Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  2131
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KimmoH

 1. KimmoH

  Baja

  Keulasta korotus siistitty ja piilotettu. Samalla paikkaantui muutama ruostereikäkin. Takapää oli katkaistu edellisen sepän toimesta vähän miten sattuu joten fiksailin molemmat puolet suurinpiirtein samannäköisiksi vaikka jäävätkin lokareiden alle piiloon. Isoimmat peltihommat alkais olla tehtynä. Muutamia ylimääräisiä pikkureikiä pitää vielä täppäillä umpeen ja sit vois kertaalleen koekasata kuitujen ja tekniikan kera ennen kuin alkaa suunnittelemaan alustan maalausta.
 2. KimmoH

  Baja

  Tänään oli tarkoitus pitää välipäivä. Pikkuisen piti käydä kuitenkin nykertämässä. Siistitään vähän tuoltakin suunnalta.
 3. Jees, tuollaista kollektoria olen omaankin etsinyt. Pitääpä tsekata CSP:n sivut.
 4. Hyvältä näyttää! Onkos toi 4-1 kollektori myös Marteliuksen hyllystä, ilmeisesti jousikiinnitteinen muuhun putkistoon ?
 5. KimmoH

  Baja

  Perjantai illasta valmistui oikeakin puoli.
 6. KimmoH

  Baja

  Vasen helma alkaisi olla tarpeeksi hyvä.
 7. KimmoH

  Baja

  Ylä- ja alasaumat on jo hitsattu umpeen. Samoin helmojen takapäädyt on jo kasassa.
 8. KimmoH

  Baja

  Oikea puoli täppäilty kasaan kahvitunnin aikana.
 9. Onko jotain valmiita käyriä ja jos on, niin mistä hommasit ? Joutunee tuohon baja projektiin itse vääntelemään putket, kun haluttua mallia ei valmiina taida enää saada mistään.
 10. KimmoH

  Baja

  Mastonin 1K etch primeria, kilinkolinpurkissa, oon käyttänyt reilu 10 vuotta. Saa lähikaupasta, halpaa, hyvää ja raitistaa hengityksen 😄 Tänään värkkäsin oikean puolen helmapellit hitsaus kuntoon.
 11. KimmoH

  Baja

  Vasen puoli heppailtu paikoilleen. Sit pitäis toistaa toimenpiteet oikealle puolelle. Niin joo, liian pitkä vaihdetanko ongelmakin ratkesi eilen kun postipoika toi tykötarpeet lyhennykseen.
 12. KimmoH

  Baja

  On tää perkele kun meinaa talliin paleltua, kun säästetään sähköä. Pipo päässä, villasukat jalassa ja haalarin alla kokovartalokerrasto. Noh, lokakuussa osallistuin säästötalkoisiin melkein 70% tiputuksella tontilla vuoden takaisesta. Pääsi melkein tuntipalkoille jos olis viimevuotisen kulutuksen pohjalta pitänyt maksaa kuukauden sähkölasku 😂 Tiistaina päästään vihdoinki pörssisähkölle ja sit voi jopa haaveilla maalaustouhuistakin tuulisina viikonloppuina. Vasemmanpuolen helmapellit alkais olla suurinpiirtein sinnepäin muodoissaan. Sisäpintoihin hitsattava happomaali suojaksi ja huomenna täppäillään pellit kiinni.
 13. KimmoH

  Baja

  Vuosi sitten askarreltu pellintaivutin pääsi vihdoinkin tositoimiin. Syntyi body liftin piilottavat helmapellit mitä olen visioinut jo reilun vuoden päivät.
 14. KimmoH

  Baja

  Orggis astinlautojen M6 kiinnityspisteiden jämät poistettu ja tilalle vaihdettu tukevat M8 kierteet mihin saa pultattua "kylkiraudat". Seuraavaksi pääseekin taivuttelemaan uudet helmapellit.
 15. KimmoH

  Baja

  Tuo on yllättävän tukeva, ei notku mihinkään suuntaan. Ainut "heikko piste" on tuo uusittu lattiapelti mikä on millisenäkin veltompi kuin orggis pelti joten vaatii alapuolelle reippaan kokoiset lätkät ettei lattiapelti notku.
 16. KimmoH

  Baja

  Penkeille löytyi sopiva kohta. Liikkuu eteen, taakse ja kippaa kivasti. Penkkien alle mahtuu reippaasti matkarompetta joten askartelin etuosaan teräsverkot ettei tölkit valu polkimien alle 😃
 17. Kuukausi vaihtui ja sunnununtaina 6.11. olisi taas aika potkia renkaita Palokan ABC:llä, klo 18:00 alkaen. Paikanpäällä ihmeteltävänä tuliterä ID.Buzz Cargo, aito umppari paku siis!
 18. KimmoH

  Baja

  Hannarin puolelta orggis penkin kiinnityskiskot laikkasin pois. Sit pitää pari iltaa istuskella ja tuumailla mille kohtaa penkit junttaisi kiinni.
 19. KimmoH

  Baja

  Välillä taukoa ruostekorjauksissa ja askartelin jakkaroille kiinnitykset. Vielä huutaa lätkät putkien alapäähän millä kehikot pultataan sitten pohjalevyyn. Puupalikoilla haarukoin sopivan korkeuden. Mahtuu pidempikin kaveri istumaan ja koivet asettuu kivasti polkimille. Vähän piirustelua ennen taivuttelua Lidlin digitaalinen astemittari on kätevä apuri putkentaivutushommissa Kumpikin kehikko olis nyt kasassa. Seuraavaksi mittailtava vielä pituussuunnassa kiinnityskohdat ja sitten reikää rautaan.
 20. Niin tässä tehdäänkin mutta kiinnostaa että onko tuo oma perstuntuma miten kaukana orggiksesta. Jokatapauksessa pitää jättää vähän matalemmalle kun tenavat alkaa kaikki olla melkein kaksi metrisiä 😅Ei tartte niidenkään sitten ajella kyyryssä.
 21. Jos jollain sattuu tallissa olemaan kasassa oleva kupla orggis penkein, niin saisiko suurinpiirtein mitan paljonko on välimatkaa katon ja penkin välissä. Tässä haarukoin että paljon mahtaa suurinpiirtein olla alunperin varattu kuskille tilaa pystysuunnassa. Saisi vähän osviittaa oman perstuntuman lisäksi kun jakkaralle kiinnikkeitä rakentelen.
 22. KimmoH

  Baja

  Alkuviikko nykerretty miljoonan pikkupaikkauksen parissa. Tiivistelistan kanssa ajatus kirkastui, kun näin miten ne tuolla jenkeissä ovat ongelmaa lähestyneet. Laitankin tiivisteen kiertämään luukun reunoja myöten. Sheivasin kiinnityslistojen jämät pois ja käytin auki edellisen sepän paikkaukset.
 23. Lähinnä huonous ennakoissa oli että ne eivät ihan passanneet nelkulle, tuli vähän väärällä hetkellä. Muuten antoi ennakkoja ihan OK, jonkun vakion ykköstyypin koneen kanssa olis varmaan mennyt kuin väärä raha. Painot ja jouset eivät olleet vaihtokelpoisia aitojen Boschin jakajien kanssa mutta normi Boschin kärjet sinne kyllä menee heittämällä.
 24. Mulla oli pitkään käytössä sellainen kiinan 30 euron jakaja (ei 009 vaan alipaine versio). Se oli kärjettömän modulin kanssa ihan jees, tosin ennakot eivät olleet täysin just sitä mitä halusin nelkulle. Mukana tulleet kärjet olivat aivan luokattomat. Se jakajan akselia vasten kulkeva "saippuapala" kului loppuun silmissä eli kärkiväliä sai säätää 5 minuutin välein kunnes ei ollut enää mitä säätää 😅
 25. KimmoH

  Baja

  Oiskohan se nyt kaikki lokareiden kiinnityspisteet korjattu. Pitäis varmaan nuo etupellin tiivisteiden kiinnitysten jämät rälläköidä pois. Toisella puolen on vajaa puolet ja toisella puolen vähän enemmän edellisten seppien jäljiltä. Kai se on keulakuitua vielä soviteltava paikoilleen niin näkee onko tuota väliä mahdollista saada jotenkin vedenpitäväksi. Hannarin puolen lattia olisi myös fiksailtu kuntoon. Seuraavaksi täytyy varmaan laikata sieltäkin orggis penkin kiinnityskiskot mäkeen...
×
×
 • Create New...