin samassa kulmassa. Mielestäni noiden koilovereiden oikea käyttö edellyttää kierretagolla tukivarsien kiristämisen etuakseliin. Kierretangon kireys ei kuitenkaan saa estää tukivarren vapaata liikkumista. Siksi tod. näk jossain noista linkeistä katselin, että kierretangon päässä mutterin ja tukivarren välissä oli laakeri.
×
×
  • Create New...