Jump to content

jones58

Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  Sonderi -64, Kastenwagen -67

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  050-5514145

Recent Profile Visitors

2461 profile views

jones58's Achievements

 1. Tervehdys! Kuljetusliike Lintala toi mulle rullaavan Juniksen Rovaniemeltä Espooseen "paluukuormana" autokuljetusrekalla pihalta pihalle.. Ammattilainen hoiti homman nopeasti ja tyylikkäästi. Hinta oli vuosi sitten 550€ kuitilla sis alv. Kuljettajalle suoraan puh. 040-3519727. Soita ja pyydä tarjous.
 2. Viime viikot ovat menneet projektisuunnitteluun, laitehankintoihin ja pieniin korjaustöihin Ohessa uudet hankintani tallin työvälinekokoelman parantamiseksi ja projektin edistämiseksi: pressutalli, plasmaleikkuri, pistehitsikone ja endoskooppi. Pressutalli pystytettiin tallin jatkeeksi puhaltamiseen, hiomiseen ja niiden jälkeiseen maalaamiseen. Varsinainen talli säilyy näin pahimmilta pölyiltä ja käryiltä. Aion puhaltaa sellaiset paikat lasimurskeella kotikonstein, joihin ei isolla puhaltimella pääse. Saksan eBaysta tilatulla plasmaleikkurilla saa leikattua siististi metalliosia, joita ei "tarvitse säästellä" ja sillä ulottuu paikkoihin, joihin rälläkkä ei taivu. Pistehitsikoneen hankintaa migin rinnalle puolsi tulevat peltiosakiinnitykset, jolloin eri tilanteessa voi miettiä parasta mahdollista kiinnitystekniikkaa ja pyrkiä suosimaan alkuperäistä kiinnitystapaa. eBaysta tuli hankittua myös endoskooppi, mikä on näppärä hifistelypalikka hankalien paikkojen mm. korirakenteiden sisäpintojen ja koteloiden tutkimiseen. Kuvaruutuna toimii vanha iPad ja tallentava kuvanlaatu on tosi hyvä. Valitettavasti tässäkin tapauksessa tieto lisää tuskaa (mutta sehän kuuluu tähän projektiin ja omaan perusteellisuuteeni). Lista uusittavista osista ja pintojen puhdistamisesta senkun vain pitenee... Kyselin palstan toisella foorumilla kirjaa juniksen peltitöiden tekemisestä. Erityisesti kiinnostaa oikea järjestys, mistä aloittaa ja mihin päättää, jotta välttyisin kiinnitys-irrotus-kiinnitys -ketjulta. Vastaava kirja on palliksesta, mutta onko niin, että juniksesta ei tällaista kirjaa ole tehty?
 3. Tervehdys! Kaikenlaista kirjallisuutta on tullut viime vuosien varrella hankittua junikseen, mutta yksi tärkeä puuttuu: Kirja, jossa perehdytään erityisesti peltiosien ja runkorakenteiden uusimiseen. Vastaava kirja on olemassa palliksen rakenteluun, mutta junikseen en ole löytänyt. Onko sellaista tehty? Mistä voisi löytyä ostettavaksi / lainattavaksi? Onko muuta vastaavaa kirjaa tms. tarjolla? Onko pallikseen tehdystä kirjasta hyötyä? Ohessa kuvat jo hankkimistani kirjoista ja palliksen korjauskirjasta, johon viittasin.
 4. Alunperin se on ollut 1500 moottorilla ja jossain vaiheessa siihen on vaihdettu pykälää uudempi ja isompi kone.
 5. Samba.com -sivuston taulukko ilmoittaa seuraavat moottorien valmistenumerot T2 -malleille. Katsoin myös T1 -mallien vastaavaa sivua ja sieltä löytyi noi ylemmät valmistenumerot. Onko tulkintani oikea, että kuplien moottorinumerointi on tuo ylempi (1200---1300) ja junisten (1500) tuo alempi? Jos näin on, junikseni koneen/lohkon etsintä oikealta valmistusvuodelta ja mielellään kuukaudelta jatkuu edelleen ... Täytynee ehkä lähteä etsintäretkelle Ahvenanmaalle, jossa alkuperäinen kone kuulemma huhujen perusteella sijaitsee :)
 6. Jos toi arpakone on valm.numeron perusteella 1500cc vm. -64, ostan sen pyytämälläsi hinnalla. Jos noista myynnissä olevista kaasareista joku on siihen sopiva, ostan myös sen. Terv. Jones
 7. Hieno suikka! Oman projektini tässä vaiheessa näitä täytyy ehdottomasti ostaa 2 kpl! Laitoin yhteystietoni yv:llä. Jones
 8. Kiitos "Tipi". Mukava kuulla, että homma toimii! Kauanko kesti tilauksesta, että tavarat oli täällä?
 9. Kiitos "Type 123" nopeasta vastauksestasi. Hieno Zertifikat ja vahvistaa entuudestaan, että samantien tilaukseen omasta autosta. Tammikussa tulossa siis postia :) Jones
 10. Tervehdys! Täytyypä laittaa syntymätodistus tilaukseen. Viimeksi, kun olin laittamassa hakemusta sisään, oli toimitusajaksi ilmoitettu n. 8 kk! Muistaakseni todistuksia oli kahdenlaisia. Tietääkö joku niiden eron? Projektisssani on menossa korin peltiosien tarkastamisen ja pohdinta tilattavista peltiosista. Vihreän pellin Eurooppa-myymälän saldot näyttävät monen tarvitsemani osan kohdalla nollaa tai kuvastossa ei ole tarjolla osaa lainkaan. Klassic Fabin sivustolta löytyykin sitten kaikkea. Kysynkin niiltä, jotka ovat tilanneet tavaraa suoraan Klassic Fabista. Minkälaisia kokemuksia? Erityisesti kiinnostaa toimitusaika ja sujuiko kaikki hyvin tullauksineen? "Ducatille" tiedoksi, että kyseessä on aito Suomi-auto. Jones
 11. Otan mielelläni vastaan kaikkia pieniäkin tietoja ja yksityiskohtia autostani ja sen historiasta. Erityisesti "Salon hurjien" ja "surffipoikien" vaiheet auton menneisyydestä kiinnostavat - varsinkin niiden esinelöytöjen perusteella, mitä autosta sen purkuvaiheessa löytyi. Sovitaanko, että lähetätte tietojanne yv:nä. Kysyn lupaa niiden julkistamiseen asianosaisilta, mikäli sellaiseen on tarvetta :).
 12. Kiitokset "Jussinbussi" ajatuksistasi. Tavoitteenani on olla tinkimättä mistään ja pyrkiä parhaaseen A1 tasoon - niinkuin varmaan me kaikki omissa projekteissamme. Erinomainen lopputulos edellyttää kaikissa ratkaisuissa laadukkainta osaamista, varaosia, työtiloja, välineitä, aikaa ... jne ja kaikilla näillä on luonnollisesti myös oma hintansa. Kaikkiin näihin olen pyrkinyt myös varautumaan. Tähän projektiin ryhtyessäni olen tietoinen mallin erityisluonteesta ja rima täytyy myös sen takia nostaa korkealle ja myös pitää se siellä. Uskon vakaasti, että tästä tulee onnistunut projekti. Intoa ja pitkää pinnaa on riittänyt aiemminkin ja edellä mainittujen lisäksi niillä on pärjätty ihan mukavasti. ... ja mitä auton väriin tulee, aion selvittää sen alkuperäisyyden vielä uudelleen. Ei sen takia, etten pitäisi pinkistä vaan siksi, että olen nyt ymmärtänyt, ettei se olekaan sen alkuperäinen Ahvenanmaalla juuri ennen käyttöönottoa maalattu uusi väri kuten olen tähän asti antanut itseni ymmärtää, vaan muutettu vasta myöhemmin täällä mantereen puolella tuhon sävyyn. Mikäli näin on, saattaa punainen väri tummua matkan varrella alkuperäiseen kuosiin. Onneksi siihen hetkeen on vielä aikaa.
 13. Kiitos tähänastisista hyvistä kommenteista ja ajatuksista. On mukavaa huomata, että projektini kiinnostaa ja saa aikaan ajatusten vaihtoa ja mielipiteitä - sitä toivoinkin - ja toivon edelleen. Tarkkasilmäiselle Tanhikselle vastauksena tuosta keulasta: se taitaa olla VW -keulamerkin irrottamisen jälkeen jäänyttä pinttynyttä likaa, mistä on osa peseytynyt pois. Doglegejä on korjattu molemmin puolin aiemmin ja ne on nyt vaihtokunnossa.
×
×
 • Create New...